Hol lehet bejelenteni azt a munkáltatót akinek a "kedvencei" csak papíron dolgoznak ott?
nem,nem próba idő alatt hanem olyan is volt aki már 4 éve ott dolgozott és egy szép napot csak szó nélkül kirúgta.
hogy milyen indokkal? nem kell nekik indok, mindegy ha van ha nincs úgyis úgy csinálják,h legyen vm indok.
de nem is az borzasztó, hanem az, h aki nap mint nap robotol ott nekik néha 12 órában mindennap attól retteg, h kirúgják miközben az aki a főnök vagy szeretője, vagy vki más neki az nem hogy bármit csinálhat (és kihasználja a helyzetét!) de még olyat is, h nem is jár be dolgozni már 9 hónapja semmi féle igazolással nem rendelkezik (se betegpapír, se szabadságpapír,se más féle papír),szóval úgy mintha nap mint nap ott lenne és dolgozna!
inkább ezt akartam volna hangsúlyozni
fantom munkásokkal nem tudsz mit kezdeni, pont, hogy le fogja szarni az állam, mivel akit bejelent, az után ő járulékokat, meg adót fizet.
ebbe kapaszkodni azért elég gyökér dolog.
A kirúgások meg, végül is ő a főnök, ő döntheti el, hogy kivel akar együtt dolgozni nem? Persze vannak ezek az egyenlőség törvények, de elég nehéz ezekbe belekötni. Hónapokig pereskedni, aztán minek? hogy visszavegyen? Miért akarnál ott dolgozni ahol nem látnak szívesen?
Vagyonőrcég mi?
Amikor a B3 nál melóztam ott tapasztaltam ilyet!
Ne bejelentsd, hanem valamilyen úton módon jelezd a "megbízó" felé, lehetőleg névtelenül, és magasabb beosztás felé, mert ki tudja ki kivel játszik össze és ebből kinek mennyi kerül a zsebébe.
Ha szerencséd van bukja a megbízást, és mindenkit kirúgnak az egész céggel együtt :D
Ha bejelentgeted azzal semmire se mész mert a hivatali barmok csaka törvényt nézik, és akkor se csinálnak semmit ha törvénytelena dolog, de nem látnak esélyt arra, hogy bizonyítsák, nameg kávézni könnyebb, mint csinálni is valamit.
# 3/4
Kamumail!
Igenám, csak nem nézed a másik felét!
Foglalkoztatásra, munkahelyteremtésre, komoly támogatásokhoz lehet hozzájutni, és adókedvezményhez is.
Innentől meg már a dolog sikkasztás!
Arról nem beszélve, hogy ezek 3 havonta cserélgetik a cégeik alvállalkozóit, azaz a megbízott cég sosem végez az adott helyen munkát, hanem az "alvállalkozó" cégeik végzik a munkát, és azoknak kell járulékot is fizetni, na ezeket cserélgetik le 3 havonta (járulékot meg vmi minimálisat ha fizetnek talán 4 órára bejelentve), erre szakosodott ügyvédi körökkel akik papíron egy kft-t bejegyeznek 30 ezer forintért ha kifizeted nekik, és meg se kell mozdulnod semerre se! Egy Zrt 50 - 100 ezer forint.
Mígha te elkezdesz törvényes köröket futkosni a hivatalokba jobbra balra akkor akár 1-5 millióval is rendelkezned kell a dologhoz törzstőke gyanánt..
Nem mondom, hogy amit az ügyvédek csinálnak az törvénytelen, helyette inkább etikátlan, és enyhénszólva korrupt is. Szal a társadalom egyes rétegei keményen összejátszanak a náluk alacsonyabban levők ellen..
Ember - embernek ellensége ebben az országban, de azért húzzuk ki magunkat büszkén az árpádsávos egyenruhánkba.
mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ!
elolvastam figyelmesen...és el kell, h mondjam, h mindenkinek igazat adok: ha innen nézem akkor ez is igaz, ha onnan nézem akkor az is igaz :-(
Nem tudom mi van a háttérben, és ki kivel játszik össze, de, hogy van valami az is biztos.
én eddig soha az életemben nem "foglalkoztam" ilyesmivel, maximum csak felháborodtam magamban mert tudtam, hogy a gazdagok, akinek hatalma, pénze van annak akár mi is az igazság annak lesz igaza még a törvény szerint is!
de most ezzel a mocskosokkal 1 picit betelt a pohár :-(
azért is gondoltam, hogy fel teszem ide a kérdést mert gondoltam, hogy vannak még ilyen esetek.
igen, nagyon gyakran cserélik a dolgozókat és saját dolgozók csak nagyon kevés van nekik, a többi munkaerő kölcsönző cégtől vannak, na és ő velük mit művelnek még szörnyűbb :-(
utána néztem 1 picit és igen úgy néz ki (interneten olvastam 1 picit), hogy bizonyos adó meg egyéb állami kedvezményekről lehet szó...szóval ha innen nézzük akkor a cég nem is szegi meg a törvényt? mert ugye az adót meg a járulékokat kifizeti a fontom dolgozó után..na de az is lehet, hogy eközben többet "kaszálnak" azzal az állami kedvezménnyel?
tényleg nem tudom...de ha így van..akkor tényleg nem tudnék mit csinálni mert gondolom ilyen fajta "ügyekben" többen vannak és ez olyan lenne mintha a szél ellen harcolnék ....
igen...
durva
hagyom a fenébe az egészet, úgysem tudok mit csinálni..
amennyire lelkes voltam eddig annyira undorodom most..
nem is tudom mit gondoltam...
de azért ez is durva, h főleg a cégeknek mindig van valami "kiskapu" mikor erről van szó, mert ugye nekik profitot kell hoznia, de az egyszerű, sima dolgozóról leveszik a bőrét is és csak alig tudja kifizetni a számlakat meg aztán attól is fél, h bármikor munkanélküli maradhat egy napról a másikra.
ez nagyon szomorú..neki hol van a "kiskapuja"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!