Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 21 éves érettségivel rendelkez...

21 éves érettségivel rendelkező lány vagyok. Nem találok munkát? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Debrecenbe akarok költözni egy közeli kisvárosból, de nem találok munkát? Érettségim van. Legjobban a felszolgálás érdekel, önéletrajzot küldtem vagy 20-at emailben, de sehonnan nem jött visszajelzés. Mit csináljak? Dolgozni akarok, hogy elköltözhessek. Hogyan találjak úgy munkát, hogy nincsenek ismeretségeim? El vagyok keseredve. :(
2011. nov. 28. 14:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, mert az én érettségivel rendelkező ismerőseim mind dolgoznak netto 120-200 körül keresnek.
2011. nov. 28. 15:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
tesóm is érettségivel keres nettó 160 ezret.el kell csípni egy jó állást:)
2011. nov. 28. 15:47
 13/19 A kérdező kommentje:
Én azért is nem akarok tanulni, mert értelmetlennek tartom. Nyelvvizsga tervbe van véve ha lesz munkám, amiből fizetem a sulit. Diploma sem ér már semmit, ahogy elnézem. Csak az számít, hogy magabiztos legyen valaki és legyenek kapcsolatai. :(
2011. nov. 28. 16:14
 14/19 A kérdező kommentje:

15:18

Te merre felé laksz?

2011. nov. 28. 16:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
hát azért azt ne mondjuk hogy a diploma nem ér semmit.:)
2011. nov. 28. 16:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj diplomásnak lenni. Csak gondolj bele, érettségivel mire vagy képesítve? Semmire.

Ha pl. felszolgáló akarsz lenni, akkor végezz el egy pincér okj-t. 8 hónap, utána pedig máris van esélyed arra, hogy felvegyenek.

Most ugyanis azért vesznek fel, mert ha választani kell egy érettségizett és egy vendéglátóiparit végzett jelentkező között, nyilvánvalóan az utóbbit választják. Őt már nem kell tanítani, azonnal beállhat a munkába.

Tudom, hogy vacak ez a helyzet, mert ha magánsuliba mennél, oda pénz kell, állami képzés meg nem indul, csak szeptemberben. Bár a fene tudja, még az is lehet, hogy van olyan, ami a második félévben indul. Keress államilag finanszírozott képzéseket. Ha középfokú tanulmányokat folytatsz, akkor jogosult vagy egyrészt diákigazolványra, ami olcsóbbá teszi az életed, másrészt középfokú kollégiumra, ami havi 15-20 ezer Ft-ért szállást ÉS napi háromszori étkezést biztosít. És persze mellette végezhetsz diákmunkát, amit könnyebb találni.

Persze nem muszáj pincérnek sem menned. Nézz körül a képzési jegyzékben. Rengeteg szakma létezik, a legtöbbet egy éven belül elsajátíthatod. Persze ne valami hülyeséget tanulj, pl. semmilyen asszisztensképzésbe ne vágj bele. Csak olyanba, ami ad egy konkrét szakmát. A pincér ilyen szempontból tökéletes. Utána kiszűrheted a pincér állásokat és máris esélyesként küldheted az önéletrajzod.

2011. nov. 28. 17:01
 17/19 anonim ***** válasza:
26%
Ismerkedj, szerezz kapcsolatokat,és keress gazdag pasikat.De ne csak azért,hogy eltartasd magadat velük,hanem azért is hogy legyenek gazdag ismerőseid,barátaid,hogy segíthessenek.
2011. nov. 28. 18:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az önéletrajz nem sokat ér,inkább menj el személyesen azokra a helyekre ahol dolgozni szeretnél,és adj egy névjegyet a tulajnak,vagy az üzletvezetőnek...
2011. nov. 28. 18:26
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes hozzászólásokat.

Államilag finanszírozott képzéseket néztem, de nincs olyan, ami a vendéglátással kapcsolatos. Csak pár hónapos OKJ-s képzések vannak, ami pénzbe kerül, meg távoktatásos, tehát heti egy napot kell bemenni. Nem tudom mi lesz. Talán majd személyesen megpróbálok szétnézni városban, csak nincsenek kapcsolataim. :S

2011. nov. 28. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!