Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi nettó százezer forint jó...

Havi nettó százezer forint jó fizetésnek számít?

Figyelt kérdés
2011. okt. 19. 19:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Kolopele, nekem mennyit fizetnel 2 diplomaval, szamtech tudassal es angol tudassal? Vagy engem fel sem vennel, mert felsz a tudasomtol?:)
2011. okt. 21. 21:57
 12/23 anonim ***** válasza:
sajnos ez jónak számít hazánkban. az átlagpolgárok ennyit kapnak, vagy ennyit se. én 1 főiskolai és 1 egyetemi diplomával, felsőfokú német nyelvtudással, alapszintű angollal 96e ft-ot kapok adójóváírással, bérkompenzációval.
2011. okt. 22. 11:40
 13/23 anonim ***** válasza:

itt mindenki 2 diplomás? egyébként én is, csak megdöbbentő, hogy mennyien vagyunk így, és hogy kb bagóért dolgozunk...

én kérdeztem kolopelét, hogy hogyan fizet annyit a munkásoknak, vagy egyáltalán mekkora cég, hány emberrel kell ahhoz, s mennyit kell termelni, hogy ilyen bért ki lehessen gazdálkodni - még mindig nagyon várom a választ, hátha tanulok valamit :)

2011. okt. 22. 17:55
 14/23 anonim ***** válasza:

Igen, en is 2diplomas vagyok, felvertezve az osszes, egyetemi szinten piackepesnek tartott kepessegekkel (szamtech, angol, stb.), és en is kozalkalmazotti berbol szoktam elni, amikor EGYALTALAN talalok evvel a viccen kivul utőképes piackepes tudassal munkat, most munaknelkuli vagyok, rezsit nem fizetek fel eve, kozuzemi kikapcsolasok állnak mar a kuszobon.

Ugy latszik, a tudas semmire nem jo a kapitalizmusban, ha becsuletes vagy.

Vélemények a többi 2 diplomas itt levotol?

2011. okt. 22. 23:57
 15/23 anonim ***** válasza:
64%
Ne haragudjatok, de már mindenkinek az a baja hogy annyiszor leírtam mik azok amiket kifejlesztettem, hogy nem igazán akarom újra leírni. De legyen, utoljára: A lényeg hogy ez egy egyedülálló technológia, amivel az ipari kerámia szinte gyémánt keménységűvé alakítható, ezáltal igen széles a felhasználhatósága az iparban, a másik pedig a cirkon-oxid fogtechnikában való alkalmazása. A fizetések pedig azért magasabbak az átlagnál, mert a termelés 90 % - ban export, és nyugaton hatalmas piacaink vannak. Egyébként nem félek semmilyen két diplomás ember tudásától, felőlem űrkutató is lehet, az én területemen nem rúg labdába senki, ahogy én sem akarnék egy biológus dolgába beleavatkozni. Jelenleg 190 ember (még mielőtt ebbe is belekötne valaki, eddig azt írtam hogy közel kétszáz), dolgozik nálam, a szakemberek feladata az az hogy az általam megtervezett szerszámokat, mázazó, fröccsöntő gépeket elkészítsék, a segédmunkások feladata az alapanyag keverés és egyéb egyszerűbb feladatok elvégzése, a termékek legyártásának elvégzése és a meózás, irodai munkák pedig főleg a hölgyek munkaköre. Mérnöki diplomám nekem is van, közgazdász, jogász, stb. nem kell ehhez a munkához. Attól hogy valakinek van akár 3 diplomája még nem biztos hogy van ahhoz is esze hogy profitáljon is belőle. Sokszor csak a nagy száj van, mögötte meg még semmi. Persze azt kívánom hogy mindenki érje el amit szeretne, csak ne ócsároljon senki olyasmit amihez halvány gőze sincs.
2011. okt. 23. 01:20
 16/23 anonim ***** válasza:

köszönöm a válaszod (szerintem itt most senki nem ócsárolt Téged), ez korrekt volt

engem leginkább az döbbentett meg, hogy - hogy is fogalmazzak - egyáltalán kifizetsz az alkalmazottaknak ennyit, ahelyett, hogy zsebre tennéd (mert a mai világban nem arról híresek a vezetők, hogy a kötelezőnél többet adnak a melósnak)

mégegyszer köszönet a válaszért

2011. okt. 23. 08:17
 17/23 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon szívesen. Egyébként nem neked szántam azt hogy ócsároltál, hanem általában gondoltam, ill. volt egy 73 % - os válaszoló aki jött a 2 diplomájával, hogy biztos fel sem merném venni mert félnék hogy okosabb mint én. Mint írtam is, azon a szakterületeken amikhez kevésbé értek még véletlenül sem szólnék bele semmibe, ahogy én sem szeretem ha valaki a szakmai tudásomat kérdőjelezi meg. Szerencsére ezen a területen nyugat nagyon nagy piac, főként hogy ugye nincs is ehhez hasonló sehol, ezért megtehetem hogy ilyen fizetéseket adjak. Nekem ez természetes. Kár hogy a "minimálbéres" százmilliós villákban élő adócsaló vállalkozók nem így gondolkodnak.
2011. okt. 23. 18:33
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia, en vagyok az a valaszolo, es nem ocsaroltalak en sem. Csak azt tapasztaltam eddig több száz helyen, hogy emiatt utasitanak el - tulkepzettnek lettem mondva a munkahoz, ami mogott ugye AZ VAN, HOGY NE LEGYEK OKOSABB NALA, mert neki csak kozepfoku vegzettsege van. Ennyi. A tulkepzettseg egy valotlan fogalom, mert az, hogy valakinek van SOK diplomaja, sok nyelvtudasa, nem leszukiti, hanem nagyban kiszelesiti azon tevekenysegek koret, amiket tud es akar elvegezni. Az a diplomasokkal valo szarakodas, hogy nem veszik fel, mert tul sokat tud... nem tudom, miben akadalyoz pl. egy manualis munkat a McDonald's-ban a sok tudas.... direkt hoztam szelsoseges peldat, de a munkaltatok meg vannak rola gyozodve, hogy ha diplomas vagy, akkor nem TUDSZ elvegezni nem kifejezetten tudomanyos munkakat, vagy ugyse lesz eleg, amennyit o fizetni akar/tud (mintha nem 114 E Ft lenne a bruttó diplomas ber Magyarorszagon a bertabla szerint...), vagy biztos kia karod csavarnia kezéből a vállalatot, mert jobban ertesz hozzá. Sajnos MINDENHOL ezt tapoasztalom amiota munkat keresek, illetve azokon a helyeken, ahol dolgoztam.

35N

2011. okt. 23. 23:05
 19/23 anonim ***** válasza:

... illetve Te is irod: "közgazdász, jogász, stb. nem kell ehhez a munkához. " Tehat akkor elutasitod a kozgazdasz, jogasz jelentkezoket csak azert, mert van diplomajuk? Én errol a jelensegrol beszelek...

35N

2011. okt. 23. 23:08
 20/23 anonim ***** válasza:

... tehat mondjuk ha az irodai munkara kozepfoku vegzettseggel jelentkezik valaki, azt elonyben reszesited a jogasszal szemben?

35N

2011. okt. 23. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!