Mit csináljak? Válasszak a munka és látásom között?
Arról van szó, hogy van egy örökölt szembetegségem, amivel kéthavonta kell szemészetre járnom ellenőrzésre, és szemcseppet felíratni. Nem gyógyítható, csak kezelhető, ha pedig nem kezelik, akkor 5 éven belül tökéletes vakság az eredmény. De most rúgtak ki a harmadik helyről, azzal az indokkal, hogy sokat vagyok távol a munkahelyemről és nem vagyok megbízható. Minden esetben már a felvételi elbeszélgetésen elmondtam, hogy mi a helyzet, nem vágtam át senkit. Az elején mindenhol azt mondták, hogy persze meg lehet oldani. Évente összesen ugye 6 napról van szó. Lehet időpontot kérni, de a másik városba kell utazni, szóval rámegy az egész nap. Aznap már nem tudok bemenni. Aztán végül egyik helyen sem lehetett megoldani. Délután nincs rendelése, úgyhogy az nem kivitelezhető.
Akinek van valami ilyen betegsége, ami folyamatos ellenőrzéssel jár, az hogyan tudja ezt megoldani? Vagy akinek van valami baja, az teljesen le van írva? Eddig még csak ez a három munkahelyem volt. Lehet egyáltalán másmilyent találni?
És amikor nem mentél be egy napig, akkor szóltál előtte pl egy héttel? Ha igen, akkor évi 6 nap nem sok (úgyis a szabiból adják ki).
Ha viszont nem tudnak rá felkészülni, csak hirtelen elmégy, akkor megértem az aggályaikat.
Majdcsak találsz egy korrekt céget... Hidd el, nem emiatt a 6 nap miatt rúgnak ki, azzal nem vagy előrébb, ha megvakulsz.
Ha jól tudom, 3 (vagy 6?) hónap a próbaidő, amíg még minden magyarázat nélkül kirúghatnak. Sajnos rengeteg cég erre megy rá, megéri nekik ennyi időközönként váltogatni az embereket, vagy ennyi időre néha-néha idényszerűen felvenni valakit. Ez nem a te hibád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!