Egy 15 éves lány kb. mekkora órabért kap ha egy cukrászdában pincérként dolgozik nyári munkaként?
Kérdező, neked van igazad :)
A Mt. 1992. évi XXII. törvény 72.§ értelmében:
(1) Munkaviszonyt munkavállalóként az létesíthet, aki tizenhatodik életévét betöltötte.
.....
(4) Munkaviszonyt létesíthet – az (1) bekezdéstől eltérően – a tizenötödik életévét betöltött, általános iskolában, szakiskolában, középiskolában nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytató tanuló az iskolai szünet alatt.
Én mikor veled egyidős voltam, szintén cukrászdában szerettem volna mindenképp dolgozni. Ki is néztem egyet, és bementem azzal, hogy úgy hallottam embert keresnek. Mikor azt kaptam válaszul, hogy túl fiatal vagyok, a főnök elé csaptam a törvény kinyomtatott változatát (mivel készültem erre, a táskámban volt), hogy én igenis foglalkoztatható vagyok.
Tetszett nekik az önbizalmam, úgyhogy a felvettek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!