Ti mit mondanátok arra, hogy túl egyszerű a munkátok és keresnetek kellene inkább valami igazit?
Elküldeném melegebb éghajlatra az illetőt.
Ez egy az egyben "dögöljön meg a szomszéd tehene" típusú irigység. Nehogy már bárki másnak jobb legyen, mint neki. Elég zsarnoki természetet takar.
"Az igazi művészek nem mondják magukra, hogy művészek"
festesz, vagy mi?
Szerintem nincs ezzel (veled) semmi baj. Különben is, mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Másrészt mindenféle emberre szükség van, nem végezheti mindenki ugyanazt a munkát.
Én pl. nagyra becsülöm azokat, akik fizikai munkát végeznek, ennek ellenére én inkább végzek szellemi munkát.
Vidéken élek, régebben rengetegen beszóltak nekem az utcán, sőt nem egyszer volt olyan, hogy ismerkedésnél elárultam mi a munkám és a másik fél meg akart verni...
Az zavarta őket, hogy ők kevés pénzért majd meg szakadnak, én pedig csak beszélek és kinyomtatok pár papírt. Vagy amikor reklámokkal foglalkoztam rettenetesen utáltak, mert kb. úgy éltem, mint egy rocksztár ( nem volt sok pénzem, nem azért, csak néha rám jön a "lazaság" + értettem is a munkámhoz) és az embereket zavarta, hogy én lényegében szórakozok a munkahelyemen és az egészben nincs (SZÁMOMRA) semmi megerőltető. Véleményem szerint az ilyen kötekedőkkel nem kell foglalkozni. Nem értem miért baj, hogy ha már lehetőségem volt rá, a könnyebb utat választottam? Hagytam volna ott az állást és mentem volna máshová, ahol ki kell dolgozzam a belem? Másrészről nem fogom eldobni, ha valamihez értek, ha valamihez van tehetségem, hát ki fogom használni. De ezt nyugodtan megteheti bárki.
Az volt a durva, amikor még régebben épp egy ügyvéd férfival voltam kapcsolatban, és ezt megtudták itt az emberek. Nem értettem mi bajuk (ő azért nem vállalta el mindenféle szemét alak védését, nem az a fajta), de később kiderült... szerintük az ügyvédi munka sem munka, az nem hivatás, csak "ripacskodás". :D
Kész vicc az egész. Kérdező, a kreativitás nagyon fontos, szerintem legyél büszke magadra és azt csináld, amit szeretsz!
Én most tudományos területen tevékenykedem (igaz ez is szellemi), de erre is mondták már, hogy egyszerű és nem egy ember fejemhez vágta (lehetett érezni az irigységet rendesen), hogy ez szükségtelen munka és nincs haszna.
De nem érdekel, jót nevettem azon, hogy meg sem értették mivel foglalkozom és egyáltalán semmit nem értettek az egészből, mégis egyből elkezdtem támadni.
Ilyen mindig lesz. Szüleim fizikai munkát végeznek, egész életükben keményen dolgoztak(most is), de apám szerint én csak lopom a napot, és ezt kb. hetente négyszer elmondja.
Rá kell hagyni, úgysem lehet mindenkinek megfelelni.
művész vagyok. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Akkor közlöm a művésznővel, hogy az valóban nem munka.
Tudomásom szerint amiből van igazi és nem is kevés fizetése az embernek az munka.
És nem mondják magukra a művészek, hogy művészek? Már bocs, de nem fogom itt konkrétan kitálalni, hogy mivel foglalkozok, lehet, hogy vannak itt olyanok is, akik képesek neveket is meg városokat is beírni, én kicsit jobban vigyázok arra, hogy tényleg anonim maradjak az oldalon. Foglalkozhatok a fotózástól elkezdve a textiltervezésen át kerámiával vagy akár festéssel is. Teljesen mindegy, a nagyközönségnek az egész egy kalap alatt művészkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!