Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gyed vagy tgyás jár ha most...

A gyed vagy tgyás jár ha most 1,5hónapig munkanélkülin vagyok, de május végén jön a baba?

Figyelt kérdés
Tehát:jelenleg munkanélkülin vagyok,ami május eleje körül jár le.Eddig a tb-t csekken fizettem,mert decemberben a baba miatt kirúgtak.Mivel mondták,h szülés előtt 45 nappal biztosítottnak kell lenni,nem jelentkeztem be a munkaügyibe csak most szülés előtt nem sokkal.De május végére vagyok kiírva és az ellátás hamarabb megszűnik.Előző 2 évemet nézve jogosult vagyok a tgyás-ra vagy a gyed-re ennek már utánajártunk.
2012. márc. 21. 19:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Úhy kellett volna a munkaügyre bejelentkezni, hogy ellátásod biztosan kitartson a szülés napjáig, mert akkor nem csak tgyást hanem némi trükközéssel gyedet is kaphattál volna. Így ha a munkanélküli lejárta után szülsz passzív jogon tgyást kaphatsz, gyedet nem.
2012. márc. 21. 19:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Lehet ilyet nem szabad, de nem lehetne a dokival megbeszélni, hogy indítsák meg még az ellátás alatt?Ha magán dokid van, szerintem meg lehetne vele tárgyalni, bár ilyet konkrétan nem szoktak, de biztos találna indokot, ha max 1 héten múlik a gyeded.
2012. márc. 21. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!