Mennyire telített az informatikai piac? Azt hallottam hogy már infósoknak is nehéz állást találni?
Ahogy írták, kontárokból, önjelölt informatikusokból rengeteg van, de felkészült, nyelveket beszélőből már nagyon kevés – ezekre van kereslet. Ha nagy céghez mennél (és külföldi tervek esetén ezt ajánlom), akkor vagy vérprofinak kell lenned (és mindenféle referenciákkal kell rendelkezned), vagy valami rendes papírt (diplomát) kell felmutatnod. Annak főleg pénzügyes cégeknél (pl. bankoknál) szoktak nagyon örülni, ha van pénzügyi végzettséged.
Azért azt vedd figyelembe, hogy amit te leírtál, az elég érdekes terület (gyakorlatilag a tipikus kép, ami az IT-sokról kialakult a pénzügyes dolgozók között, csak a nyomtató csere hiányzott). Az IT-sok 95%-a excellel nem szokott foglalkozni, SQL-lel csak ritkán, programozás meg fejlesztésen szokott szinte csak lenni – ezek után a „hasonlókat” se tudom hova tenni. Csak egy példa, én is IT-s vagyok, és időm 95%-ban a Wordöt, Outlookot, PowerPointot és az Excelt használom (de utóbbinál sem megyek bele a makrókba) – szóval elég tág az IT (szerintem már szerteágazóbb, mint a pénzügy).
8-10 evig benne kell lenni az IT-ban hogy erjel is valamit, ez pont ossze jon bsc elvegzesere. Mert ugye bsc vel csuszol vagy 2 evet:) es mar kozep suliban ejjel nappal toltad a Unix Like rendszereket meg a programozast. Egyetemen nem gaz kicsit csuszkalni legalabb van idod elmelyulni azokban a dolgokban amik igazan erdekelnek.
Programozni nem lehet megtanulni 3 ev alatt. (foleg akkor ha csak a tantargyak megszerzesehez szukseges dolgokal foglalkozol)
Király. Hát nekem nincs ennyi időm, úgyhogy kénytelen leszek a Bsc-t 3 év alatt megcsinálni, de lehet hogy rögtön Msc-re megyek, mert ilyen opcióm is van (gazdinfo). Programozni meg 3 hónap alatt fogok megtanulni (c-ben) :) :)
Rá kell kicsit kapcsolnom, ennyi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!