Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma miből/mikből lehetne az...

Ma miből/mikből lehetne az ember milliárdos hazánkban (5+ millió dollár vagyon), ha minden meg tesz a cél érdekében, de csak úgy hogy okosan, hogy börtönbe ne kelljen mennie?

Figyelt kérdés
Hogy miért (5+ millió dollár vagyon) ez számít ma gazdagnak(/milliomosnak).
2011. szept. 21. 04:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%

1. ha itt teszed fel a kérdést, valószínűleg sehogy

2. itt senkinek nincs ekkora vagyona (1 milliárd forint, miért pont ennyi kell neked?), tehát nem tud érdemben tanácsot adni

3. ma Magyarországon nem érdemes vállalkozni, mert nagy eséllyel belebuksz. ha elkaristolsz egy darabig, akkor is mostanában olyan vállalkozás-ellenes jogszabályokat fogadnak el sorban, hogy úgyis megfojtanak. ki tudja, talán ez a céljuk, hogy minden tisztességes vállalkozót kiírtsanak, de hát ők biztos tudják.

4. ma Magyarországon rengeteg egyebet sem érdemes csinálni

5. egyébként remek összeköttetések révén, ha jókor vagy jó helyen, vagy ha kapsz egy jó tőzsdetippet (és már eleve van rengeteg pénzed), akkor lehetséges

6. ki- vagy feltalálsz valamit, ami még nincs a világon (a gyors terjedés miatt pl. internetes dolgot) és kaszálsz.

addig pedig lehet álmodozni.

2011. szept. 21. 20:00
 12/30 anonim ***** válasza:
67%
előző vagyok. még egy dolog. attól, hogy Soros György (akit végre el kéne távolítani mindenhonnan, romba dönti a világot) és más vagyonos emberek könyveit olvasod, nem fogsz rájönni, hogy hogyan csinálj pénzt. nekik ez akkor és ott működött-működik, nincs egy egyöntetű szabvány akit mindenki használhat és gazdag lesz. de én abszolút megértem, hogy tizenévesen ilyenekről ábrándozol, én is így tettem régen. csak aztán az ember elindul a saját útján, ha van hozzá tehetséged, megtalálod magadtól is az utad.
2011. szept. 21. 20:04
 13/30 A kérdező kommentje:

Nem azért tettem fel a kérdést mert úgy gondoltam itt megadják a receptet vagy a kellő ötletet. (Utóbbi amúgy sem létezik.)

Két okból hogy elgondolkodjak (én) a válaszokon és hogy más elgondolkodjon azon amit én írtam.

Én személyes Forintban milliárdos ismerőseim. Mind ugyan a szerint az elv szerint lettek gazdagok mint Soros. És ezt az ő írásai előtt már megállapítottam.

Egyik milliárdos ismerősömnek a fiatalkori mentorával nagyon jóban voltam. Ő sok kulissza titkot elmesélt. Halálos beteg és erősen hanyagolt ember volt már akkor. És így nem voltak tabuk számára a beszélgetéseben.

1.) remélem azért nem. És nem kérdésnek. Felvetésnek szántam. ;)

2.) tényleg csak a következő generáció és (max) ismerőseik írnak ide.

3.) hát az van hogy ha milliárdos akarsz lenni amúgy is még a legkedvezőbb szabályokat sem szabad betartani sőt figyelembe venni. Igen papíron valamivel tisztábbnak kell lenni, de nem szabad túlzásba vinni mint Stadler. Ő hülye pont abba bukott bele kétszer is hogy túl tiszta akart lenni papíron, és ezzel gyártott maga ellen bizonyítékot.

4.) Ma Magyarországon két dolgot érdemes csinálni élni a kapcsolatokkal és zavarosban halászni.

5.) A gazdag nem a tippet. A szintén meggazdagodni vágyok tippjei meg inkább a lutri szintjén vannak.

6.) Azóta amióta meglehet gazdagodni egy találmányból még pár százalékban sem a feltaláló gazdagodott meg belőle.

Tehát ha meg akarok gazdagodni egy találmányból nem szabad feltalálni (!) csak elorozni. ;)

Nem tízen éves vagyok. És nem a recept keresése mait olvastam.

De amúgy az a lényeg hogy nem szabad úgy gondolkodni mint más és nem szabad a szabályokat és paradigmákat figyelembe venni (te például ragaszkodsz hozzájuk). Jó tudom beléd nevelték.

2011. szept. 22. 08:24
 14/30 A kérdező kommentje:

5.) A gazdag nem ad tippet.*

Amúgy két okból egy nálad nem kötelező hogy működjön ugyan az nálad is, és nem osztogatja (sem ezt sem a pénzét).

A gazdag mindig vesz valamit a pénzén. Az adománynál is erősen számító.

A szegények van hogy összetartásból adakoznak, a gazdag mindig elvárja a pénze ellen értékét.

2011. szept. 22. 08:35
 15/30 anonim ***** válasza:
Ezek kellenek hozzá szerintem:-Kezdőtőke,egy jó ötlet,saját vállalkozás,kitartás,jó kapcsolatok,szorgalom,alkalmazkodóképesség, elegendő józan paraszti ész,+ rengeteg szerencse.
2011. szept. 23. 15:04
 16/30 A kérdező kommentje:

"Ezek kellenek hozzá szerintem:-"

"Kezdőtőke," - ez a többségnek biztosan nem volt.

"egy jó ötlet," - egy jó ötlet elorozása - IGEN

"saját vállalkozás," - ez többeknek nem volt

"kitartás," - hát ennek a többség híján volt (például Soros György)

"jó kapcsolatok," - igen kell akitől "jó ötlet,"-et szerez. Az igazi vagyonba nem elehet más segítségével bejutni. Csak más kárára.

"szorgalom," - a többség biztosan nem volt az (saját elmondásuk is, és tapasztalt is alá támasztja több esetben)

"alkalmazkodóképesség," - ez tényleg kell, bár amúgy sokszor (mindig) az életben amúgy kiállhatatlanok

"elegendő józan paraszti ész," - igen ez kell ahhoz hogy belássa "nincsenek" szabályok

"+ rengeteg szerencse." - ez pont nem kell, csak tudni kell veszteni és talpara állni

2011. szept. 23. 16:24
 17/30 anonim ***** válasza:
57%
Te most kérdezel, vagy hallgatóságot akarsz a hülyeségeidnek?
2011. szept. 23. 19:38
 18/30 A kérdező kommentje:

A hülyeségeim???

Annyi hogy amit Soros is és más is megmondott a

"rá arra, hogy a tévhitek milyen nagy szerepet játszanak az életben, a történelemben. Erre a felismerésre alapoztam a filozófiámat." - Soros György.

Pont amiket írtok is tévhitek. Rá és más milliárdosokra sem volt igaz.

És hogy az alapja hogy sem milyen ("emberi") szabály sem megkérdőjelezhetetlen vagy főleg nem kötelező.

2011. szept. 23. 19:52
 19/30 A kérdező kommentje:
Kérdezek. De segítek helyes választ adni is.
2011. szept. 23. 21:17
 20/30 anonim ***** válasza:
Kérdező,nincs kedved levelezni a témáról?Mert engem is érdekelnek ezek a dolgok.
2011. szept. 24. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!