Nagy hátrány budapesti állásra nem budapesti lakcímmel jelentkezni?
Tavaly végeztem Budapesten egyetemen, kénytelen voltam hazaköltözni vidékre, mert munka nélkül nem tudom fizetni a lakhatást. Így itthonra vagyok bejelentve, viszont Budapesten szeretnék állást és ha lenne keresetem vissza is költöznék.
De gondolom a munkáltatók a nem pesti cím miatt kukázzák az önéletrajzom, mert akkor az utazás miatt biztos többet kell nekem fizetni... pedig már egy minimállal is megelégednék, csak legyen valami munkám :(
Amíg BP-n laktam legalább behívtak interjúkra, de most már azt sem.
Sokáig engem is dühített, hogy miért kukázzák ki emiatt a cv-t.
Én azt vallom, hogy ha minden reggel megjelenek munkakezdés előtt 5-10 perccel tettre készen, tisztán, kipihenten, akkor ne érdekelje már a főnököt, hogy én éppen a Lánchíd oroszlánja alatt alszom-e.
De sajnos sokaknak ez számít. Légy őszinte, vagy csak kicsit füllents. Előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy vidéki vagy, de légy magabiztos és mondd, hogy nem probléma a lakhatás.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!