Mit válasszak: munka vagy még itthon?
Bölcsődében kezdtem dolgozni mikor leérettségiztem.
Voltak babák akiket 6 hónaposan adtak be, mert az anyukának olyan munkája volt, hogy nem tudott otthon maradni.
Ezek a babák szinte észre sem vették és semmi probléma nem volt velük. Akik két évesen vagy annál nagyobban lettek beadva, már bizony sírtak a reggeli elválásoknál az anyukától.
Az unoka húgom Ausztráliában él. Két hónapot ad az állam utána mehet a baba bölcsibe vagy fogadsz valakit otthonra aki vigyáz rá.
A bölcsibe neked kell vinni a kaját és az itthoni bölcsi körülményekhez képest gettó.
Nagy a babád, és biztos értelmes, de csak te ismered mennyire lehet vele megbeszélni, hogy anya miért hagyja a bölcsiben.
Ambivalens érzés, hogy maradnál otthon, de a meló miatt lehet, hogy menned kell. Szerintem mi kívül állók nem tudjuk tutira megmondani
mi a legjobb döntés.
Anyukád pedig ne okolja magát, biztosan nem úri kedvében adta be a tesód. Szerintem nem is a bölcsiből ered a frusztrációja. Egy jó szakember ezt megoldaná.
Nagyon szerettem otthon lenni a gyerekeimmel. Nem ismertem a gyes betegséget. Megértelek, mivel nekem a lányom anno 20 hónaposan kellett beadnom.
Viszont mivel tudjuk, hogy jó neki a közösség megnyugodhatsz, nemhogy ártanál neki, hanem segíted a szocializációját.
Ráadásul ha jók a gondozónők nem is lesz nagy probléma az elszakadás. És ha fokozatosan szoktatod észre sem veszi.
Inkább jót teszel neki azt az oldalt nézd, hogy nem neveled teljesen magadra.
Tavasszal egyébként az idő enyhülésével ugyan úgy beteg lehet mint télen.
Valóban igazad van a gyerekek mindent megéreznek. Ha te rágódsz az tényleg nem segít.
Van egy jó ötletem:))
Fogj egy fehér papírt és felezd el. Egyik oldalra írd le a bölcsi melletti érveket, másikra az ellene szólókat.
Kívánom, hogy a számotokra legjobb megoldást találd meg.
Ez olyan Csernusos akart lenne, hátha leesik a húszfillér...
Szintén 2.5 évesen de akkor ő már rég érett volt rá, nem egy vattagyerek, nincs agyonféltve, 2.5 évesen már időszerű volt neki, minden gond nélkül sikerült is beilleszkednie.
Szia!
Szerintem október végéig még van időd. Kezd el most beszokatni bölcsibe és ha egy hónap alatt nem szokik be, akkor otthon maradsz vele, ha beszokik akkor mehetsz dolgozni. Én így próbálkoznék vele, főleg hogy a nagy ovis, szerintem a leírásodból már a kicsi is vágyik közösségbe. Egy próbát szerintem mindenképp megér, vagy ha már szobatiszta, esetleg kérdezd meg az ovit, hogy nem vennék-e fel akár a tesó csoportjába, ahol nem lenne egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!