Tanulmányi szerződés csak engem kötelez, de a munkaadót nem? Ez jogos?
Úgy szól a szerződés, hogy én köteles vagyok bejárni órákra, elvégezni az iskolát, és nem mondhatok fel 2 évig. Cserébe a munkaadó fizeti a tanulmányokat, és tanulmányi szabit biztosít. Arról nem szól a szerződés, hogy nem rúghat ki ő sem.
Nem kéne neki is kötelezettséget vállalni, hogy bizonyos ideig nem küldhet el? Elvégre nekik tanulok!
10-es, köszönöm, végre egy értelmes válasz.
Az előtte szólóknak meg annyit, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy napi 8 órában ültem az iskolában, mellette meg kaptam a fizetést. Ez egy délutáni tanfolyam volt, a munkából emiatt nem hiányoztam. Tehát még szép, hogy kaptam mellette fizetést. Teljes mértékben a szabadidőmben végeztem el. Mivel közben meg elmentem szülni is, ezért még a gyerekfelügyeletet is nekem kellett megoldani közben.
És én is úgy tudtam, hogy határozatlan szerződéssel nem vehetett volna fel senkit a helyemre. Köszönöm a megerősítést.
Már akkor tudta, hogy nem vesz vissza, különben határozottal vette volna fel az utódomat. Én egyértelműen, napra pontosan megmondtam, hogy mikor jövök vissza, most meg hímez-hámoz, hogy nincs munka. Úgy tudom kevés kismama megy perre, de azok meg szokták nyerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!