Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire telített az informati...

Mennyire telített az informatikai piac? Azt hallottam hogy már infósoknak is nehéz állást találni?

Figyelt kérdés
Most tervezek pályát váltani, pénzügy-számvitel ről IT-ra. Prgoramozás, Excel, SQL, hasonlók. Nem tudom mennyi esélyem volna elhelyezkedni - eleinte diploma nélkül? Azért is érdekel az IT mert külföldre is szeretnék kijutni, a tudás konvertálhatóbb mint pénzügyből.

2012. ápr. 4. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a pályakezdők nehezen helyezkednek el, de egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező infós még itthon aránylag hamar el tud helyezkedni. Egy BSC diplomát mindenképp javaslok, mert ugyan elsősorban nem a papír, hanem a tudás számít, de kezdőként jobban szeretik a diplomásokat.
2012. ápr. 4. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Jo informatikusok utan kapkodnak, a kontarokkal Dunat lehetne rekeszteni.
2012. ápr. 4. 12:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, kontárokból, önjelölt informatikusokból rengeteg van, de felkészült, nyelveket beszélőből már nagyon kevés – ezekre van kereslet. Ha nagy céghez mennél (és külföldi tervek esetén ezt ajánlom), akkor vagy vérprofinak kell lenned (és mindenféle referenciákkal kell rendelkezned), vagy valami rendes papírt (diplomát) kell felmutatnod. Annak főleg pénzügyes cégeknél (pl. bankoknál) szoktak nagyon örülni, ha van pénzügyi végzettséged.

Azért azt vedd figyelembe, hogy amit te leírtál, az elég érdekes terület (gyakorlatilag a tipikus kép, ami az IT-sokról kialakult a pénzügyes dolgozók között, csak a nyomtató csere hiányzott). Az IT-sok 95%-a excellel nem szokott foglalkozni, SQL-lel csak ritkán, programozás meg fejlesztésen szokott szinte csak lenni – ezek után a „hasonlókat” se tudom hova tenni. Csak egy példa, én is IT-s vagyok, és időm 95%-ban a Wordöt, Outlookot, PowerPointot és az Excelt használom (de utóbbinál sem megyek bele a makrókba) – szóval elég tág az IT (szerintem már szerteágazóbb, mint a pénzügy).

2012. ápr. 4. 14:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Engem igazából az érdekelne hogy milyen tudáskombinációval lehet elhelyezkedni pénzügyes diplomával de nem pénzügyi hanem inkább IT területen. Nincs időm kivárni míg megcsinálok egy Bsc-t, addig meg nem akarok könyvelni (vagy nem csak azt). Vannak ezek a tanfolyamok (számalk, stb.) ezekre érdemes beruházni? Vagy ha csinálok nemzetközileg elismert certifikátokat?
2012. ápr. 4. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

8-10 evig benne kell lenni az IT-ban hogy erjel is valamit, ez pont ossze jon bsc elvegzesere. Mert ugye bsc vel csuszol vagy 2 evet:) es mar kozep suliban ejjel nappal toltad a Unix Like rendszereket meg a programozast. Egyetemen nem gaz kicsit csuszkalni legalabb van idod elmelyulni azokban a dolgokban amik igazan erdekelnek.

Programozni nem lehet megtanulni 3 ev alatt. (foleg akkor ha csak a tantargyak megszerzesehez szukseges dolgokal foglalkozol)

2012. ápr. 4. 22:26
 6/9 A kérdező kommentje:

Király. Hát nekem nincs ennyi időm, úgyhogy kénytelen leszek a Bsc-t 3 év alatt megcsinálni, de lehet hogy rögtön Msc-re megyek, mert ilyen opcióm is van (gazdinfo). Programozni meg 3 hónap alatt fogok megtanulni (c-ben) :) :)

Rá kell kicsit kapcsolnom, ennyi. :D

2012. ápr. 4. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Alapokat megtanulsz, de nem fogsz tudni. A programozásnak nem a kód ismerete a lényege, hanem a gondolkodás. Attól, hogy megtanulod leírni a szavakat, még nem lesz belőled költő...
2012. ápr. 4. 23:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz. Nem tudom milyen gondolkodás kell a programozáshoz, szerintem logika, meg a nyelv ismerete (szövegismeret). Ha megvan az algoritmus, jöhet a kód és kész. Mindenhonnan azt hallom hogy a suliban nem tanulsz meg programozni amúgy sem, hanem magadnak kell....
2012. ápr. 5. 20:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Suliban a kód szimantikáját tanítják meg - ez az alap-, és ott vállik el a jó suli a rossz sulitól, hogy mi egyebet tanítanak meg (optimalizált algoritmusok, programozási paradigmák, stb...). Ezeket te is megtanulhatod fejből, de ha nem áll rá az agyad (azt pedig csak sok-sok gyakorlással lehet - amit kikényszeríthet egy jó iskola), akkor nem leszel jó programozó.
2012. ápr. 5. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!