Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíj helyett rehabilitációs...

Nyugdíj helyett rehabilitációs ellátás? Valaki elmagyarázná egyszerűbben?

Figyelt kérdés

2012. jan. 16. 14:00
 1/3 A kérdező kommentje:

8 éve vagyok leszázalékolva egy krónikus betegéggel 67%-ra.Jelenleg gyesen vagyok 1 éves kisfiammal.Ma kaptam egy papírt,hogy továbbra is ezt az összeget fogom kapni,de más néven/rehabilitációs ellátás/

Kérdésem,hogy meddig és milyen feltételekkel?

Ha akarok kérhetek újabb felülvizsgálatot,ami szerintem teljesen felesleges hisz most mindenkitől elveszik a 3. csoportot.

Gyes után mi lesz ha nem tudok elhelyezkedni?

2012. jan. 16. 14:05
 2/3 anonim válasza:
100%

Nem akarom elkeseriteni. Van hogy behivják a III. Csoportú Rokkantsági ellátottakat felülvizsgálatra, és amennyiben az orvosi szakvélemény alapján egészségesnek találják az embert elvehetik vagy csökkenthetik a Rokkantsági ellátást. Rokkantsági nyugdij új neve ha jól tudom Rehabilitációs járadék.

Egyedül az I., II. csoportú Rokkantsági ellátásban jogosultakat nem hivják be felülvizsgálatra. És a Rokkantsági járadékban jogosultakat sem, akik külön kapnak Fogyatékossági támogatást vagy Emelt összegű családi pótlékot 18 éven felül.

És a III. csoportó Rokkantak közül akiknek már csak 5 évük van hátra a nyugdijkorhatárig őket nem hivják be felülvizsgálatra. Nekik nem kell tartaniuk attól megszűnik az ellátásuk vagy lecsökken az ellátásuk összege.

2012. jan. 18. 15:50
 3/3 anonim válasza:
100%

[link]

Rehabilitációs ellátás:

mivel GYES-en vagy így 57 év alatti vagy, ezt előírja a törvény a rehabilitációs ellátásnál.

Mindenképpen behívnak felülvizsgálatra, ha nem mész, akkor megvonják az ellátást.

Ha elmész, akkor vagy azt mondják hogy nem vagy rehabilitálható, azaz áttesznek rokkantsági ellátásra.

Ha elmész, a másik út az, hogy azt állapítják meg: van esély a munkára számodra is, s ekkor max 3 évig fogod kapni az ellátást, utána semmiképpen nem.

2012. jan. 18. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!