Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig lehet bírni a melót...

Meddig lehet bírni a melót suli mellett?

Figyelt kérdés

Mivel senki sem tud támogatni anyagilag, kénytelen vagyok eme téren teljesen magamra hagyatkozni - épp ezért dolgozom iskola mellett.

Csakhogy úgy érzem, egy idő múlva sok lesz ez az egész. Egy héten öt napot dolgozom, azaz reggel 7-kor eljövök itthonról és általában 8 körül érek haza. A két szabadnapomon suliban vagyok, illetve tanulok vagy azokat az ügyeimet intézem, amelyekre nem jut idő munkanapokon.

Gyakran csak éjfélkor fekszem le, mert addig tanulok (azért nem kettessel szeretnék bukdácsolni), és lényegében nincs is olyanom, hogy szabadnap vagy szabadidő.

A barátaimmal egyre ritkábban tudok találkozni, esetleg esténként sikerül összefutnom velük, amit már kezdenek is megjegyezni nekem... arra, hogy legyen valakim, már gondolni sem merek, mert mikor?

Valahogy egyre fáradtabbnak érzem magam. Kialvatlan vagyok és gyakran már egy mosolyt elereszteni sincs erőm, mindeközben az elintézetlen dolgok csak gyűlnek, és mivel túl sok dologra kell figyelnem, elég szétszórttá is váltam.

Ti mit tesztek az időhiánnyal? Hogyan osztjátok be a mindennapjaitokat? Mit tudnátok tanácsolni?

20/L

2011. okt. 12. 16:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én levelezőn tanulok munka mellett, és így azért sokkal könnyebb, csodálom, hogy vki nappali mellett is tud 8 órát dolgozni!! LE a kalappal, de tényleg sokan csinálják. Én nem bírnám....Nekem most fontosabb, hogy a párommal, barátaimmal, családommal, kutyámmal is legyen időm foglalkozni, meg mellette még nyelvet is tanulok, az is fontos. Sok sikert! Mit tanulsz, hogy nem lehet levelezőn csinálni? És mit dolgozol, ha meg lehet kérdezni?
2011. okt. 13. 08:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát én feladtam másfél év után. Addigra már volt minden, rendszeres ájulások, a végén idegösszeomlás.

Úgy döntöttem, inkább ne legyen sok pénzem, de nem fogom tönkretenni az egészségem. Jelenleg a bevételeim a szoctám (25000) és az ösztöndíj (6-15000). Ebből 10 a koli, 15 a kaja, 4 a bérlet.

Persze ez azzal jár, hogy csak a legolcsóbb kajákon élek, borsófőzelék, krumplifőzelék, káposzta és hagyma millióféleképp elkészítve, hús csak ritkán. Extra kiadásaim minimálisak vannak, ruhát nem veszek, csak max. cipőt, a ruháim kibírják ezt a pár évet. Ami plusz kiadás van, az a nyári munkából megy.

Nem mondom, hogy jó így élni. Sokan kérdezik is, hogy bírom. Csakhogy úgy gondolom, hogy inkább legyek szegény, de ne betegedjek bele a hajtásba. És nem utolsósorban a tanulásra is sokkal több időm marad. No meg a barátaimra :)

2011. okt. 15. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!