Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Frissdiplomás munkanélküli...

Frissdiplomás munkanélküli vagyok, mikortól kaphatnék munkanélküli segílyt, v bármit?

Figyelt kérdés
úgy tudom segíílyt csak fél év sikertelen melókeresés után kaphatok? és/vagy akkor tanfolyamra küldenek? mit tehetek addig? persze ezerrel rajta leszek a munkakeresésen is, nem feltétlen szakmában (sőt, az esélytelen gyakorlat/'jó ismerős saját céggel' nélkül, dehát pályakezdő vagyok...) egyenlőre most költözünk egy benszülöttek lakta faluból a főfalu közelébe, itt semmi lehetőség, ott meg van mindenféle, remélem összejön... de félek, h mégse... normális emberként semmifélre támogatásra nem vagyok jogosult? ha teherbe esek is csak fele gyest kapnék mintha dolgoztam volna már fél-1 évet, ez nem megoldás, a semmibe amúgy sem akarok gyereket szülni.... ha nem találok munkát, haljak éhen? na jó nem fogok, de gáz ha ennyi idősen anyámék nyakán lógnék.... de ha mást nem, sajnos az lesz :(
2012. febr. 15. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem munkakeresés, hanem munka után kaphatsz támogatást
2012. febr. 15. 20:29
 2/10 A kérdező kommentje:
nem írtam olyat, hogy pénzt szeretnék azért h munkát keresek... a munkám után pedig nem segélyt hanem fizetést várnék. arról beszélek, h azok miből élnek, akik életükben nem dolgoztak, mert ha neadjisten nem találok munkát, mégis miből éljek meg?? régebben kérdőiveztünk vásárlói szokásokról, nem egy ember jött aki még életében nem dolgozott, de megpakolt kosárral közlekednek. én csak sima lehetöségekre voltam kiváncsi, mit csinálhatnék munka hiján.... érted?
2012. febr. 15. 20:35
 3/10 A kérdező kommentje:
azaz nem mit csinálhatnék, csak van-e bármi amire jogosult vagyok, vagy 6 hónap sikertelen keresés után jár e valami 1-2-3 hónapig valami kisebb segély, és/vagy tanfolyamot ajánlanak-e, arra vagyok kiváncsi mi lesz velem a jövöben... mert ugye elmenni egy állásinterjura sincs ingyen, füleg ha az ország másik felében találnék lehetöséget, kénytelen lennék elmenni... csak kérdés miböl él meg valaki, amig nem talál munkát?
2012. febr. 15. 20:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Félreérthetően fogalmaztam:

Nem fél év munkakeresés, hanem fél munka után kaphatsz támogatást (a fél évben nem vagyok biztos, szerintem ezt most emelték)

2012. febr. 15. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:
65%

Legalább 1év munkaviszonynak kell lennie.

Itt a nagy faluban se rózsás a helyzet. Munkát tudsz találni, de a végzettségednek megfelelőt nem biztos...

2012. febr. 15. 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Csak munkaviszony után kaphatsz segélyt, viszint jó hír az hogy nem kell sokáig várnod munkára ! A regisztrált munkanélkülieknek adnak közmunkát, méghozzá nagyon gyorsan, úgyhogy lesz 47 ezer ft-od, igaz, hogy 8 órát kell lapátólni a havat reggel 6-tól, de semmi sincsen ingyen, viszont jó hír hogy lesz pénzed.
2012. febr. 16. 00:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Álláskeresési segélyt akkor kaphatsz, ha a megelőző 3 évben van legalább 360 nap munkaviszonyod. Ebbe beleszámít az egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül végzett munka is.

Ha diplomád van, nem valószínű, hogy bekerülsz a munkaügyi által szervezett tanfolyamra. Nálunk legalábbis kerek-perec megmondták, hogy a diplomások nem kerülnek be, mert van képesítésük és statisztikailag hamarabb találnak munkát mint a diploma nélküliek. Előnyben részesülnek a szakképzetlenek, elavult szakmával rendelkezők, halmozottan hátrányos helyzetben levők. Egy diplomás ennek nem felel meg. A képzéseken pedig sokszoros túljelentkezés van.

Ha legalább egy éve regisztrált álláskereső vagy és rászorulónak minősülsz szociális és vagyoni helyzeted alapján, akkor a helyi önkormányzatnál foglalkoztatást helyettesítő támogatást igényelhetsz. Ez jelenleg havi 22800 Ft.

A GyES alanyi jogon jár, fix összegű juttatás. Nincs olyan, hogy aki dolgozott, az magasabb GYEST kap. A GYes jelenleg bruttó 28500, nettó 25650 forint mindenkinek, függetlenül attól, hogy volt-e életében valaha munkaviszonya (az ikrek után magasabb gyes jár) A családi pótlék szintén munkaviszony és jövedelem független, egy gyerekesnek havi 12200.

A közmunkát nem a regisztrált munkanélkülieknek adják, hanem azoknak, akik az önkormányzattól foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek. Azért, mert nem mindenki foglalkoztathat ilyen módon munkanélkülit, főleg az önkormányzatok élhetnek ezzel a lehetőséggel. Amíg a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (minimális) százalékát az önkormányzatoknak a saját költségvetésükből kell állni, addig a közmunkabért és járulékait teljes egészében az állam állja; így az önkormányzatnak nem lesz kiadása a rászoruló munkanélküli miatt.

2012. febr. 16. 07:46
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért lettem lepontozva?:D Különösebben nem izgat, de azért kíváncsi vagyok:P
2012. febr. 16. 11:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó: azért pontoztak le, mert nem teljesen jól írtad (nem minden regisztrált munkanélkülinek adnak közmunkát, általában csak a bérpótlósoknak adnak)

de én nem pontoztalak le emiatt :P

2012. febr. 21. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:
illetve már nem bérpótló juttatásnak hívják, hanem foglalkoztatást helyettesítő támogatás
2012. febr. 21. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!