Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Táppénz miatt nem kapom meg a...

Táppénz miatt nem kapom meg a fizetésem?

Figyelt kérdés

Február utolsó hetétől március közepéig betegállományban voltam. Minden hó 15.-én van fizetés. A mai napig nem kaptam meg a ledolgozott napok bérét február hónapról. A fővállalkozó azt mondja addig nem is fogom megkapni a fizetésem amíg nem adom fel az alvállalkozónak a táppénzes papírt.

De amíg nem juok pénzhez addig nem tudom felpostázni.

Nem értem mi köze a táppénzes papírnak a fizetésemhez?

És a fővállalkozó még azt is mondta, hogy elvileg ki kéne rúgnia, mert nem igazoltam le a távollétemet.

Szerintetek mit tudok tenni?

( most próbálok kölcsön kérni annyit hogy be tudjak járni dolgozni, meg hogy fel tudjam postázni a papírt )

2012. márc. 26. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A bérszámfejtő azt látja a jelenléti íven, hogy mely napokon, mettől-meddig dolgoztál, azokra a napokra tud munkabért számfejteni. A hónap többi napjának igazolására külön papírt kell neki adni ahhoz, hogy azokat is le tudja számfejteni. Ez esetben, a táppénzes papírt, és akkor végig tudja számfejteni neked az egész hónapot. Gondolom, még nem merítetted ki az évi betegszabadság- keretedet. Amíg ez nincs a kezében, nem tudja elvégezni a munkáját.

(Egyébként a Munkatörvénykönyve rendelkezik úgy, hogy amelyik dolgozó min. 3 napon belül nem igazoja, hogy miért maradt távol a munkahelyéről, ez esetben a munkáltató köteles munkaviszonyát megszüntetni, és az ilyen esetekben előírt iratokat részére postázni) A főnököd ezt nem tette meg, mert tudja, hogy te nem szoktál igazolatlanul hiányozni, csak fel szerette volna hívni a figyelmedet, hogy azért vannak szabályok is.

... most próbálok kölcsön kérni annyit, hogy be tudjak járni dolgozni, meg hogy fel tudjam postázni a papírt.

Ha már meggyógyultál, nem kell postázni a papírt, vidd magaddal, személyesen add le és akkor minden rendben. (megspórolod a postai költséget).

2012. márc. 26. 15:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Ennél a cégnél másképp működnek a dolgok mint máshol.

Van egy fővállalkozó ( őrző-védő cég ) aki alapította a céget. Vele találkozok személyesen, és a pnzt is Ő adja. De ( mivel régen feketén dolgoztunk neki, és valaki sikeresen felnyomta a munkaügynél :-D ) van egy alvállalkozója akinél be vagyunk jelentve. Soha életemben nem láttam, és nem is pesten van hanem Abonyban. Egy abonyi címre kell elpostáznom a papírokat.

A fővállalkozóval tartottam telefonon a kapcsoltatot amíg beteg voltam, és a táppénzes papírt is csak akkor adta oda a doki amikor már nem kellett kontrollra menni.

Vagyis a távollétem okát tudták, igaz nem írásba. De azonnal telefonáltam, mert embert kellett szerezni helyettem.

Ám amúgy köszönöm a válaszod. :-)

2012. márc. 26. 16:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha bemégy dolgozni, kérj a főnöködtől egy kis fizu-előleget. Akkor lesz miből postázni "elsőbbségivel" a tp-s papírt. Ez esetben az már a következő nap a címzettnél van!
2012. márc. 26. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!