Ti mit mondanátok arra, hogy túl egyszerű a munkátok és keresnetek kellene inkább valami igazit?
Egyébként most nem akarom azt mondani, hogy a művészek milyen fontosak, de elámulna, az aki szerint nem munka meg felesleges csicsa azt egész, hogy milyen lenne az élet nélkülük. Egy bútor formáját, a fürdőd padlólapjának a mintáját, a vázád formáját, a képeket a magazinokban, a kortárs regényt, amit olvasol és így tovább ki tervezi, készíti vajon?
Mindenre szükség van. Mindenkire! Lehet azt mondani bármilyen munkára, hogy nem fontos, de olyan ez, mint mikor a király száműzte a legkisebb lányát, mert azt mondta, hogy annyira szereti, mint az emberek a sót. Nem is gondolta volna, de utána, hogy szenvedett só nélkül.

Felőlem lepontozhattok, de szerintem te önelégült vagy. Én újságíróként dolgoztam, később egyebeket publikáltam, fotózok. Ha valaki megkérdezi, mivel foglalkozom, nem azt mondom,hogy művész vagyok, hanem azt, hogy fotós. Hányok a hozzád hasonló művészlelkektől. Nem értek egy ruppót sem.
És jobb, ha tőlem tudod, ez nem munka, hanem hobbi. Az, hogy ezért pénzt kapunk, nem azt jelenti, hogy egyenrangú a tevékenységünk egy fizikai munkát végző valakivel. Tudom, mert azt is csináltam. Nem lehet a kettőt egy mérlegre tenni. Tisztelni kell egymás munkáját ÚGY, hogy közben magunkat nem röpítjük az égbe.
Nem érted a lényeget lehet, hogy TE beírod, hogy fotós vagy. ÉN nem írom be, hogy mi vagyok. ÉN soha semmi olyat nem írok be a kérdésbe, ami nem feltétlenül szükséges, és főleg olyat nem, ami nem szükséges ÉS még túl konkrét is ahhoz, hogy mondjuk egy olyan, akinek nem tettem fel a kérdést véletlen teljesen biztos lehessen benne, hogy ki a kérdező.
Lehet, hogy önelégült vagyok, de te meg akkor nem tudsz olvasni, meg amúgy is vannak gondjaid. Akkor a könyvelő sem végez munkát, mert az sem fizikai? Vagy csak az a munka amibe elfáradsz és nem okoz örömet? Te olvasod, amiket írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!