Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen indokkal mondjak fel?

Milyen indokkal mondjak fel?

Figyelt kérdés
Egy év alatt nem késtem, nem voltam beteg, nem hiányoztam, legjobb dolgozó voltam, előléptettek, stb. De- elfáradtam mert a kollegák helyett húztam a szekeret míg lógtak, betegek voltak, elrontott kasszákat hoztam helyre, beosztás változások, fizetés késések, csak én takarítottam a nagy boltot, stbstbstb.. Szóval hivatalosan ilyesmit hogyan lehet megindokolni, ha a nagyfőnököt viszont csípem és ő is engem, de nem bírom már..
2011. dec. 1. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért akarsz rögtön felmondani? Miért nem beszélsz a nagyfőnökkel arról, hogy talán ossza el köztetek a munkát, mert mindenki helyett te dolgozol és ezt nem bírod.

Egyébként felmondási indokként beírhatod azt, hogy nem bírod egyedül több ember munkáját elvégezni. Csak érthetetlen.

2011. dec. 1. 15:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Az a baj, hogy az egyik kollega a nagyfőnök barátjának a fia, a másik meg egy kis cicamaca és már próbáltam picit terelni a dolgokat de nem akarja elküldeni egyiket sem. Viszont a köztünk lévő főnök meg nem akar engem mert nem vagyok neki eléggé cicamacás. Ezekből vannak a problémák..
2011. dec. 1. 15:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és meg van mondva, hogy kinek mi a hatásköre, feladata, de ahogy nagyfőnök lelép külföldre, minden máshogy zajlik...ugyebár ismerős..
2011. dec. 1. 15:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kell indokolnod a felmondást, csak ha rendkívülivel (azonnali hatállyal) akarnál, ahhoz viszont ez az indok nem elég.
2011. dec. 1. 15:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy egy hónap felmondási idő van és indokolnom kell a felmondásom okát, de ezek szerint nem? Mondjuk úgy is erőlködés lesz, hogy miért mert bármit megtenne ezeken kívül, hogy maradjak. Nekem kellene megnevelnem a kis kollegát mert "fiatal" és mindig másnapos és szétszórt. Én nem vagyok más anyukája csak a saját gyerekemnek. Ezt azért nem írhatom bele a felmondó levelembe...
2011. dec. 1. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Felmondási idő van, igen.

Indoklási kötelezettsége rendes felmondásnál csak a munkáltatónak van.

2011. dec. 1. 16:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És azt még megtudhatnám, hogy mi van ha "nem fogadja el" a felmondásomat?
2011. dec. 1. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy nem fogadja el, a felmondás egyoldalú aktus, elfogadás nélkül, a közléssel hatályosul.
2011. dec. 1. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!