Budapest, álláslehetőségek érettségivel? (bővebben)
Sziasztok.
Érettségi után Budapestre fogok költözni és ott járok hétvégi egyetemre.
A hétköznapokon pedig dolgoznék.
Milyenek ott a munkalehetőségek egy olyannak, akinek csak érettségije van, hol tudnék dolgozni például?
Köszi. :)
Nagyon tudom ajánlani a független pénzügyi tanácsadói szakmát, nagyon jó oktatást kapsz, hogy hogyan lehetnek csak elégedett ügyfeleid, persze a komolyabb feladatokat, mint a kiértékelést csak később tudod majd ellátni, amikor majd alkalmas leszel rá.
Vannak akik félinformációkból szedett általánosításokkal lehúzzák a szakmát, velük nem érdemes foglalkozni, mert nem látnak bele az egészbe.
Mennyire hangzik szimpatikusan ez az állás?
"Vannak akik félinformációkból szedett általánosításokkal lehúzzák a szakmát, velük nem érdemes foglalkozni, mert nem látnak bele az egészbe. "
De azt látom, hogy nem vágyom arra, hogy egy "nagyon jó képzést" kapott (2 hetes gyorstalpaló) hozzánemértő huszonéves suhanc mondja meg a frankót, hogy mibe fektessem a pénzemet...
Egy igazi pénzügyi tanácsadónak pénzügyi végzettsége, 10-15 év szakmai tapasztalata van. Nem egy gagyi rolexe meg nagy dumája...
Kérdező:
Csak érettségivel BP-en is nagyon nehéz állást találni, általánosan fizetésre pedig 75-110e forint között számolhatsz. Ebből meg tudnál élni egyedül? 50-60e alatt nem úszol meg putri albérletet sem.
Erről beszéltem, hogy egyeseknek fogalma sincs hogyan zajlik nálunk a munka, mivel az oktatás minden egyes héten van, és már az elképzelés is nevetséges, hogy 2 hét után tanácsot adhat bárki is. Csakis azután, ha szakmai tudását megfelelőnek találták. A kiértékelést pedig több ember végzi, nagy szakmai tapasztalattal, aminél eldöl, hogy mi az ügyfélnek a legjobb.
Kedves válaszoló: ha minden igaz, nem először húzod le a szakmát itt a gyk-n (a rolexes példából kiindulva), de miért teszed, amikor láthatóan nem sok tapasztalattal rendelkezel ennek kapcsán?
1. válaszoló: Az ilyen dolgok nem állnak közel hozzám.
2. válaszoló: Nem kellene albérletet fizetni, mert legjobb barátommal mennénk és neki ott van háza. Csak a rezsi meg ilyenek.
Azt hallottam, hogy tesco, meki, ilyen helyekre fel szokták venni az érettségizetteket is :O
# 3
Huha, minden egyes héten van?! Na mindjárt levizelem a bokámat... És meddig? Tudod a szakembereket 5 éven át képzik MINDEN NAP az egyetemen + mint mondtam a 10 év szakmai gyakorlat sem épp egy elhanyagolható dolog. Nálatok 100 évig tart a képzés?
Kérdező:
Felveszik őket a Tescoba, gyk. folyamatos a felvétel, de 70K a fizetés és sz0patnak. De ha megéri neked akkor okés a dolog, igen esélyes, hogy be tudsz kerülni.
Ha valaki ismeri az összes szóbajöhető terméket, amit kínálhat, és azok velejáróit, továbbá a jelen pénzügyi helyzetet, akkor mi akadálya van annak, hogy amit szakértőkkel kiértékelt, azt felkínálja az ügyfélnek.
+10 év szakmai tapasztalat? Hogy szerezzen szakmai tapasztalatot egy ilyen elkezdésére? legyen banknál befektetési tanácsadó? Aztán elemegy függetlennek, és találkozik biztosítással, hitelekkel, egyszerűen csak itt lehet tapasztalatot gyűjteni.
Ne magyarázd a bizonyítványt.
Amit te pénzügyi tanácsadónak hívsz az a valóságban betanított cirkuszi majom, akinek megtanítanak 20-25 jól csengő mondatot - bár maga sem tudja miről beszél - kezébe adnak 15-20 előre legyártott hitel, befektetési és megtakarítási konstrukciót, hogy adja el jutalékért és ennyi. Közbe meg gőze nincs a gazdaságról.
Hogy szerezzen szakmai tapasztalatot manapság az ember? Kezdésnek mondjuk menjen el asszsztensnek egy VALÓDI pénzügyi szakember mellé.
Te vagy az az ember, akinek lehozhatom a csillagokat az égről, még akkor is belekötsz, és hihetetlen lelkesedéssel mondod az újabb sületlenségeket. Ezek után minek cáfoljak bármit is... persze, mi ilyen elcseszettek vagyunk, szakképzetlen embereket küldünk ki mindenhova, megspórolunk az ügyfeleknek havi szinten több ezret, de sok példa volt rá, hogy tízezreket. Azt mondjuk az ügyfélnek, hogy nehogy félretedd a pénzed, hiszen a megtakarítás a Biblia szerint is bűn, élj a mának, és vegyél fel sok hitelt, szegény bankigazgatók úgyis csak első osztályon utazhatnak Hawaiira, nem pedig magángéppel.
Továbbá ezek a buta emberek még hálásak is nekünk, sőt, visszatérnek hozzánk, ha bármi elintéznivalójuk van, hiszen szegények nem is tudják, hogy amit mi adtunk nekik, azt két lamantin és egy pirospettyes párduc állította össze nekik 2 óra gyorstalpaló után :D
Oké:
Hány milliomos ügyfeled van?
Ja, hogy egyse? Akkor nem kérdeztem semmit...
A befektetési tanácsadó nem arról szól, hogy megmondod szerencsétlen csórinak, hogy tegyé' félre wazze' meg sprólsz neki egy másik biztosítással havi 500 forintot.
Hanem arról, hogy én rádbízok 100 milliót és csinálj nekem belőle 20 éven át havi 500K profitot úgy, hogy a tőke nem inflálódik el.
Mint mondtam, biztosításokat meg "szuper" befektetéseket egy beidomított csimpánz is tud árulni. Ezt ne csúfoljuk befektetési tanácsadónak, nevezzük nevén: ügynöknek.
Köszönöm, hogy elmondod mi a feladatom részben, bár az nagyon rosszul esett, hogy egy milliomos ügyfelem sincs, pedig olyan sokan mászkálnak az utcán. Szerintem ott is hagyom a céget.
Miért kell milliomosnak lennie valakinek, hogy befektetési tanácsot tudjak neki adni? Nem is értem minek hoztad föl.
Amúgy nagyon örülök, hogy te jobban tudod, mennyit tudunk spórolni az ügyfeleknek, hiszen te kívülről fújod a független pénzügyi tanácsadói szakmát.
Emellett döntsd már el, hogy most 5 éves egyetemmel +15 év szakmai tapasztalattal kéne rendelkeznünk, vagy elég, ha betanított csimpánzok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!