Hogyan zajlik egy állásinterjú az IT Services-nél?
Én voltam interjún, nem aktuális már a kérdés, de azért megosztom veletek az élményemet.
Szóval helpdeskes állásra jelentkeztem, az interjú nagy része németül folyt. Nem tettem úgy mintha nagyon értenék az IT-hoz, de szerencsére nem is az volt a lényeg.
Bár régi a kérdés, de hátha valakinek épp most aktuális. :)
Az interjú menete hasonló, mint bármely hasonló méretű és profilú cégnél. Nem tudok róla, hogy lenne írásbeli teszt, de ha esetleg van is, azt azért szerintem jelzik valamilyen módon külön (pl. nem "interjúra", hanem "interjúra és tesztírásra" hívnak be). Viszont elég gyakori, hogy nem egy-, hanem kétkörös az interjú.
Az első interjún általában először bemutatják a céget és a konkrét pozíciót. Utána kérdeznek az eddigi pályádról, a tanulmányaidról, a céljaidről, motivációidról. Pozíciótól függően belemennek kicsit mélyebb szakmai dolgokba is, ez jobb, ha nem ér váratlanul. ;) A szakmai rész után jön a nyelv: kötetlen beszélgetés a CV-d alapján (tanulmányok, munka, hobbi, család). A lényeg, hogy kommunikálj: értsd meg a kérdést, és inkább gondolkozz egy kicsit a válaszon, mint hogy a betanult szövegeidet akard lenyomni mindenáron... ;)
Végül esetleg rákérdez(het)nek a elvárásaidra is, meg arra, hogy mikor tudnál kezdeni. Ezekről erősen javasolt csak akkor beszélni, ha kérdeznek, akkor viszont őszintén. A végén elmondják, hogy mikor fognak értesíteni, és hogy mik a kiválasztásai folyamat további lépései. Ezzel vége is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!