Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma miből/mikből lehetne az...

Ma miből/mikből lehetne az ember milliárdos hazánkban (5+ millió dollár vagyon), ha minden meg tesz a cél érdekében, de csak úgy hogy okosan, hogy börtönbe ne kelljen mennie?

Figyelt kérdés
Hogy miért (5+ millió dollár vagyon) ez számít ma gazdagnak(/milliomosnak).
2011. szept. 21. 04:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

09-21 20:04 vagyok. nem, te nem kérdezel, hanem megmondod a frankót. viszont olyan dolgokkal hiszed (hangsúlyozom hiszed), hogy megmondod és tudod a frankót, amiket könyvekben, interjúkban olvastál és ezek más emberek tapasztalatai. minden Soros Györgyre jut tízezer (és azt hiszem alábecsülöm) ember, aki mindent hasonlóan csinált vagy jobban, mégsem volt jókor jó helyen vagy egyszerűen csak egy kis összetevő hiányzott belőle a totális sikerhez. ezekről az emberekről nem hallasz, ők nem írnak könyvet. egyébként pedig ha elméletileg mindent tudsz úgyis, akkor ültesd át a gyakorlatba és amikor megbizonyosodtál róla, hogy működik és ez egy univerzális recept és mindenkinek működik, akkor visszajöhetsz ide és elmondhatod. ugye hogy abszurd dolognak hangzik. nincs recept, az ember találja fel magát és kész.

ja és egyébként nem csak fel- hanem kitalálást is említettem. ilyen pl. a facebook, de ebből csak egy van egy évszázadban. persze erről is írtak könyvet, de a könyv elolvasásától még nem lett 20 másik ember hasonló módon gazdag. szóval próbálj meg kicsit kilépni az egysikú gondolkodásból és szemléld nyitottabban a világot. máris egy (kis) lépés a meggazdagodás felé.

2011. szept. 25. 02:37
 22/30 A kérdező kommentje:

Jól beszél. Csak velem kapcsolatban tévedsz.

R. László, M. Péter, K. Csaba ismertem/ismerem.

K. Csaba mentorát is akit kisemmizett, pedig ha nem betegszik meg akkor ma a mentorra lenne gazdag. Ő volt aki elindította a vállalkozásuk és Csaba úr társult ... persze neki is nagy szerepe volt a pénz csinálásba. És ha nincs ott amikor a mentorra kórházba kerül egy fillér sem marad a cégvagyonából ... erre fel nem kapott sokat a mentorra. Viszont fecsegett. ;)

Tíz ezrek lehetnének milliárdosok de valahol egy kis láncszem megszakadt. A leggyengébb láncszem. Bár kitudja amúgy mennyi gyenge láncszem lehet abban a láncban ...

A facebook-ot aki kitalálta nem lett milliárdos a "barátja" ki ellopta tőle igen. Bár ez már amúgy nyilvános.

Én az elmúlt pár száz év találmányinak olvastam utána, forrással és kellő alapossággal csak párszázalékról derült ki hogy nem más lett a haszonélvező mint aki kitalálta, fejlesztése vagy tökéletesítette. Nos ez kb. a hiba határ. Lehet egy sem volt olyan ahol azé lett a haszon, akire a jó nép úgy gondol mint akit megillet. ;)

"szóval próbálj meg kicsit kilépni az egysíkú gondolkodásból és szemléld nyitottabban a világot"!!!

Pont erről szól ez az egész írásom, hogy ne ess abba a hibába hogy a tévhiteket szajkózd!

2011. szept. 25. 03:48
 23/30 A kérdező kommentje:

"rá arra, hogy a tévhitek milyen nagy szerepet játszanak az életben, a történelemben. Erre a felismerésre alapoztam a filozófiámat." - Soros György.

Ő arra (is) alapozott hogy te és a hozzád hasonlok (naiv, jószívű, etc.) azt elhiszik a mi népszerű bár tévhit.

2011. szept. 25. 03:54
 24/30 A kérdező kommentje:
kitalálta, fejlesztette vagy tökéletesítette.*
2011. szept. 25. 03:57
 25/30 Szklenár Ferenc válasza:

Kedves Kérdező,

Azt látom, hogy te biztosan nem vagy túlművelt!

Ennek egyértelmű indikátorait először a helyesírásodban véltem felfedezni.

De ez még semmilyen okot nem adna arra, hogy bármilyen ellenszevet érezzek irányodba.

Azonban az elképesztően agresszív módon másokra erőltetett, általad tényként kezelt véleményed már sokkal figyelemreméltóbb következtetéseket enged levonni.

Először is felteszel egy kérdést egy olyan csatornán az internetes társadalom felé, melynek célja az egymásnak való segíségnyújtás lenne, az általuk keresett válaszokra.

Ezek után kioktatod a válaszolókat?

Teljesen egyértelmű, hogy a célod nem a válasz megszerzése és nem is a gondolkodás volt, ahogy azt te állítottad.

A dolog ott hibádzik kedves barátom, hogy te tipikus példája vagy azoknak az embereknek, akik "okoskodnak" vagy ha jobban tetszik "ésszerűsködnek" a nap 24 órájában.

Kiváncsi lennék mi a foglalkozásod és mit tudsz felmutatni az életed területein!

Valószínűleg nem túl sok mindent. Az emberi kapcsolatok és kommunikáció terén legalábbis biztosan nem. Te kívülállóként megmondod hogy mit hogy kellene csinálni és kitalálgatod a megoldásaidat úgy, hogy közben részt sem veszel a dologban és abszolút semmi tapasztalatod.

Ajánlanék figyelmedbe egy dolgot, amin viszont tényleg elgondolkozhatsz és talán előrébb jutsz, mint az általad feltett kérdéssel.

Milyen céljaid vannak az életedben? Mikor érezted jobban magad, amikor valakivel tettél valami olyat, amiről tudtad, hogy nincs rendben vagy amikor valakinek segítettél, akinek nagy szüksége volt rá és hálás volt érte?

Mi számodra a pénz? Tekintsd annak, ami. Egy eszköz a túléléshez. Niylván a minőségét is javítja az életvitelednek, de csak addig a pontig, amíg arra használod és annak tekinted ami.

Az hogy ki mit mond, egy dolog. Vélemyények, melyek általában tapasztalatok utáni következtetésekből adódnak.

De ha képes lennél valamit Te megfigyelni, levonhatnád a sajátodat, nem más véleményekből összetenni.

Az olyan köztörvényes / gazdasági bűnözők akik látszólag és egy pillanatnyi időtávot tekintve nagyon jól élnek és boldogok... Annyi fáradságot vegyél, hogy egy nagyobb időtávot figyelsz meg az életükből, lehetséges, hogy azonnal kiesnek a stabilnak hitt véleményeid és újakat kell keresned, amik tényleg megállják a helyüket a való világban, mert egy elképzeltben más törvények uralkodnak!

2012. márc. 8. 11:16
 26/30 anonim ***** válasza:
Építs időgépet, menj viszza a múltba és nyerd meg a lottó ötöst!
2012. márc. 8. 15:11
 27/30 A kérdező kommentje:

Kedves Szklenár Ferenc! Félre értettél és ismertél.

Egy: dszes vagyok.

Kettő: jó embernek tartom magam, és ezért is a munkámból nem lettem még gazdag.

Három: Művelt? Nem tudom, száz komoly könyvnél is többet olvastam és a művészet igen sok ágát nyomon követem. Valaki egyszer mondott egy olyant, az a művelt aki maga is létre tudd hozni újat ezen a téren. - direkt csak utalók és nem idézgetek. Hát ...

Négy: A divatos sablon kamu és lehúzás megoldás receptek felidegesítenek.

Öt: Komolyan várok érdemi hozzá szólásokat.

2012. márc. 8. 22:47
 28/30 A kérdező kommentje:
Egy: díszes vagyok. *
2012. márc. 8. 22:48
 29/30 anonim ***** válasza:
Nos erre a kérdésre nem itt fogod megtalálni a választ.
2012. máj. 14. 15:41
 30/30 A kérdező kommentje:
Sajnos sejtem. De azért, jó feltenni valahol ezt a kérdést is, ahol nem lehúzni akarnak (éppen) valakit.
2012. máj. 14. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!