Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titkársági ügyintéző mennyire...

Titkársági ügyintéző mennyire jó pozíciónak számít egy jogász számára?

Figyelt kérdés
Cum laude jogi diplomával közigazgatásban milyennek számít egy titkársági ügyintéző pozíció? Valahol el kell kezdeni vagy ez nem az a pozíció, amit karrier és magasabb majdani fizetés igényényel elvállalnátok? SSzakvizsga 3 éves gyakorlatába beleszámít ez a pozíció vagy csak kizárólag a JOGÁSZ megnevezésű munkakör számít bele?
2011. szept. 7. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem számít bele.

Annyi előnye lehet, hogy bekerülsz az adott szervezeten belülre, ahol esetleg át tudsz navigálni jogi munkakörbe.

2011. szept. 7. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi, akkor ez sehogy sem számít bele??? mármint nem adnak papírt, hogy jogi jellegű munkát végeztem, ha esetleg jóban vagyok velük? vagy nem is adhat ki papírt ilyen megnevezésű munkakörre?
2011. szept. 8. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Az 5/1991. (IV. 4.) IM rendelet rendelkezik a jogi szakvizsgáról. A jogszabály 2. § (2) bekezdése sorolja fel, hogy a joggyakorlat idejébe milyen időtartamok is számítanak bele.

Itt az a lényeg, hogy JOGI KÉPESÍTÉSHEZ KÖTÖTT

a) főállású munkakörben legyél vagy

b) ösztöndíjasként légy foglalkoztatva.

A gyakorlat igazolása hmmm neccesnek tűnik, mert a közigben "tipikusan" (tehát jogi előadó, referens munkakörben) a foglalkoztató szerv vezetője adja ki az igazolást. Szerintem nem igazán fogják megkockáztatni a hamis igazolást :)

2011. szept. 8. 09:38
 4/7 A kérdező kommentje:
ők előírták a jogi vagy államigazgatási diplomát a pályázatban. A munkakör elvileg jegyzőkönyv leírása, titkárság támogatása, nincs szó eddig törvnyi értelmezésről vagy hasonlókról....magyarul..ha ad is igazolást, hülye maradok, gyakorlatom az nem lesz....így van?
2011. szept. 8. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:

A szakvizsga a jelenlegi formájában teljesen torz rendszert alkot, ezért is gondolkodnak a hivatásrendi szakvizsgák visszahozatalán (tehát pl. külön bírói szakvizsga, külön ügyészi stb.)

A tananyag - bárhol is szerzett gyakorlatot az ember, sőt, jogi gyakorlat hiányában is - beseggelhető, igaz jóval több, mint az államvizsga anyaga. Tehát a hozott gyakorlat szerintem nem számít túl sokat. A bírósági, ügyészségi fogalmazók többek között azért érnek el jó eredményeket, mert folyamatosan készítik fel őket a szakvizsgára + kapnak 4-5 hét "tanulmányi szabit", ami versenyszférában azért annyira nem dívik (itt a munkáltató kevésbé akarja elengedni az embert tanulni).

2011. szept. 8. 15:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Ezt értem de egy ilyen ügyintéző pozícióban vajon lenne elég szakmai tudásom? Hiszen ezt sem lehet a végtelenségig csinálni, az ember szeretne fejlődni szakmailag és továbblépni és nem tudom, ez a pozíció alkalmas-e erre, illetőleg egy jó kezdet-e?
2011. szept. 8. 18:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Titkársági pozícióban ne nagyon számíts rá, hogy mély jogi szakmai tapasztalatokra fogsz szert tenni. Tény, hogy a közigben vannak olyan, többéves tapasztalattal rendelkező titkárnők, akik - a sok jogszabályvéleményezés miatt - már-már egy képzett jogász kvalitásaival rendelkeznek egy-egy ágazatban. De messze nem ez a jellemző.

Hogy jó kezdet-e, azt neked kell megítélned. Ha szakmailag fejlődni akarsz, akkor törvényszerű, hogy előbb-utóbb váltanod kell egy nem titkársági, hanem szakmai pozícióba, amit belülről már vsz. könnyebben meg tudsz tenni.

2011. szept. 16. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!