A Young and Creative Kft-vel kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Hát utánenéztem a cégközlönyben. 4 név alatt is futott már a cég ugyanazzal a két vezetővel. Időrendi sorrendben: Save Max, Magyar Oktatási Intézet, Marketing One, Advertising Agency. A két vezető minden esetben vagy Boris Daniel, vagy Kristian Roda. Felettébb gyanús...
Az első 2007-ben kezdett, de lehet, hogy előbb is volt, csak azt már nem találom.
Sziasztok!
Én konkrétan egy olyan szállodában dolgozok ,ahol partnerszerződésben állunk ezzel a bizonyos " gyanús" céggel!! Két éve folyamatosan küldik hozzánk a vendégeinket, akik jelzem megvannak elégedve az "árusító" emberkékkel....illetve magával a brosúrával is...Személyem szerint nem egy rossz dologról van itt szó...hiszen ha azt nézzük az embernek nem egy gagyi cuccot adsz el...és manapság már így is úgy is az AKCIÓRA figyel fel az ember!!! Amíg nem próbáltad ki addig ne ítélkezz...vagy egész életed során csak higgadt fejjel mész a dolgok után?? Kételkedsz mindenbe? Hát hogy akarsz akkor egyáltalán így az életbe többre vinni egy bolti eladói munkánál???
sokan írtatok ide sokfélét, de én dolgoztam náluk, szóval érintett vagyok a témában - legalábbis jobban, mint aki a partnercégükkel áll kapcsolatban, nem tudom ő hogy ítélhetné meg, hogy hogyan bánnak az alkalmazottaikkal ???
a brosúrák, amiket forgalmaznak, valóban nem rosszak, sőt .. igaz hallottam panaszt, hogy nem minden esetben fogadták el különböző indokok miatt, de az már annak a helynek a minősítése
Szóval ...
az állásinterjúra mindenkit behívnak, akik küldtek önéletrajzot a megadott hirdetésükre - ami egyébként korántsem fedi a valóságot, hiszen fix fizetést ígérnek és teljesen más munkát, mint amit valóban kell csinálni.
az állásinterjún nem kell nagy dolgot produkálni, esetemben egy fiatal csávó osztotta az észt, hogy mekkora jók, VEZETŐKKEL kell TÁRGYALNI, de nem kell megijedni, mert úgyis betanítanak, ezek a tárgyalások le vannak szervezve (hahaha) mutogatta a brosúrákat - amiket majd te is tervezhetsz betanítás után ha fasza gyerek vagy - hogy mennyi partnerük van, milyen jól lehet keresni, naponta kapsz fizut kézbe ... viszont csak 3 embert keresnek, őket is csak 4 órás munkaidőre, és elég sok a jelentkező, úgyhogy majd értesítenek ..
valóban jól hangzott, így örültem mint majom a farkának, mikor még aznap visszahívtak, hogy mehetek próbanapra holnap és ha minden oké, akkor még aznap megírjuk a szerződést mert természetesen bejelentett munka..
mentem is reggel puccbavágva magam, s eléggé meglepődtem, s csak kapkodtam a fejem, hogy mi is történik VALÓJÁBAN
voltunk tizenegynehányan, mindenki baromi jókedvű, énekel, táncol, pacsizik, ugrál .. s közlik, hogy ezt KELL CSINÁLNI, mert jókedvűnek KELL lenned .. és tök normális, hogy reggel 8-kor techno zenére ugrálsz, mint egy nem normális .. ezen túlesve a főnök, a már említett fiatal srác tartott egy kis előadást, de igazából akkor még nem értettem sokat, azon agyaltam, hogy mit keresek itt, dehát kellett a pénz ..
mivel előző nap nem derült ki sokminden a munkáról, mivel először majd betanítanak, ezért mondhatni sokként ért, mikor mindenki felkapta a táskáját, hogy akkor induljon, én meg csak néztem, dehát hova ?
mivel még mindig kellett a pénz, ezért mentem én is a trainerrel, akire rábíztak, hogy ő tanít be ... így hát kocsiba be, az úton próbáltam kérdezgetni, hogy most mi is fog történni, de konkrét válaszokat most sem kaptam, és kezdtem pánikolni ... az első utunk a polgármesteri hivatalba vezetett, ahol kerestük a polgármestert, aki ugyan nem nagyon ért rá, de azért bepofátlankodtunk, a trainerem bemutatkozott, bemutatott engem is, aztán kezdődött a rizsa a brosúráról, hogy miért is vegye meg, lehetőleg minél többet, természetesen elhajtott minket, de a trainer nem adta fel, így hát ajtóról ajtóra mindenhová bementünk .. mire végeztünk az épületben nem tudtam igazából mit gondoljak, aztán mikor az órámra pillantottam rájöttem, hogy a 4 órás munkaidő reggel 8tól számítva lassan lepereg, de nem indultunk visszafelé .. utána haladtunk tovább, iskolába, óvodába, orvoshoz stb. ezt nevezték ők a vezetőkkel való TÁRGYALÁSNAK, hogy próbálj rájuk sózni minél több brosúrát - nekem kicsit más fogalmam volt a tárgyalásról .. mivel elfogytak a közintézmények, jöttel a kisboltok, ruhásboltok, ékszerüzletek, 100 Ftos boltok és minden más, amit el tudsz képzelni, s ezzel a feketeleves, mert kaptam a kezembe 2 db brosúrát, h menjek be s igyekezzek pénzzel kijönni brossúra helyett .. a betanulási szakaszból már át is léptem a rendes munkába, s mentem, mert hát kell a pénz ... szerencsémre egy fiatal, jófej pár volt az "áldozatom" de azért ígyis hebegtem-habogtam összevissza, s talán én voltam a legjobban meglepődve, hogy eladtam nekik 1 db-t, ennek annyira megörültem, hogy már nem is éreztem a fájdalmat a lábaimban, amit a többórás gyaloglásnak köszönhetően éreztem ... betanulás pipa, gondolta a trainerem, aki a kezembe nyomott még pár brosúrát, megadta az irányvonalat, hogy haladjak végig az utcán, minden üzletbe be, aztán 5-kor tali a kocsinál ... az addigi örömöm el is illant, és félelem vette át a helyét, hogy WTF???
sok választásom nem volt, csináltam, még el nem jött az 5 óra, a munkaidőm kétszerese ... hazafelé véleményt kellett mondanom, jót nem akartam, rosszat meg nem mertem, vegyes érzelmeim voltak, hiszen sikerült eladnom, de nem erre számítottam ..
visszatérve az irodába megvártunk mindenkit, természetesen ugyanúgy mosolyogva, táncikálva, jókedvűen, hiszen ezt KELL csinálni ... megkaptam a pár ezer FT-omat, majd a főnöknek szintén véleményt kellett mondanom, hogy milyen volt a nap, hogy látom a helyzetemet, s a pénzzel a zsebemben már pozitívabban álltam a dolgokhoz ... ennek hatására vagy sem, elémtolta a szerződést, hogy üdv a csapatban! másnapra hozzam az irataimat és kezdődhet a móka ...
7 körül értem - inkább estem - haza a 4 órás munkából, de sokat nem tudtam gondolkodni az egészen, de sejtettem, hogy sok változás nem lesz a munkában ..
újabb reggel az irodában ugyanaz a sablon, de már leszerződtetve táncikáltam, legalábbis próbáltam, mivel átolvasva a szerződést jónéhány kérdés motoszkált a fejemben ... 4 órás munkaidő és 40 ezer Ft fizetés ?! WTF?
nyugtattam magam, mivel a munkaidő se 4 óra, akkor a fizetés se annyi lesz, hanem az említett fix 120-140ezer.
aznap más kísérőt kaptam, kocsi helyett busz, amit mindenki magának állt - gondoltam majd nap végén ezt is rendezzük mikor kapjuk a jutalékot ... de felbátorodtam - hiszen már szerződésem van - és inkább a fejben motoszkálás helyett rákérdeztem a napi partneremnél, hogy mikor kapjuk meg a fixet, 120 vagy 140 ezer, mi lesz a buszjegy árával stb.
Hidegvérrel közölte, hogy itt nincs fix fizetés, csak jutalék van, ha jópár fokot felértél a ranglétrán és saját irodád lesz, majd akkor kapsz fixet .. természetesen a buszjegy árát sem fizetik .. a válasz hallatára csak a testem szállt le a buszról, a józan eszem és minden kedvem tovább utazott ... ha jól emlékszek nem is adtam el semmit, így aznapra csak a lábfájás és a vállon veregetés jutott, hogy na majd holnap .. ekkor kellett volna kiszállnom, dehát kell a pénz, és miért ne tudnám megcsinálni ?! minden reggel meghallgattunk 1-1 sztorit a főnöktől, hogy napi 10et simán el lehet/kell adni, úgyhogy no para ..
hogy rövidre zárjam .. minél több napot töltöttem ott, annál mélyebben láttam a dolgokat, s a reménytelenséget .. majd pár hét múltán már nem kaptuk meg a naponta a pénzt, mert majd minden pénteken kapjuk meg a hetit, aztán a hétből havi elosztás lett, majd semmi..
sokminden történt még természetesen, de regényt nem akarok írni róluk ..
akinek ilyen beszámoló(k) után van kedve egy ilyen "cég"nél dolgozni, lelke rajta. sajnos nehéz őket elkerülni, mert úgy cserélgetik a nevüket, mint más ember a fehérneműjét és az egész országban működnek, pár név, amit tudok:
Marketing One KFT.
Young & Creative KFT.
Buy & Save KFT.
Efective Solutions KFT.
Advertisign KFT.
Marketing & Advertising KFT.
Blue Marketing KFT.
Advertising Agency KFT.
Marketing 1000 KFT.
Évekkel ezelőtt elhiszem, hogy nagy karriert lehetett befutni velük, új volt a dolog, nem volt hasonló, talán több pénzük volt az embereknek a kikapcsolódásra, de most biztos, hogy nem ..
állításuk szerint 1-2 éven belül lehetsz te is manager és lehet irodád, de az igazság az, hogy már most sok az iroda, úgy tudom minden nagyobb városban működnek, akkor minek még egy iroda ? volt olyan város, ahol befuccsolt, akkor meg eleve halálra van ítélve a dolog. aki ezt nem látja be, és hisz nekik, őket csak sajnálni tudom
állításuk szerint csak kitartás kell hozzá, de hülyeség, ha valakinek nincs pénze/lehetősége étterembe,színházba, szállodába, wellnessre eljárni HAVI SZINTEN- mert ezek a brosúrák csak akkor térülnek meg, akkor nem tudsz eladni.
minden nap van költséged (utazás, étel-ital - nyáron 30 fokban nem kellemes munka, télen -10ben se a legjobb)de van olyan nap, amikor ha megveszel se tudsz eladni ..
nem fair a hirdetésük, hiszen ha az lenne, senki nem menne már állásinterjúra sem, dehát valamivel hülyíteni kell a népet, ha már ott van, hazudnak még többet, hogy próbáld meg, ha már megpróbálod, akkor el is kezded, ha már elkezdted, akkor maradsz ( egy db-ig)
sajnos én nem néztem utánuk rendesen, mert egy délután felhívtak, hogy másnap mehetek interjúra, csak a honlapukat találtam meg, hogy egyeztessem a címet,olvasni róluk egy picit, h mit is csinálnak, aztán harmadnap már próbanap, negyednap pedig kezdtem is, és már bele is kerültem a mókuskerékbe táncikálva, pacsizgatva ..
Én egy évet dolgoztam náluk, trainer voltam, csapatom is volt, tudnék jót is mondani róluk na meg sok rosszat is...
Van egy minimális szűrés az embereknél, de szinte mindenkit felvesznek, akinek van két keze meg lába. A mennyiségből próbálnak minőséget csinálni. 4 órás minimálra jelentenek be (ami a szépsége a dolognak, hogy a managereket is arra jelentik be). Az interjún általában azt mondják, hogy irodavezetőket keresnek és a sales csak az út egy része. Valójában az egész munka sales, csak nem így nevezik. Mindenkit azzal akarnak manipulálni, hogy az legyen a célod, hogy manager legyél, így keresve egy csomó pénzt nekik. Hiába kerestem havi 180-220 ezer forintot, elment az utazásra úgy 80 ezer mivel az új emberek utiköltségét a trainerek fizették a betanuló időszakban. Aki trainerként nem keresett ennyit az „éhenhalt” és egy év alatt sok ilyet láttam. Nyilván nem lehetetlen dolog az irodavezetői pozíciót elérni, de kb. évente egy embernek sikerül az országból de ha sikerül is koránt sincs vége a dolognak... Ahhoz hogy assintant manager legyél 5 trainert ki kell nevelned ami nem egyszerű művelet. Tudnék olyan embert mondani, aki már kb. 4 éve ott van és nagyjából 100szor szétesett a csapata (nehéz kampányok vagy a konkurencia elcsábította őket)- neki minden elismerésem. De ha el is éred az assistant manageri pozíciót, ahhoz össze kell rakni még egy működő képes irodát, hogy manager legyél, amibe megint csak beletört pár ember bicskája. Ha a nagy számok törvényét vesszük akkor kb. minden második assistantból lesz manager. Elvileg ilyenkor már jól kereshetsz, havi több milliót, ami sok esetben igaz is, ha jól megy az irodád, bár van olyan manager aki már kb. 3 irodát csődöltetett be és a kocsiját is el kellett adja vagy olyan aki a másfél milliós apeh tartozását nem tudja kifizetni és inkább bérli a kocsikat és persze ők prédikálnak arról, hogy mennyire nagy királyok… Persze vannak olyanok is akik meggazdagodtak belőle.
Napi 12-16 órát dolgoztam, ráment a párkapcsolatom és a barátaimat is majdnem elvesztettem de ettől függetlenül nem bántam meg, hogy náluk voltam mert pozitív irányban változott a személyiségem és már akár a jég hátán is meg tudnék élni.
Eljövetelem oka az volt, hogy már elegem lett a hazugságokkal és a képmutatással bélelt világukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!