Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mely állások fizetnek jól...

Mely állások fizetnek jól Magyarországon? (mint pl informatikus)

Figyelt kérdés
[link]
2011. nov. 28. 20:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Persze 2004óta az informatikában még jobb a fizetés.
2011. nov. 28. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Én csak nevetek ezeken a felméréseken. Kb 1 éve volt egy cikk a helyi lapban, ahol pl. leírták, hogy egy szakmunkás bizonyítvánnyal átlag 150 ezer nettó fizetést kap egy ember. Meg ugye innentől felfelé ment a leírás. Én is néztem egy nagyot, hogy vajon hol készült ez a statisztika, mert nem hiszem, hogy Magyarországon.

Hallgattam a helyi rádiót, ahol a reggeli műsorvezetőnek is feltűnt ez a cikk, és kérdezte, hogy az ott felsorolt foglalkozások képviselői név nélkül írják már meg, hogy mennyit keresnek.

Nagyjából az volt a tanulság, hogy mindenki minimálbér körül keres. Én közgázt végeztem, megírtam, hogy bruttó 250, ami szerintem elég kevés, de tudom, hogy a régióban elég jónak számít. Hát, én voltam ott a leggazdagabb!!!

Azért az informatikusok itt is jól keresnek. Csak azért azt ne felejtsd el, hogy egyre több a kritikán aluli főiskola, és a diákok nem kapnak gyakorlatban használható tudást. Egy ismerősöm pl. informatikus, és azt mondta, hogy az interjún valami programot kellett írnia az egérre. (Nem értek hozzá, hogy pontosan mi volt az.) Azt mondta, hogy volt vagy 200 jelentkező, de egyedül ő tudta megcsinálni. De ő sem az iskolában tanulta, hanem őt ez érdekelte, és autodidakta módon tanulta meg. Szóval gyakorlat és protekció nélkül azért őket sem várja egyből az álomfizetés.

2011. nov. 28. 20:51
 3/9 A kérdező kommentje:

"Én csak nevetek ezeken a felméréseken."

Jó, de köztudott, hogy egy informatikus fizetése elég jó. PL egy programozó kezdő átlag fizetése 300+.

2011. nov. 28. 20:59
 4/9 A kérdező kommentje:

"gy ismerősöm pl. informatikus, és azt mondta, hogy az interjún valami programot kellett írnia az egérre. (Nem értek hozzá, hogy pontosan mi volt az.) Azt mondta, hogy volt vagy 200 jelentkező, de egyedül ő tudta megcsinálni. "

Maga a suli elvégzése nem elég. A programozás az pont az, hogy magától kell az embernek tanulni.

De attól függetlenül, nem csak a keresete jó, hanem az elhelyezkedési lehetőség is. Pont ma hallottam megint, hogy a mérnök és orvos mellet ez a legkeretesebb szakma.

2011. nov. 28. 21:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, de a legtöbb egyetemista csak éli világát az egyetemen a szülei pénzén. A vizsgákon pár napos kampánytanulással átvergődik. Aztán meg néz, hogy az iskola nem adott neki elég tudást. Bár az igaz, hogy a legtöbb iskolában nem a munkaerőpiac igényeit nézik.

Hát, nem értem a kérdést, akkor menj informatikusnak.

Azért egy nőgyógyász magánprakszissal azért jobban keres. Pl. egy szülés Pesten 100 e Ft. Én 1 óra alatt megszültem a fiamat, szóval azért ez elég jó órabér. Persze ez sem megy kezdőként.

2011. nov. 28. 21:05
 6/9 A kérdező kommentje:

"Igen, de a legtöbb egyetemista csak éli világát az egyetemen a szülei pénzén. A vizsgákon pár napos kampánytanulással átvergődik. Aztán meg néz, hogy az iskola nem adott neki elég tudást. "

Egyetemen az informatikában az jó alaptudást adnak, de ez nem elég. HA valaki érteni si akar hozzá, akkor magától kell tanulnia.

Ezek a szakok nem olyanok, hogy szinte tanulás nélkül túl lehet rajta lenni. Egy mérnöki szak se ilyen.

"Azért egy nőgyógyász magánprakszissal azért jobban keres. Pl. egy szülés Pesten 100 e Ft. Én 1 óra alatt megszültem a fiamat, szóval azért ez elég jó órabér. Persze ez sem megy kezdőként."

AZ átlagot kell nézni. A többségnek nincs ilyen jó fizetése és magánpraxisa. DE a programozókból a többség jól keres.

[link]

[link]

2011. nov. 28. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Orvosok közül elég jól keres egy ügyes plasztikai sebész vagy fogorvos is.

Mérnök szakok közül elvileg keresettek és jól fizetettek a villamosmérnökök és a gépészmérnökök is, ja meg a mechatronikai mérnökök, bár arról gőzöm sincs, hogy micsoda :D

Jól keres egy közgazdász is, csak elhelyezkedni nehéz.

2011. nov. 28. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:
A pénzügyben vannak a legnagyobb fizetések.
2011. nov. 28. 23:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát, azért szerintem egyik nőgyógyásznak sincs oka panaszra.
2011. nov. 29. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!