Hogyan kell kisérőlevelet írni az önéletrajz mellé, ha jelentkezel egy állásra?
elsőnek nyilván megfelelő formában szerkeszted meg a world-ben, aztán a címzés és "tárgy:álláspályázat" például. Aztán leírod, hogy a cég melyik állására szeretnél jelentkezni azt hol láttad/olvastad. Aztán hogy miért szeretnél ott dolgozni ("mindig egy ilyen kiemelkedő teljesítményű cégnél szerettem volna dolgozni, .... tulajdonságaim miatt ez a munka a legmegfelelőbb számomra, ezért meg ezért kiválóan el tudnám látni ezt a munkakört") Aztán fényezed kicsit magad: " jellemző rám a kitartás, maximalizmus, jó a problémamegoldó képességem, szeretem a kihívásokat, szeretek és jól tudok csapatban dolgozni, irányító típus vagyok ...." Aztán valami záró szöveg: "Remélem mihamarabb az önök csapatához tartozhatom, egy személyes találkozó reményében mellékelten csatolom/megküldöm az önéletrajzomat."
"Üdvözlettel: XY (nyilván aláírás és alá nyomtatott betűvel a neved)
Az elérhetőségeidet írhatod ide is vagy a címzés fölé a lap jobb sarkába.
Nyilván ezek csak példák, nem mindent kell beleírni, a munkára kell szabni illetve a cégre, valamint ezekből kiindulva te is tudsz kitalálni dolgokat. A kísérőlevél egy nagy ömlengés, ezt mindenki tudja, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!