Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek akar mindenki diplomát,...

Minek akar mindenki diplomát, mikor egy jó szaki többet keres?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 22:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Angoltanár vagyok tegnap voltam egy nyelviskolában és bruttó 1000!! Ft óradíjat kínáltak, ennél 10 éve is többet kerestem.

Ha kijön hozzám egy szerelő 10 perces melóért 5-6 ezer forintot leakaszt rólam. Ez a felháborító.

Na, erre céloztam a kérdésembe.

2011. dec. 14. 10:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, csak az a különbség, hogy az a szerelő vállalkozó, azaz vállalja azt a kockázatot, hogy vagy kihívják épp egy meghibásodáshoz, vagy nem. Ne hasonlítsd össze egy olyan állással, ahol biztosan ledolgozhatsz x órát.

Vállalkozóként te is sokkal többet kérhetsz el.

2011. dec. 14. 14:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Szakma és szakma, diploma és diploma közt is van különbség. Pl. nekünk kéne egy tetőcsere, mert elég rozoga már a palatetőnk. 1,5 milla zsebbe. De az úgy megy, hogy a szaki kihívja a segédmunkásokat, akik megcsinálják helyette, és napi 5000 Ft-tal kiszúrja a szemüket, a pénz 90 %-át meg ő teszi el. Ilyenkor én is mindig azon mérgelődök, hogy minek is tanultam, amikor 3 napos melóért ennyit elkérhet egy ács, én meg fél évig dolgozom ezért a pénzért diplomával.

Az igaz, hogy az keres jól, akinek saját vállalkozása van, beosztottként éhbérért robotolnak.

A diploma meg manapság nem azért kell, mert jól keresnek, hanem azért, hogy ne a szalagon folyamatos műszakban kelljen robotolni. Sajnos tény, hogy a legegyszerűbb irodai munkára is már diplomát kérnek. És mivel sok a diplomás, a bérek is egyre lejjebb mennek.

Hagyjuk már kérem az informatikát, ezzel jöttök itt a fórumon állandóan, de a diplomások nagy része sem keres ma már jól. Orvosok, tanárok, közgazdászok, jogászok, nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni.

Mellesleg, ha megkérdezel egy fiatalt, hogy mit szeretne dolgozni, akkor senki sem azt fogja mondani, hogy kenyeret szeretnék sütni, vagy hogy bútorokat készíteni. Hanem azt, hogy irodában főnöknek lenni, havi 1 milláért. Hát, ezért mennek el továbbtanulni a fiatalok, mert a kétkezi munkának itt már nincs becsülete. Aztán meg jön a nagy koppanás, hogy nem találnak állást, vagy milyen kevésért.

Emlékszem egyszer behívott a főnököm interjúra, és hát pályakezdőket kérdezgettünk. (Névtelenül nem titok elárulom, közgazdász vagyok, 250 e a keresetem. És tudom, hogy a városban itt fizetnek a legjobban. ) A bérigénynél mindig döbbentünk, hogy a kis pályakezdőknél a minimum kereset a fél millió volt. Bár gondolom 1 év sikertelen keresgélés után már a minimálbérig is lemennek, akár.

2011. dec. 14. 15:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó jól mondja, kicsit nézz a dolgok mögé. Lehet, hogy 10 perc alatt 5 ezer forintot megkeres, de mivel vállalkozó, ezért kell vállalkozóit fizetnie ami nem kevés, valószínűnek tartom, hogy ha már vállalkozó akkor valószínű autóval jár, ha jártál mostanában benzinkút környékén láthatod, hogy az üzemanyag nevek mellett egy kb 400-450ft közötti összeg található. A másik meg, hogy nem hívják ki 50db helyre egy nap és keres meg ezzel több száz ezret, mivel elég ritkán romlanak el ahhoz dolgok, hogy hetente kelljen hívni.
2011. dec. 14. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
14:29-nek írtam az utolsót.
2011. dec. 14. 15:27
 16/16 A kérdező kommentje:
A nyelviskolai angoltanár is vállalkozó, úgyanúgy fizet TB-t, sőt még többet mert ott minden órát le kell számlázni, a szerelő/ács/mester/vállalkozó meg zsebre dolgozik.
2011. dec. 14. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!