Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy 28500Ft-ról 22500Ft-ra csökkentették a munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 23:45
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Elég szomorú, hogy csak ennyire. Teljesen meg kéne már szüntetni.
2012. febr. 16. 00:14
 2/7 anonim válasza:
86%
Csak gratulálni tudok nekik.Csak farikcsálni tudnak,de azt nagyon.Megboldogult öregapám a házikó előtt a kisszéken ülve,a nyári napon farikcsálgatott állandóan egy fagallyat.Addig-addig farikcsálta,míg egyszercsak elfogyott.....Egy pár év múlva lehet hogy semmiféle anyagi segítségre nem számíthat az ember.Ha igen,akkor pedig olyan kevés lessz, hogy az összeg fedezi 1 napi élelmed.
2012. febr. 16. 00:27
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Önmagában még ez nem tragédia, csak ezzel párhuzamosan meg kéne tanítani az embereket félretenni. Németországban dolgozó ismerős mondta, hogy ott úgy megy, hogy amikor munkába áll, kb zsíros kenyéren él addig, amíg nincs 4-6 hónapra elég félretett pénze. Ez az öngondoskodás. Nálunk ezt az emberek még nem tudják, sírnak hogy 60-80-120 ezerből nem tudnak megélni, ahelyett hogy egy 5-10 ezret félretennének havonta. Így nem tudnák meg, milyen 22 ezerből megélni.
2012. febr. 16. 00:42
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Az egész élet úgy tragédia ahogyan van. Már útálok híradót nézni, de sajnos tudni kell mi van a világban :(
2012. febr. 16. 00:50
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem felháborító, hogy a rászorulókon spórolnak. Akinek nincs munkája, de teljes erőbedobással keresi, az a kis segély is nagy segítség. Én például pályakezdő vagyok, ma délután megyek újra járni a várost munkáért, és a szüleim nyakán élősködöm. Ami áramot, vizet és ételt felhasználok, azt nem futja ki a 22500 Ft, pedig napi kb. 600 kalórián élek.

Csak az átlag ebéd 20.000-25.000 Ft-ra jön ki, napi 800 Ft-ból, és akkor még nem is reggeliztem, ami megbecsülve 3 szelet parizert és egy vékony kenyeret beleszámítva (amit itthon sütök, mert gazdaságosabb) és 2500 Ft, persze ha 3 szelet parizert eszek.

Iszok pár korty tejet hozzá, kb annyit, hogy 1 hónapban 1,5 litert fogyasszak, ami 300-350 Ft-ból jön ki.

Vizet is inni kell, naponta egy 1,5 literes üveggel iszok meg, a csapvíz itt rossz, ezért kell venni, ami - a legolcsóbbat véve is havi 2700-3000 Ft.

Na mos számoljunk. A legalacsonyabb költségekkel számolva is már 26000 Ft-hoz állok közelebb, és még nem is vacsoráztam, amit előzékenyen el is szoktam hagyni. Van amikor már ebédre is krumplit eszek (paprikás krumpli) ami nagyon olcsó kaja, de nem lehet mindig azt enni, ahogy kétnaponta sem járkálhatok 6 szelet felvágottért (gyengébbek kedvéért harmadik napra besavanyodna, és nincs pofám naponta a boltban 3 szeletet kérni).

Van amikor tejbegrízt eszek, de a tej is 200 Ft-on felül van, a búzadara kilója pedig 170 Ft. Mondhatják persze azt, hogy éljek tésztákon és krumplin, akkor hajde jól kijönnék akár 20000 Ft-ból is, de az egyoldalú táplálkozásnak is vannak egészségügyi vonzatai.

Ha már itt tartunk 1 alma és 1 narancs jut minden napra, ami egy 30 napos hónapra 30 alma és 30 narancs. Na most kilója az almának 270 Ft, 1 kiló alma itt megfelel 4 db-nak, szóval db-onként 68 Ft. Mivel 30 db kell ezt szorozva 30-cal 2000 Ft jön ki. A narancs kilója 300 Ft, 1 kg narancs ára 300 Ft, és 3 szem tesz ki 1 kilót. na ha 3 napra elég 1 kg, akkor 10 kg kellene 30 napra ami 3000 Ft. Na most ott tartunk, hogy a legalacsonyabb költségekkel számolva 26000 Ft a kajáltatásom, és hogy vitaminszükségletem is fedezzem ehhez még jön 5000 ft, ami 31000 Ft-ra viszi csak azt, hogy eszem.

Fürödni kevés vízzel szoktam, éppen csak levizezem magam, beszappanozom egy 70 Ft-os szappannal, és lemosakszom. Hajat mosni is a lehető legkevesebb vízzel próbálom, valami olcsó kis sampont használok, amitől egyébként viszket a fejem, de arra sem akarok több száz forintot költeni.

Lány vagyok, nem igénylem a sminkkészletet, és nincs is. Több éve, hogy nem vásároltam magamnak rendes ruhát, cipőt is csak azért kellett, mert már leszakadt a lábamról az előző. Igen 1 db cipőm van összesen. 2 nadrágot vettem összesen 2,5 év alatt, mert 20 kilót fogytam az előbbiekből következő táplálkozásom miatt, és már leesett rólam az összes másik. Ha a városba megyek, akkor ezek közül veszem fel valamelyiket, szerencsére a kabát alatt ilyenkor nem látszik a felső, így arra nem kell költenem, vagy ha interjúra hívnak van 1-2 olyan, ami még „kövérebb” időszakomból maradt rám, de annyi ra még jó, hogy ne legyen feltűnő, hogy azóta összementem.

Naponta 3x megnézem az összes állásportált, sőt rengeteg cég karrieroldala is el van mentve, azokra is napi 3x rákattintok, hogy elsőként tudjam megpályázni a kiírt munkakört. Mindenre pályázok, amire csak tudok.

Tehát aki azt mondja, hogy meg kellene szüntetni, rúgják ki, éljen naponta úgy mint én, és utána okoskodjon.

2012. febr. 16. 10:05
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
3. A német "minimálbérből" is lehet spórolni, nem hogy egy rendes fizetésből. Itt még egy átlagosan jó fizetésből is ÉPPHOGY megélsz, nem hogy spórolj még. Amúgy meg, több mint a semmi, de számold már ki, mondjuk tegyek félre 5 ezret egy hónapban, mert tíz már túl sok lenne, sokra megyek, ha spórolok, de nem tudom kifizetni a villanyt, szóval 5 ezer havonta az ÉVI 60 ezer forint. VÁGOD? Egy év alatt tegyek félre egy minimálbért? EGY ÉV ALATT? Nem azt mondom, több mint a 0, de őszintén mire elég az? Egy másfél lakás törleszőre, vagy 2.5 távfűtésre? Csak mert te úgy adtad elő, mintha itthon olyan könnyű lenne fél évre való pénzt félre rakni.
2012. febr. 16. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6os vagyok megint. Amúgy jónak mondod, nem ismeretlen nekem Németország egyáltalán. Úgy én is tudtam spórolni, hogy 450 euróért egy utolsó kiskanálig felszerelt kellemes fekvésű kis lakást lehetett bérelni (rezsivel együtt értendő összeg!!!), 100 euróból még több mint egy hétre úgy bevásároltam, hogy csupa jó minőségű változatos élelmiszerrel volt tele a tologatós bevásárló kocsim, és még luxus cikkeket is tettem bele. A benzin meg annyi mint itthon. És ha 1100 eurót keresel mondjuk, akkor már szarul keresel. A munkahelyemen kb. 1500 volt a normális. (És még túlórázni sem jártak a németek, mert azt mondták minek? Elég bőven és még marad is.) Tessék matekozni. Csoda, hogy ott teljes természetességgel tudnak 4-6-8 hónapra való pénzt spórolni?
2012. febr. 16. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!