Tanulmányi szerződés csak engem kötelez, de a munkaadót
nem? Ez jogos?
Figyelt kérdés
Úgy szól a szerződés, hogy én köteles vagyok bejárni órákra, elvégezni az iskolát, és nem mondhatok fel 2 évig. Cserébe a munkaadó fizeti a tanulmányokat, és tanulmányi szabit biztosít. Arról nem szól a szerződés, hogy nem rúghat ki ő sem.
Nem kéne neki is kötelezettséget vállalni, hogy bizonyos ideig nem küldhet el? Elvégre nekik tanulok!
Kötelezettséget vállalt, hogy fizeti a tanulmányaid, deha sz@r munkát végzel, akkor minek is fizetne téged? Te kevered a munkáltatót a szeretet szolgálattal!
2011. dec. 13. 15:17
2/14 A kérdező kommentje:
Nem a sz@r munkáról van szó, hanem arról, hogy elmentem szülni, és most nem akar visszavenni. Akkor minek taníttatott? Ez neki megéri?
2011. dec. 13. 17:39
3/14 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem értem mi ez a stílus? Azt sem tudod mi a háttere, már feltételezed, hogy rosszul dolgoztam?
Ha tudtam volna, hogy eszébe sincs foglalkoztatni engem, akkor nem járok el iskolába 2 évig gyerek mellől. Szerintem ez elég nagy szemétség.
2011. dec. 13. 19:39
4/14 anonim válasza:
Igen jogos.
A munkáltatód arra vállalt kötelezettséget, hogy fizeti a tanulmányaid és biztosítja a tanulmányi szabikat. Te pedig arra, hogy elvégzed az iskolát/tanfolyamot és 2 évig nem mondasz fel.
Az egyetlen tanulmányi szerződésben sincs benne, és nem is lenne jogos, hogy ő is köteles további 2 évig foglalkoztatni téged. A tanulmányaid alatt így is alkalmazott.
2 évvel ezelőtt nem ilyen adó- és járulékszabályok voltak. Könnyen lehet, hogy már nem éri meg neki téged foglalkoztatni, vagy egyszerűen nincs rá kerete.
Azt te sem gondolhatod, hogy szórakozásból dobta ki a taníttatásodra fordított összeget.
Amúgy pedig nem neki tanulsz, hanem magadnak. Ha felmond neked, sem a tudásod, sem a végzettséged nem veszi el tőled.
2011. dec. 13. 21:01
5/14 A kérdező kommentje:
Hát ja, csak éppen a mérlegképes könyvelői végzettséggel tapasztalat nélkül kitörölhetem. 5 év leigazolt tapasztalat nélkül nem is adhatok le mérleget. Mellesleg benne van az is a munka törvénykönyvében, hogy a kismamát vissza kell venni. Erre felvett a helyemre határozatlan szerződéssel valakit. Én mindenképpen perre megyek, hát akkor a tanulmányi szerződést nem tudom felhasználni. Elég szomorú, hogy ebben az országban megbocsájthatatlan bűn, ha valaki gyermeket vállal. Aztán meg sírnak, hogy nincs aki fizesse a nyugdíjat.
2011. dec. 13. 21:33
6/14 anonim válasza:
LOL
Tehát, kifizetett neked egy töb százezres tanfolyamot, kaptál mellette fizetést és még te sírsz?! Anyám borogass, menyél pere oszt fizessél ügyvédnek meg a fenne tudja, hogy kinek még egy vödör pénzt, hogy utána mindenki a pofádba röhöghessen, mert megérdemled!
2012. jan. 13. 12:54
7/14 anonim válasza:
öhömmm öhömmmm
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
2012. jan. 13. 13:41
8/14 anonim válasza:
Szerintem te még viszonylag jól is jártál, mások kemény pénzeket fizetnek azért, hogy letehessék a mérlegképest. És azért ezzel el lehet helyezkedni. Persze nem egyszerre mérlegképes könyvelőnek, de sajnos valahol el kell kezdeni. És az öt év tapasztalatot mindegy hol szerzed meg, az a munkaadódnál is 5 év lett volna, és máshol is annyi.
2012. jan. 13. 14:01
9/14 anonim válasza:
12:54-es te hogy egy mekkora egy paraszt egy bunkó vagy....szakadj meg.....:D
2012. jan. 13. 14:04
10/14 anonim válasza:
perelhetsz, úgy tudom, az MT-ben végül nem módosult a gyermek 3 éves koráig szóló felmentési védelem,amúgy is, csak helyettest alkalmazhattak volna a helyedre határozott idejű szerződéssel. abba , hogy gyereket vállaltál és így kiestél egy ideig a munkából nem köthetnek bele, ha te jól végezted a munkádat ez nem felmondási indok! sok helyen (főleg a vállalkozói szférában) a felmondást közös megegyezéssel való megszüntetéssel oldják meg, és még adnak mellé egy kis "vigaszdíjat", de még a közös megegyezés is megtámadható! egy jó ügyvéd kell és még kártérítést is kérhetsz, ha elmész orvoshoz, pszichiáterhez, hogy ez a helyzet téged lelkileg megviselt! Nekünk volt egy hasonlóan összetett ügyünk, másfél millára perelték a céget! Az előttem szólókkal meg ne törődj, inkább a jogi fórumon kellett volna megkérdezned, ott hozzáértők vannak, nem irigyek. De ha bemész az illetékes munkaügyi bíróságra ott is készséggel segítenek neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!