Megtörtént már veled, hogy fel akartál mondani a jelenlegi munkahelyeden, mert találtál egy másikat és a ˇkedves" főnök betartatta az 1 hónapos felmondási időt?
Próbaidő alatt nincsen felmondási idő, a főnököd átcsesz téged, kihasználja a tudatlanságod, valójában egyik napról a másikra nyugodtan felmondhatsz.
Egyébként nem voltam még ilyen helyzetben, mert amikor váltottam, az új helyen tisztáztam velük, hogy mikor tudok kezdeni, nem azonnal mentem.
Próbaidő alatt mind a munkáltató, mind a munkavállaló azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyt. Ilyen esetben nincs felmondási idő, hiszen nem mond fel senki, nincs közös megegyezés hanem a munkaviszonyt egyszerűen megszüntetik. Délután, reggel, bármikor szólsz, hogy holnaptól már nem jössz, és kész. A munkáltatónak ilyen esetben a jognyilatkozat közlésétől számított 3 munkanapja van arra, hogy papírjaidat megcsinálja, és kiadja, valamint bérszámfejtsen.
Munka Törvénykönyve 97. §.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!