Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg csak protekcióval...

Tényleg csak protekcióval lehet gyorsan állást találni? Tapasztalat nem is számít?

Figyelt kérdés
24 éves, ápolt,csinos, budapesti lány vagyok. 2 területen (irodai munka, kereskedelem) is van többéves tapasztalatom, angolul középszinten beszélek, mégsem vesznek fel még pénztárosnak sem november óta... Azon a 2 helyen, ahol hosszabb ideig voltam eddig, oda mindkettőre ismerős által kerültem... Tényleg csak így megy ma már?? Sima álláskeresőként előbb adósságokba kell verje magát az ember, mig talál munkát? 3 fő állásportálon is regelve vagyok, napi szinten kapom az állástájékoztató hírleveleket, nézem saját magam is, érdeklödök ismerősüktől..semmi.... Kinek milyen módon és föleg mennyi időbe telt állást találni?
2012. jan. 10. 08:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

kérdező a hozzászólásod kb 90% -a arról szólt, hogy a külsőség, ennyit erről :)

A barátnőmnek nem szerencséje volt, hanem jól csinálta. Régebben írt a postának, akkor is volt lehetőség, de akkor hagyta mert máshol dolgozott már. Tehát másodjára próbálkozott újra és sikerrel végződött.

Ha lenne rendes szaktudásod, akkor több sikered lenne ez is biztos.

2012. jan. 11. 16:19
 12/17 Consigliere válasza:
100%
A legkézenfekvőbb - mégis sokak által fenntartásokkal kezelt - módszer minden közeli és távoli ismerőst megkérdezni: tud-e valami jó lehetőséget. Tehát fontos a kapcsolattőke.
2012. jan. 12. 15:15
 13/17 A kérdező kommentje:

látom nem tudsz túllépni ezen a külsőséges dolgon. Sejtem is miért, de nem fogom leirni ide, nem megyek a te szintedre. Az meghogy nem látod be, hogy a barátnödnek szerencséje volt, mert elküldte csak úgy találomra egy céghez az önéletrajzát, és pont sikerült neki, csakis szerencse! Tudod hány ilyen önéletrajzos levelet kapnak a cégek? Rengeteget! Az én családomban is volt aki így talált munkát, de nem rögtön, hanem 4 hónap múlva!

Szóval: a szaktudás és a gyakorlat hasonló cipőben jár.

Tehát attól függetlenül,hogy nincsen egy 3 hónap alatt elvégezhető pénztárosi képesítésem, viszont van mellé több mint 4 év tapasztalatom ugyan ebből... hát szóval.... Álláshirdetések nagy részébe beleírják, hogy releváns szakmai tapasztalat előny. És én nagyjábol hasonló munkakörre jelentkezek, mint amikben tapasztalatom van. Ezért nem értem. Nem hiszem, hogy mindenhova diplomás embereket akarnak, vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezőket.

2012. jan. 15. 08:47
 14/17 A kérdező kommentje:

Ja igen: most találtam munkát egy olyan cégnél, aminek a profilja megegyezik egy régebbi munkahelyemével.

Reméljük, nem csak 1-2-3 hónapra kellek próbaidőig.

2012. jan. 15. 08:49
 15/17 Nenya válasza:
Könyvelő vagyok 10 éves tapasztalattal, középfokú angol nyelvtudással. Június óta lesem a plafont... Sok sikert!!! Pesten azért könnyebb találni. Ott láttam klassz hírdetéseket.
2012. jan. 18. 20:17
 16/17 anonim válasza:
ez van... en 1 eve vagyok allaskereso... a baratnomnek 5 honapon belul lett allasa protekcioval... tovabbi 5 honap telt el es mar a legmagasabb fokozatba leptettek elo... ceges telefon meg minden... mas meg evekig melozik mire eloleptetik, ha egyaltalan eloleptetik... nyalizni kell... ez a siker titka... csak nekem ez nem megy
2013. febr. 22. 19:13
 17/17 anonim ***** válasza:

10. 2012-01-10-ei válaszoló vagyok, még akkor januárban protekcióval kaptam adminisztrátori állást. Sajnos minimálbér és csak az érettségim vették figyelembe, igaz, ha már értek hozzá meg kell csinálnom a statisztikákat is.

De annyira nem rossz és legalább van, talán valaha előbbre is jutok, csak hát rajtam kívül vannak "jobb ismerősök" is, akiket fel kell tolni.

Itt kb. mindenki valakinek a valakije, az ismerőseim is nagyrészt így helyezkedtek el, még a mérnökök is.

2013. febr. 22. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!