S. O. S. Valaki segíteni motívációs levélbe? Olyan tanácstalan vagyok
Banki állást célzok meg és nem tudom mit írjak a motivációs levélbe, mi az ami motivál, munkanélküli vagyok, ez a motivációm.
olvastam több infot, meg sablont hogy pályakezdő esetén hogy kellene megírni de semmi nem jut eszembe arra a kérdésre hogy mi motivál erre az állásra,és hogy a munkaadó miért pont engem válasszon, miért pont én vagyok a legmegfelelőbb ember...
Legyenszives valaki segítsen nekem
Húzd ki azt a részt, ami a te motivációdról szól. Hidd el, a felvételiztetőt marhára nem érdekli, miért jelentkezel. A motivációs levél azért motivációs levél, mert őket motiválod arra, hogy felvegyenek.
Tehát azt írd le, miért érdemes pont téged felvenni. Azaz minden olyan tulajdonságod és tapasztalatod szedd össze, ami előny lehet a kiválasztásnál. Azt írd bele.
A sablonszöveget meg hagyd ki. Egy felvételiztető szeme átsiklik rajta, hisz mindenki ugyanazt írja. Azt keresi, aki valamiben más, jobb!
köszönöm a válaszokat, hasznos volt. :)
Viszont tényleg tanácstalan vagyok, mert az sem igazán tudom megmondani hogy nekik miért pont én vagyok a legideálisabb? hiszen még csak a papírom van meg másom ehhez kapcsolódóan nincs, el vagyok keseredve...nekem nincs tapasztalatom
A diákmunkával szerzett tapasztalataid is leírhatod itt! No meg nem csak a munkatapasztalat számít. Ne gondolj rájuk! Egyszerűen írd fel a jó tulajdonságaid. Persze átalakítva. Pl. ha jó voltál matekból, akkor írd le, hogy logikusan gondolkozol, átlátod könnyen az összefüggéseket. Ha jó a helyesírásod, és a munkánál kell írni, akkor azt is nyugodtan leírhatod. Ha empatikus vagy, azt is írd bele.
Természetesen minden állításod támaszd alá. Emlékszel a középiskolában tanult érvelésre? Na most egy ilyet kell írni, csak élesben. Azért nehéz, mert magadat kell dicsérni benne. És az emberbe belenevelték, hogy azt nem illik. De épp ezért kell alátámasztani a dicséretet. Így ugyanis tényleírássá válik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!