Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakma a szakács vagy...

Milyen szakma a szakács vagy cukrász?

Figyelt kérdés

Szakközépiskolába járok, kereskedelem és marketing szakon.

Nem tudom, hogy mivel szeretnék foglalkozni majd később.

Nagyon szeretek sütni főzni ezért gondoltam, hogy elmegyek szakácsnak vagy cukrásznak.

Jó döntés lenne?

Sokat lehet vele keresni?

2012. márc. 9. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a megélhetési oldalról nézzük, akkor inkább szakácsnak tanulj, mert később sokkal több helyre fogsz tudni pályázni. Nézz körbe, több az étterem, mint a cukrászda. Többen költenek kajára, mint cukrász süteményre.
2012. márc. 9. 18:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugaton hiány van a jó szakácsokból, és egy -egy séf jobban keres mint sok cégvezető. Egyébként nem egy stresszmentes meló.
2012. márc. 9. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Én pl sokkal többet megyek cukrászdába, mint étterembe
2012. márc. 9. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó,nagyon nem, felejtsd el! Most ne a sztárolt néhány tucat szakácsra gondolj ,hanem a többi ezerre aki napi 12órában áll a forró büdös konyhában keveri mindig ugyanazt a 10-20féle kaját, miközben hajtja a főnöke mint az igáslovat és mindenért lecseszik. Ez a szakma sem olyan már mint régen ,alig van megbecsülése és nem is fizetik meg idehaza.
2012. márc. 9. 21:04
 5/10 anonim ***** válasza:

4:

De legalább van munkájuk, nyugati határszélen meg kimondottan jól lehet keresni szakácsként, nem csak mesterszakácsként.

2012. márc. 9. 22:39
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Nem mindenki a határnál él, nagy általánosságban ,pedig vacak meló.Én azt mondom a kereskedelmet és a vendéglátást nagy ívben el kell kerülni, persze kétkezi alkalmazotti szinten.Mert tudomisén, marketing managernek jó lenni egy étteremhálózatban de szakácsnak nagyon nem.
2012. márc. 11. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:

6:

Van még a határszélen kívül jópár hely, ahol jól keres a szakács.

Pl. Balaton meg a többi nyaraló hely, Budapest, megyei jogú városok többsége. Ne a hivatalost nézd, a legtöbben a borravalóból is kapnak.

2012. márc. 11. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A másik meg hogy szakács haverom nem menne marketing menedzernek, mert ő ezt szereti csinálni, ez neki a jó meló. Mellesleg jóval többet keres, mint én informatikusként, de ha rosszul keresne is ezt csinálná, ahogy én se mennék szakácsnak.
2012. márc. 11. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:

hajón jól lehet keresni ezekkel a végzettségekkel.

aztán ha kidolgoztad a beled, és megvan a lakás ára, akkor hazajössz, és kitalálsz magadnak valami polgári foglalkozást, amit szívesen csinálnál.

2012. márc. 15. 20:07
 10/10 anonim ***** válasza:

"hajón jól lehet keresni ezekkel a végzettségekkel.

aztán ha kidolgoztad a beled, és megvan a lakás ára, akkor hazajössz, és kitalálsz magadnak valami polgári foglalkozást, amit szívesen csinálnál."

Pontosan ugyanezeket az érveket hallottam egy régi jó cimborámtól. Ő is valami folyami hajókon nyomja már vagy 5 éve. Azt mondta hajtás van, de nem akar csóró lenni + össze akar gyűjteni egy lakásra valót.

2012. márc. 17. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!