Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig lehet bírni a melót...

Meddig lehet bírni a melót suli mellett?

Figyelt kérdés

Mivel senki sem tud támogatni anyagilag, kénytelen vagyok eme téren teljesen magamra hagyatkozni - épp ezért dolgozom iskola mellett.

Csakhogy úgy érzem, egy idő múlva sok lesz ez az egész. Egy héten öt napot dolgozom, azaz reggel 7-kor eljövök itthonról és általában 8 körül érek haza. A két szabadnapomon suliban vagyok, illetve tanulok vagy azokat az ügyeimet intézem, amelyekre nem jut idő munkanapokon.

Gyakran csak éjfélkor fekszem le, mert addig tanulok (azért nem kettessel szeretnék bukdácsolni), és lényegében nincs is olyanom, hogy szabadnap vagy szabadidő.

A barátaimmal egyre ritkábban tudok találkozni, esetleg esténként sikerül összefutnom velük, amit már kezdenek is megjegyezni nekem... arra, hogy legyen valakim, már gondolni sem merek, mert mikor?

Valahogy egyre fáradtabbnak érzem magam. Kialvatlan vagyok és gyakran már egy mosolyt elereszteni sincs erőm, mindeközben az elintézetlen dolgok csak gyűlnek, és mivel túl sok dologra kell figyelnem, elég szétszórttá is váltam.

Ti mit tesztek az időhiánnyal? Hogyan osztjátok be a mindennapjaitokat? Mit tudnátok tanácsolni?

20/L

2011. okt. 12. 16:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Én levelezőn csinálom az egyetemet mellette dolgozom. Néha lógok vagy innen vagy onnan.Nem tudok mást csinálni.
2011. okt. 12. 16:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudom levelezőn végezni :(
2011. okt. 12. 16:29
 3/12 anonim válasza:
88%
Hasonló cipőben járok mint te :/ annyi különbséggel, hogy kompletten egy egész albérletet viszek a nyakamban, úgymond háztartást vezetek, a hétvégente is dolgozom, szóval szintén semmi időm sincs, de nem ám hogy másokra, hanem saját magamra sincs. Megoldást nem igazán lehet erre kitalálni, mert gondolom te is egyik helyről a másikra futsz és kapkodsz, szóval .. nem tudom mit mondhatnék.
2011. okt. 12. 16:31
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Keress olyan meló ahol 4-kor végzel és akkor több időd lesz. Én is dolgoztam levelező mellett, én úgy oldottam meg, hogy 4 napot dolgoztam reggeltől estig és akkor a túlóráimat lecsúsztattam egy nap + a hétvége, így szűkösen de elég volt az időm. Persze ez munkahely függő.
2011. okt. 12. 16:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem találtam másik munkahelyet, jelenleg ez van. Mivel novemberben költözöm albérletbe, még azt is fenn kell majd tartanom, tehát nem nagyon válogathatok kedvem szerint.

Kedves második, én is dolgozom minden hétvégén mindkét nap :(

2011. okt. 12. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Idén diplomáztam és elég kemény munka mellett csináltam végig a három évet. Egy sikeres projekt bevezetésen vagyok túl a kollégáimmal, volt, hogy reggel 6-ra bejöttem, 2-kor elhúztam vizsgázni, majd utána vissza. Mindezt úgy, hogy Fehérváron dolgozom és Pesten tanultam. Éjfélekig dolgoztam néha, majd reggel 8-ra vissza. A vizsgákra mindig éjjel tudtam tanulni, sokszor hétvégén is be kellett mennem melózni. Közben ott volt a háztartás, főzni is kellett stb...

Már olyan fáradt voltam, hogy azt hittem meghalok, de a cél éltetett. Két ünnep között és a szilveszter is a tankönyveké volt.

Hidd el, sikerülni fog és ráadásul ez nem tart a végtelenségig, csak a diploma megszerzéséig.

Tanácsot nem tudok adni időbeosztás ügyileg, mert mindenki más és más, más jellegű gondokkal és elintézendőkkel.

Milyen munkád van, hogy 13 órákat dolgozol??? Sajnállak! Kitartás!!

2011. okt. 12. 16:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egy héten hat napot dolgozom éjjel. Nappal suliba járok. Alig alszom. Sajnos ezért használok olyan dolgot is, ami ébren tart. Néha kapok egy huzamban 4nap szabit. Akkor pihenem ki magam. Általában havonta sikerül végig aludnom egy komplett napot. Egyébként 2 órákat alszom. Nem tudom meddig fog menni. Majd pihenünk a temetőben:) F/23
2011. okt. 12. 16:54
 8/12 anonim válasza:
100%

Először is fogadd elismerésem:)

Vigasztaljon az,hogy nem vagy egyedül,a suli mellett melózni,vagy a meló mellett sulizni (ahogy tetszik:)

mindig meg terhelő,viszont azon vagy,hogy jobb jövőt teremts magadnak.

A barátaid miatt ne aggódj,gondolom ők nem látják úgy át a helyzetedet

Arra,hogy legyen valakid, amiatt ne görcsölj

Javaslom szedjél vitaminokat,helyre állítják az immunrendszered,és ettől a kedved is jobb lesz!

A mosolyterápia sokat segít! minden körülmények közt el lehet ereszteni egy szép mosolyt ez nem ettől függ! :) látod :)

Az ügyeidet majd elintézed!

A kérdésedre: ugyan így!

Nekünk is 24 óránk van mindenre,

be osztani nagyon nehéz,néha lehetne több

Jó legyél;)

2011. okt. 12. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Megértelek.. Én 8-4ig vagyok suliban általában, és 5-11-ig dolgozom, hétvégén reggel 6-tól délig.. Utána van időm, de hát albérletben lakom, párommal.. Ő is sokat dolgozik.. 8 előtt még főznöm is kell.. Van, hogy 4 előtt végzem, akkor hazaugrom betenni egy mosást vagy valamit.. Márciusban lakást szeretnénk venni, oda is próbálunk félre tenni, szóval ha tudok, akkor vállalok grafikai munkát is, de ugye ezek gyors határidősek.. így sokszor hazaérek éjfélre.. 6-ig azt csinálom, majd irány a konyha,aztán suli.. Most, hogy vettem egy új laptopot, ezt nagyjából a suliban is tudom már csinálni, de hát így is kevés nekem a 24 óra..
2011. okt. 13. 08:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Én idén nyáron diplomáztam(nappalin) és végig dolgoztam mellette. Értsd heti 5nap suli 8-tól dután 13-15óráig,majd heti 3-5nap munka, általában délután 13-15órától este 10-ig vagy hétvége. Bennem végig azt tartotta a lelket,hogy egyszer vége lesz és akkor milyen büszke leszek magamra, de nekem is voltak nehéz periódusaim. Szóval kitartást!:)
2011. okt. 13. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!