Ha felvettek egy munkahelyre ami 6-23ig nyitva van, feltétlenül kell esti műszakot is vállalni?
Figyelt kérdés
Tudom a munkáltató pont leszrja hogy mi jó és mi rossz nekem, de 1,5 óra utazás nekem ez az áruház, és ha 23ig bent kell lennem, akkor éjfél után érek csak haza, és hát lányként elég bajos lenne nekem ez...Inkább vállalok mindig reggel 6-tól tartót, csak éjszakáznom ne kelljen. Ezt meg lehet mondani ott vagy inkább ne?2011. szept. 26. 21:19
11/11 anonim válasza:
Délutánra be lehet osztani, csak éjszakai műszakra nem.
Hidd el, én is tudom, hogy mi a törvény, és mi a gyakorlat. Te azt írtad, hogy "lehet", én pedig azt, hogy törvényileg nem. Tehát én nem azt mondtam, hogy nem csinálnak ilyet, hanem hogy nem szabadna.
Azért igazítottalak ki, hogy a kérdező legalább tudja a jót, aztán úgy lép fel a saját érdekében, ahogy akar, és tud.
Sok sikert!
Ui: Mi is többször beszélgettünk arról, hogy ilyen TESCO féléket nem pénzbírsággal súlytanám, hanem pár nap bezárásra első körben, aztán a másodiknál már 1 hónap. Figyeld csak meg, hogy egyből tudnák a dolgozók jogait is, nem csak a sajátjukét, és be is tartanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!