Én csak egy szerencsétlen alkalmazott vagyok, aki már torkig van azzal, hogy minden nap gyomorideggel megy be dolgozni. Igyekszem minden nap a maximumot nyújtani. Egy több céget összefogó cégnek vagyok a mindenese (nem akarok konkrétumokat írni, mert nem tudom, hogy ki olvassa bentről). Minden jó lenne a munkahelyemen, de van egy "másod igazgatónő" (aki mellékesen a vezérigazgatóval folytat viszonyt köztudottan) és pokollá teszi a napjainkat. MInden nap iszik, de keményen. És olyankor beleköt mindenbe. A felettesemnél nem tehetek panaszt, mert ő is kétszínű, akárcsak sokan mások.
A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan, hogy NÉVTELENÜL bejelentést teszek valahol és ennek következményeként kijönnek munkaügyi ellenőrzést végezni ahol (jó esetben!) meg is alkoholszondáztatnak mindenkit? Van ilyen? És ha igen, akkor hol? Köszönöm a válaszokat előre is!
2012. febr. 9. 15:18
1/7 anonim válasza:
A rossz természetű, kötekedő kollégák/főnökök nem tartoznak a munkaügyi felügyelőség vizsgálati köre alá, ők a törvények betartását ellenőrzik, nem azt, hogy valaki milyen hangnemben szól a beosztottjaihoz. Megszoksz vagy megszöksz. Én az utóbbit választanám.
2012. febr. 9. 15:31
2/7 A kérdező kommentje:
Es ha itt nem csak rosszindulatossagrol van szo, hanem folyamatos alkohol befolyaltsag alatt allo fonoksegrol?
2012. febr. 9. 16:56
3/7 tetris válasza:
Pontosan, ahogy az első leírta. Sajnálom. Esetleg a szenvedő alanyok összefoghatnának, és valahogy megleckéztethetnék ezt az alkoholistát.
2012. febr. 9. 17:48
4/7 anonim válasza:
Az a baj, hogy ha a munkaügy szondáztat és úgy találják, hogy a főnököd alkoholt fogyasztott, akkor is csak figyelmeztetést tudnak "kiróni", esetleg a céget megbüntethetik. Csak közalkalmazottként van ilyesmivel tapasztalatom, kórházban, ahol az egyik kollégánktól kellett így megválnunk, de ott 3 figyelmeztetés kellett X határidőn belül ahhoz, hogy fegyelmi vétségre hivatkozva kirúgatHASSUK, tehát még ekkor sem volt kötelező a dolog, de szerencsére a fegyelmi bizottság nekünk adott igazat. Itt mondjuk mellénk állt a közvetlen főnök is. Ha az ő felettese meg van vele elégedve - és ha szeretők, akkor gondolom meg -, akkor sajnos semmit nem tehetsz.
2012. febr. 9. 18:33
5/7 anonim válasza:
A kórház más, mert az közintézmény, amire központi elvárások és szabályok vonatkoznak, nem a tulajdonos dönti el, hogy elviseli vagy sem a szomjazást kevéssé toleráló kollégák jelenlétét.
2012. febr. 9. 18:36
6/7 anonim válasza:
Ha ez a cég állami, akkor nyilván valamelyik minisztérium alá tartozik, az a felettes szerve, és akkor ott tehetsz panaszt.
Ha viszont magáncég, akkor a főnök annyit iszik, amennyit akar. Legfeljebb a cég tulajdonosának jelentheted, ha azt érdekli egyáltalán.
2012. febr. 10. 03:39
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos ez egy magáncég és úgy látom, hogy akkor csak egy megoldás maradt. Szépen csendben keresek másik helyet és ha adódik valami, akkor itt hagyom őket. Addig meg tűrök.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!