Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan zajlik egy állásinterjú...

Hogyan zajlik egy állásinterjú az IT Services-nél?

Figyelt kérdés
Behívtak állásinterjúra és szeretném megtudni, hogy hogyan zajlik ennél a cégnél. Van valami teszt? Szóban vagy írásban esetleg? Mi a beszélgetés témája? Német nyelvet tanultam, abból is van teszt? Mindenre kíváncsi vagyok, akinek tapasztalata van ennek a cégnek az állásinterjúival kapcsolatban.
2011. szept. 16. 12:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Sikerült az interjú? Budapesten vagy Debrecenben voltál? Mennyi informatika tudás kell, mert a honlapjukon is fenn van, hogy a munkatársak képzésben érdekelt a cég.
2011. nov. 6. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Én voltam interjún, nem aktuális már a kérdés, de azért megosztom veletek az élményemet.

Szóval helpdeskes állásra jelentkeztem, az interjú nagy része németül folyt. Nem tettem úgy mintha nagyon értenék az IT-hoz, de szerencsére nem is az volt a lényeg.

2012. márc. 21. 11:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Bár régi a kérdés, de hátha valakinek épp most aktuális. :)

Az interjú menete hasonló, mint bármely hasonló méretű és profilú cégnél. Nem tudok róla, hogy lenne írásbeli teszt, de ha esetleg van is, azt azért szerintem jelzik valamilyen módon külön (pl. nem "interjúra", hanem "interjúra és tesztírásra" hívnak be). Viszont elég gyakori, hogy nem egy-, hanem kétkörös az interjú.

Az első interjún általában először bemutatják a céget és a konkrét pozíciót. Utána kérdeznek az eddigi pályádról, a tanulmányaidról, a céljaidről, motivációidról. Pozíciótól függően belemennek kicsit mélyebb szakmai dolgokba is, ez jobb, ha nem ér váratlanul. ;) A szakmai rész után jön a nyelv: kötetlen beszélgetés a CV-d alapján (tanulmányok, munka, hobbi, család). A lényeg, hogy kommunikálj: értsd meg a kérdést, és inkább gondolkozz egy kicsit a válaszon, mint hogy a betanult szövegeidet akard lenyomni mindenáron... ;)

Végül esetleg rákérdez(het)nek a elvárásaidra is, meg arra, hogy mikor tudnál kezdeni. Ezekről erősen javasolt csak akkor beszélni, ha kérdeznek, akkor viszont őszintén. A végén elmondják, hogy mikor fognak értesíteni, és hogy mik a kiválasztásai folyamat további lépései. Ezzel vége is. Sok sikert!

2014. febr. 22. 21:52
 4/5 anonim válasza:
Voltam személyes interjún egy hete. Van még esély arra, hogy tovább jutok a következő fordulóba?
2015. aug. 27. 19:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Negyedik: várj türelemmel, vissza fognak jelezni. Ha azt mondták, hogy egy héten belül fognak jelentkezni, és még nem tették, akkor szabad telefonon udvariasan érdeklődni. Ha további türelemet kérnek, akkor kérdezd meg, hogy mikor számíts válaszra. Ha az újabb határidő is letelt, akkor ismét szabad telefonálni, és így tovább. Persze csak akkor, ha tényleg nem értesítettek a határidőig se pozitív, se elutasító döntésről. És mindig csak nagyon türelmesen és udvariasan, mert nem tudhatod, mi van a döntés elhúzásának a hátterében. A HR-es soha nem tehet róla, tehát vele fölösleges emiatt veszekedni. Türelem, udvariasság és kitartás.
2015. aug. 31. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!