Tényleg csak protekcióval lehet gyorsan állást találni? Tapasztalat nem is számít?
Én már 2 éve keresem. :(
Túl vagyok több, mint 100 pályázaton, ebből csak 10 interjú jutott. Nincs ismerősöm, aki be tudna juttatni valahova is. A barátnőmnek több munkája volt már, őt minden esetben egy ismerőse juttatta be. Most 4-5 féle munkája van egyszerre.
Én is március óta keresem, többéves tapasztalat, többféle tudás, és már több városban is. Akár költöznék is. Az ismerőseim se tudnak bejutattni. Ahol voltam két hónapig, ismerős által, az is csődbe ment. Bár itt sokan írják, hogy van munka, nem kell válogatni, aki keres talál. Hát nem tudom, ha így gondolják szívesen cserélek Velük, ha Ők olyan könnyen találnak, majd Én meg végzem az Ő munkájukat:)
Kitartás Nekünk!
jellemzésed első sora: "24 éves, ápolt,csinos, budapesti lány vagyok."
magyarán ezt domborítottad ki főerényeidnek, hogy fiatal, ápolt és csinos. Szerintem már ez eléggé beszédes.
Arról nem írsz, hogy milyen szakmáid vannak, gondolom nem tartod fontosnak, vagy nem tartottad fontosnak, hogy elvégezz valamit (bár ez utóbbi mondatrészem való igaz előítéleten zajlik ezt ne vedd magadra ha nem igaz).
2 munkahelyed is volt, nem tudom mennyi ideig ahova ismerős által kerültél csak be, nem tudni mekkora tapasztalatot szereztél ott, miben nyilvánul ez meg, pont ez a baj a protekciós melókkal, hogy sok esetben nem ér annyit mint az ahova önerőből küzdöd be magad.
Így szerintem eléggé nehéz. Bár lehet, hogy csak itt gyakorin nem írsz ki elég infót és azért tűnik így.
nehéz ma munkát találni ez nem kérdés, de azért nem lehetetlen. Kell talpraesettség is bőven. Barátnőm írt a postának levelet, csak úgy, az információs mailjukra, hogy van e munka (a weboldalon nincs kiírva). Ki is közvetítették azonnal egyik postára, lassan fél éve dolgozik ott.
Amúgy majdnem 1 éven át küzdött mire rendes melója lett. Volt 3 hónapot egy nyaljki ruhaboltban, de az gáz volt.
Én is ismerős által kerültem a mostani helyemre, hálistennek már 3 éve ott vagyok.
"Dolgoztam" anno telemarketingben, nagy átverés az egész, adnak majd 1-2 próbanapot, aztán dobnak ki a kukába.
Egy barátomnak próbálok segíteni munkát keresni, külföld, belföld, de ő sem talál, pedig van képzettsége dögivel.
Pár éve még jobb volt a helyzet, aki akkor kapott munkát, azóta is ott van.
Egyébként meg hogyha "24 éves, ápolt, csinos, budapesti lány vagyok", akkor menj hostesskedni. Hostesseket mindenhova keresnek, és piszok jól fizet.
26 éves, matekos diplomás lány vagyok, tapasztalatom túl sok nincs, 2 éve keresek munkát, de semmi.
Ha nem kötnének ide az emberek, mennék külföldre.
1-1 álláshirdetésre több százan, ezren jelentkeznek, miért én, a pályakezdő kis izé kellenék, amikor tapasztalt szakemberek is veszítik el a munkájukat?
A szakmámban nincs tapasztalatom így nem kellek, adminisztrációs munkához a diplomám sok meg más 20 éves kora óta titkárnősködik, kereskedelmi tapasztalatom sincs, mit csináljak?
Még matekot se lehet tanítani feketén, mert a tanárok viszik az általános iskolásokat is és egymás alá licitálnak.
Lehet el kéne mennem hostessnek, nem sok kedvem van hozzá, de hátha..
Pár ember próbált nekem protekcióval állást szerezni, de nem voltak nekik sem túl jó kapcsolataik.
Akinek meg igen azt nem ismerem annyira, néha megkérdezi, hogy van-e munkám, sajnálkozik, hogy ó szegényke, segítenék, de nem tudok.
Aha, az egyik ilyen "ismerősöm" képviselő, vállalkozó és boltja is van, ismeri a fél világot. A fia menyasszonyát miután valahogy leérettségizett egyből benyomták a polgármesteri hivatalba. Pedig szegényke síkhülye, az a tipikus plázacica akinek a szoli nyitva tartását fejből tudja, de vizet nem tud forralni. Párszor próbáltam beszélni vele, de az a sötétség... és akkor ő egy ügyintéző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!