Miert mondja sok idiota, hogy angliaba kijonni szerencset probalni eleg 300 e Ft?
Koszi mindenkinek. 4 bankban voltam, mindnel kertek utility billt, sehol se volt eleg a tenancy agreement... Barclays, natwest, hsbc meg meg vmi. :(
Kemeny dio.
"Koszi mindenkinek. 4 bankban voltam, mindnel kertek utility billt, sehol se volt eleg a tenancy agreement... Barclays, natwest, hsbc meg meg vmi. :( "
Mondtam, hogy nem bank, hanem ügyintéző függő a bankszámlanyitás. Ajánlok egyet ami működik.
Észak-Londonban a Harringay Green Lanes Station buszmegállónál van egy Barclays bank. Nagyon kedvesek, sok magyar ügyfelük van és az itt tartózkodás első 3 hónapjában útlevéllel és személyivel megcsinálják a számlát. Nem kell villanyszámla vagy egyéb idióta papírok.
Nekem az első bankkártyám a Barclays banknál lett megnyitva.Az útlevélen kívül semmit nem kértek.
Most 4 évvel később nem is olyan régen nyitottam egy új számlát a lloyds banknál.Szintén csak egy útlevelet kértek..
A munkánál mond azt hogy már postán várod a N.I.számodat.(nem kell tudni,hogy még nem voltál interjún) Ha sikerül állást találnod,akkor menj be egy bankba,és mond meg hogy ezentúl X.cégnél fogsz dolgozni.Kérdezni fogják,hogy mennyi lesz a havi kereseted.Jó tanács.Mondj egy picit többet.Ha csak 800 fontot kapnál(létminimum) akkor mond 1000 fontot.Nem tudom miért de valamiért jobban harapnak ha több pénzt hallanak.
Csak megjegyzem,téged nagyon súlyt a balsors,mert én N.I.szám nélkül már dolgoztam(folyamatban volt) és már a második nap nyitottam számlát..
(HSBC-nél voltál már?? Az is jó bank,hátha ott szerencséd lesz)
Kössz szépen... Jelentkezek ma munkákra és egy a kiba-ott NI interjúra is, lesz ami lesz, csak nem toloncolnak ki
ba-xákmeg. Ja, amúgy előbb voltam egy másik Lloydsban, mondta a nő, hogy kell munka előbb, mielőtt nyithatok számlát...mondtam neki, hogy a munkához meg számla kell, ja igen srácok, nagyon egyszerű...HSBC-nél is voltam, ott is kőkemény igazoló papírokat kértek arról, hogy hol lakok. Ez valami direkt szivatás?? Kitalálnak egy rendszert, ami szinte lehetetlenné teszi a külföldieknek az életet itt??? Nem vicces. Tényleg kiba-ott balszerencsés vagyok, a többiekhez képest. Talán azért van ez, mert nem Londonban vagyok, hanem egy kisebb városban és egyedül vagyok, nem barátokkal vagy stb. Nem baj, megoldom akkor is.
Örülök hogy végül is sikerült minden.
Bár meglepett hogy ennyi akadályba ütköztél.Én a Barclay's banknál úgy nyitottam számlát hogy még állásom sem volt,se N.I számom.Llyods banknál is van számlaszámom,ott is könnyen kaptam..Pedig én is egy kisvárosban élek,és nincsenek barátok,sőt az angol tudásom is a béka segge alatt(tolmács segített)
De végül is minden jó ha vége jó..nem igaz..További sok sikert neked..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!