Munkáltatói igazolás próba idő alatt?
Lenne egy kérdésem a hozzáértőbbek számára.
Majdnem 2hónapja dolgozok egy helyen, és még van 1hónapom a próbaidőből. Szerződésem van, hogy ott dolgozom, viszont nekem kellene a munkahelyemről egy munkáltatói igazolás.
A kérdésem az lenne, hogy próbaidő alatt is kérhetek ilyet?
Vagy meg kell várnom amíg letelik a próbai idő (3hónap) és csak utána kérhetek?
Véleményem szerint mivel munkaszerződés van, hogy ott dolgozom (próba idő ide vagy oda) "kötelesek" munkáltatói igazolást adni, ha kérek.
Várom a hozzáértők válaszát.
Üdv.
azt kötelesek szerintem igazolni,hogy ma ott dolgozol,az részükről semmilyen kötelezettséggel nem jár a holnapi nap szempontjából,csak a mát,a dolog jelen állását kötelesek szerintem elismerni,az meg tény,hogy ma ott dolgozol...
ha hibázol,holnap ugyanugy kirughatnak,a sikkasztasz vagy ilyesmi,akkor meg főleg...
Próbaidőnek ehhez semmi köze. Munkaviszony alatt bármikor adnak munkáltatói igazolást. Ha azt érdekli a további sorsod, akinek viszed, akkor majd kéri a többi dolog munkáltató általi igazolását is. Tehát a szerződésed jellege (határozott, határozatlan), állsz-e felmondás stb. alatt.
Csak egy példa:
Már akár egy hét után is lehet például jövedelemigazolást kiállítani, pedig a dolgozó még nem is kapott egyszer sem fizetést. Ilyenkor egy vélelmezett bért írnak rá, és ezt a tényt jelölik is rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!