Abbahagytam a fogamzásgátló szedését, jövő május környékén szeretnénk ha lenne egy gyerekünk. Kell előtte valamilyen vizsgálatokat elvégezni?
Ha szerencséd van, akkor rögtön, vagy pár hónap alatt helyreáll a ciklusod.
Ha nem jön meg 3 hónapig, akkor orvoshoz kell fordulni.
Ha megjön és nincs problémád, akkor nem kell előtt kivizsgálás. Akkor kell, ha egy évig nem jön a baba.
Szia! Én egy hónap múlva akarom abbahagyni, ugyanezért.
Egyszer már abbahagytam egy tabit 10 éve, akkor nekem 1 hónap kimaradt, kb. 60 napra jött meg, utána rendszeresen.
De ez változó.
Én úgy tudom, hogy teherbe esés esetén érdemes általános vizsgálatokat végeztetni, nincs-e valamilyen kezelendő fertőzés (csak esetleg nincs tünet), mert ugye terhesség alatt ez nem olyan jó. Ez egy sima kenetvétel + érdemes egy rákszűrést csináltatni, szóval a szokásos. És már a tabi abbahagyásakor el kell kezdeni terhesvitamint szedni (nődoki mondta nekem).
Másra nincs szükség.
Ha van örökletes betegség vagy fogyatékosság a családban, érdemes elmenni egy genetikai tanácsadásra, bár szerintem sokmindent nem tudnak, max. százalékokat tippelgetni.
Szia!
Minekünk 6 hónapot kellett várni a babavállalással, mert az előző 23 hetesen meghalt. Ez idő alatt én voltam fogászaton (terhesség alatt nem tömnek, csak ellenőrzés van), vérvételen(ezt a háziorvostól könyörögtem ki, hogy helyreállt-e a szervezetem, voltam nőgyógyásznál aki 2 hónappal előtte magzatvédő vitamint ajánlott szedni, ha még nem voltál a tervezett teherbeesés előtt(szerintem elég 2 hónap)rákszűrést csináltatni. Jó ha tudod van-e bacid. Nekem kupot kellett használni, meg hetente 1x tejsavat. Nem árt előtte elvégezni, bár nem fontos a tüdőszűrés (sugárzás miatt babával nem lehet). És igen a PÁROD IS MENJEN EL VIZSGÁLATRA. Az enyém urulogusnál volt. Volt valamilyen kisebb fertőzése, de két hét alatt kikezelték. Ha már mindketten egészségesnek néztek ki fogjatok bele a babába. Ne ess kétségbe, ha azonnal nem jön össze!!! Drukkolok nagyon. Ha akarsz írhatsz privátba szivesen válaszolok.
Edit most 10 hetes kismama
Ja igen (9.50-es vagyok) elfelejtettem írni: a menszesz azért kell, hogy beálljon, hogy nagyjából ki lehessen számolni mikor tudjátok összehozni.(Ajánlom a ciklus.hu oldalt.)
Meg azért is kell várni annyi időt mint te írtad, hogy a szervezetedből kiürüljenek a bevitt hormonok. Ez fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!