Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt engedi a munkatörvény?

Ezt engedi a munkatörvény?

Figyelt kérdés
Szeretnék 2 helyen dolgozni. Az egyik helyen 8 órába vagyok bejelentve a másikon 6 órába lennék. Nem zárja ki egymást a kettő? Legális-e így dolgozni?
2012. ápr. 2. 08:14
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Engedi? Legalábbis nem tiltja, ha bírod, és egyik munkahelyeden végzett munkád rovására sem megy.

Viszont bejelentési kötelezettséged van mindkét helyen, hogy van másik munkaviszonyod. Megtiltani nem tilthatják meg, csak abban az esetben, ha a munkavégzésed rovására megy (fáradt vagy, figyelmetlen emiatt stb.), vagy a konkurenciánál helyezkedsz el.

2012. ápr. 2. 09:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocsánat! Már miért engedné? A napi munkaidő minimum 4 maximum 12 óra. Nálam 8+6=14. Szerintem ez így nem mehet.
2012. ápr. 3. 15:39
 3/3 anonim ***** válasza:

A napi munkaidőt nem személyre szabják, hanem munkáltatóra. Ő nem dolgoztathat naponta több óraszámban.

Hogy Te a szabadidődet kapálással, vagy más munkahelyen végzett munkával töltöd, abba csak akkor szólhat bele, ha a munkavégzésed rovására megy.

Én is dolgoztam több helyen "egyszerre". Délelőtt 6-tól 14-ig egyik helyen, majd 15-től 21-ig másik helyen. Csak aludni jártam haza. Ettől a szolgálati időm a nyugdíjhoz nem lett több, csak a pénzem. Abból finanszíroztam a lakásom beugróját. 5-6 évig bírtam, aztán elfáradtam, és leálltam. Ma már csak egy helyen dolgozom.

2012. ápr. 5. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!