Munkába állás - később?
Nem dolgoztam még, állami helyekről lenne szó. Ami a lényeg, hogy szeptember közepe-végére, de a legfontosabb, hogy október közepére 5 napra be van fizetve repülőjegy. Nem tudom, hogy hogy tudok próbaidő alatt kivenni szabadságot, lehetséges-e ez, illetőleg mondhatom-e, az eredmén y után szeptember 12-14 körül, hogy október 1-től tudok kezdeni? Ha lenne erre szabály, hogy októberben kivehetek 5 napot, akkor meg lenne oldva mindkettő dolog, de talán a fontosabb a későbbi, októberi repjegy, mert nehézkes áttenni, plusz szállást is elbuknám, ki kellene fizetni elvileg..
Csak ez a kérdés..nincs tapasztalatom...nem tudom, mi lehet a megoldás, az gondolom nem, hogy október 30-tól kezdek...
Már a szerződéskötéskor tisztázd velük, hogy be van fizetve az út. Nálam ugyanígy volt, ráadásul iskolába mentem tanítani, ugye ahol elméletileg nem is lehetne tanév közben szabadságra menni, mégis simán elengedtek.
Egyébként az állami cégek sokkal lazábban ezekben a dolgokban, mint a magánszektor.
én megmondanám nekik, hogy okt 1-jén tudsz kezdeni, de ezt az 5 napos utat már nem tudod lemondani. Ők meg majd mérlegelnek, hogy nekik így megéri-e téged felvenni. amúgy valsz. igen, de lehet, hogy csak az utad utántól pl.
Szerintem ne utólag próbálj meg szabit kivenni, mikor már munkába álltál, az nem biztos, hogy sikerülni fog. Próbaidő alatt nem kötelesek szabit adni neked.
10.52 vagyok.
Én eleve megmondtam nekik, hogy csak úgy írom alá a szerződést, ha elmehetek. Persze ott kicsit más volt a helyzet, mert ők kerestek meg, hogy mindjárt kezdődik a suli és nincsen angoltanáruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!