Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkába állás - később?

Munkába állás - később?

Figyelt kérdés
Be van fizetve egy utam október végére, hogy tudok később munkába álni, ha felvesznek próbaiőre dolgozni? mit tennétek?
2011. szept. 7. 09:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%
Mi az, hogy próbaidőre? három hónapos határozott időre?
2011. szept. 7. 09:28
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Ha felvesznek valahová, akkor valószinűleg azért vesznek fel, mert éppen szükség lenne a munkádra. Visszautasíthatod, de akkor lesz más helyetted... Időarányosan jár a szabadság a próbaidőre is.
2011. szept. 7. 09:39
 3/19 A kérdező kommentje:

Nem dolgoztam még, állami helyekről lenne szó. Ami a lényeg, hogy szeptember közepe-végére, de a legfontosabb, hogy október közepére 5 napra be van fizetve repülőjegy. Nem tudom, hogy hogy tudok próbaidő alatt kivenni szabadságot, lehetséges-e ez, illetőleg mondhatom-e, az eredmén y után szeptember 12-14 körül, hogy október 1-től tudok kezdeni? Ha lenne erre szabály, hogy októberben kivehetek 5 napot, akkor meg lenne oldva mindkettő dolog, de talán a fontosabb a későbbi, októberi repjegy, mert nehézkes áttenni, plusz szállást is elbuknám, ki kellene fizetni elvileg..

Csak ez a kérdés..nincs tapasztalatom...nem tudom, mi lehet a megoldás, az gondolom nem, hogy október 30-tól kezdek...

2011. szept. 7. 10:03
 4/19 A kérdező kommentje:
amúgy a próbaidő 6 hónap lenne szinte mindenhol...
2011. szept. 7. 10:25
 5/19 anonim ***** válasza:
88%

Már a szerződéskötéskor tisztázd velük, hogy be van fizetve az út. Nálam ugyanígy volt, ráadásul iskolába mentem tanítani, ugye ahol elméletileg nem is lehetne tanév közben szabadságra menni, mégis simán elengedtek.

Egyébként az állami cégek sokkal lazábban ezekben a dolgokban, mint a magánszektor.

2011. szept. 7. 10:52
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

én megmondanám nekik, hogy okt 1-jén tudsz kezdeni, de ezt az 5 napos utat már nem tudod lemondani. Ők meg majd mérlegelnek, hogy nekik így megéri-e téged felvenni. amúgy valsz. igen, de lehet, hogy csak az utad utántól pl.

Szerintem ne utólag próbálj meg szabit kivenni, mikor már munkába álltál, az nem biztos, hogy sikerülni fog. Próbaidő alatt nem kötelesek szabit adni neked.

2011. szept. 7. 10:54
 7/19 A kérdező kommentje:
Ez közigazgatás, tehát önkormányzat, egyéb szerv. Megmondom, hogy ne haragudjanak, de október közepére még a nyáron befizettem egy külföldi nyelvtanfolyamot, amin szeretnék résztvenni és ha lehetőség van rá, nem szeretném elbukni a lefoglalt jegyet és szállást? Ha előre tisztázom, akkor nem lesz olyan íze, hogy én rögtn szabadságra akarok menni, hanem ez van és ez így korrekt és tiszta dolog? Tényleg nem tudom, mert soha nem dolgoztam még és nem akarom emiatt elveszteni a jó ajánlatokat, de ha működik, azt mondjátok, akkor annak azért rülök, hiszen nem utólag szólnék....
2011. szept. 7. 10:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

10.52 vagyok.

Én eleve megmondtam nekik, hogy csak úgy írom alá a szerződést, ha elmehetek. Persze ott kicsit más volt a helyzet, mert ők kerestek meg, hogy mindjárt kezdődik a suli és nincsen angoltanáruk.

2011. szept. 7. 11:00
 9/19 A kérdező kommentje:
OK, tehát okt. 1-től mehet a szerződés, de mondjuk 18-tól 25-ig be van fizetve, így 2 hét munak után elmennék erre a külföldi dologra és akkor természetesen több szabadság nincs az idén se a 6 hónap próbaidő alatt...csak félek, megszüntetnék a munkaviszonyt azonnal, bár...emberileg is érthető lenne, hogy én nem tudtam, hogy mikor találok munkát és ezért szerveztem az életembe dolgokat..nem gondoltam volna, hogy október, november előtt megfeleléőt találok:):)
2011. szept. 7. 11:00
 10/19 A kérdező kommentje:
Itt az egyik helyen, ami biztosnak látszik van elég sok ismerettség, én megmondanám, hogy ez van, természetesen a munka fontosabb de ha megoldható, nem szeretném elbukni a befizetett pénzt, mert augusztus végéig lehett volna módosítani. Ha nem engednek, akkor elbukom vagy akármi, de ha megértik, jó lenne, ha meg lehetne oldani...persze, nem jó így kezdeni egy munkahelyen de erről nem tehetek, tényleg nem gondoltma volna, hogy ilyen gyaorsan találok helyet, mivel sokan mondták, hogy 3-6 hónap elhelyezkedni....
2011. szept. 7. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!