Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetnék módosabb,...

Hogyan lehetnék módosabb, gazdagabb ma magyarországon ilyen anyagi adottságokkal? (Lent tovább)

Figyelt kérdés
Anyám rokkantnyugdíjas már gyerekkorunk óta,apu meghalt még gyerekkorunkban,tehát szülői gazdag hátterem sosem volt.szakmám bolti eladó,27 éves vagyok,első babámat várom,8. Hónapban vagyok,táppénzről elbocsátottak,a férjem kőműves,lakáshitelt fizetünk...ötleteiteket várom..de kérlek ne azt hogy nem így kellett volna,meg gyereket bevállalni így,meg ilyeneket..köszönöm
2011. aug. 28. 19:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
0:14,igen,én is így látom.És most kéne feltennem a kérdést,hogy külföldön,mondjuk nyugat európában mi lenne,ugyanezekkel az esélyekkel..(tehát mondjuk,Anglia,Németország,Hollandia..)
2011. aug. 29. 05:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Beszélsz JÓL nyelvet? (tehát nem dadogva, mutogatva..) És a férjed?

Mert ha igen akkor:

- Mivel végzettséged és kapcsolataid továbbra sem lennének külföldön sem, ugyan úgy csak kulimelót kapnál életed végéig. Annyi lenne a különbség, hogy a kétesélyes éhenhalás helyett talán havi 1x beleférne egy étterem is. Persze nem a drágább fajta. Komoly jövőd külföldön se lenne.

Ha nem beszéltek nyelvet:

- Akkor ugyan úgy az éhenhalás szélén táncolnátok külföldön is, sőt, talán még jobban, mint itthon.

A nyugat nem a paradicsom. Képzetlen rabszolgamunkás ott is van elég, arra nincs igény.

2011. aug. 29. 08:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam,hogyha nem magyarországon születtem volna..
2011. aug. 29. 09:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy ha más országban születsz másképp történtek volna dolgok. De nem feltétlen csak munka, hanem úgy minden. Magyarország egyébként se egy lehetőségekkel teli vá ország.

Persze lehetsz te az a szerencsés akinek összejön valami, de lehet nem. Ismertem jó képességű embereket, háát ugyanúgy eléldegélnek, de azért nem éh halál szélén de nem is nagy was ist das.

Úgy lehet itt legjobban érvényesülni ha vannak jó kapcsolataid, nem feltétlen pénzes hanem akik tudnak segíteni meg jobban vagytok. Mondjuk ez mindenhol igaz, csak itt még jobban.

Amiről eszembe jut, voltam egy előadáson mert bátyám elküldött. Ott is arról dumált csávó hogy hááát igen, nem teljesen de nagy százalékban tényleg kapcsolat számít Mo-n.

Vagy tényleg valami olyan szakmát kell találnod ahol nincs konkurencia és simán eltudsz helyezkedni.

2011. aug. 29. 10:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyes vagy Gyes alatt tanulj ki egy szakmát.

www.jobmonitor.hu

Nézd meg mire van szükségük a környezetedben.

Azt javaslom neked állj több lábon!

2011. aug. 29. 14:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem értem mi a problémád.

Van egy kőműves férjed, kitűnő szakma.

A házunkon akik dolgoztak csak novemberben tudnak vissza jönni mert annyi a melójuk, hogy nem győzik. Ja és Ukrán és Erdélyi emberekkel dolgoznak, mert a főnökök elmondása szerint a Magyarok nem akarnak jönni melózni.

Vannak itt okosok akik szerint nem tanultál ezért nem viszed semmire. Ez röhej. Ezek úgy gondolják, hogy diplomás autószerelők javítják majd a diplomások kocsiját,diplomások burkolják a házaikat, diplomások kiszolgálnak a boltban. Csak közlöm velük ezekhez nem kell diploma viszont nem tudunk a munkájuk nélkül élni.

Nincs jó szakember már az országban, viszont van egy csomó léhűtő ruhatár szakon végzett "diplomás" akik elszálltak a "diplomájuktól" de semmit nem tesznek le az asztalra.

Szóval dönts el mit akarsz gazdag szeretnél lenni?

Vagy megelégszel egy normális élettel. Mert azt a pároddal előtudod teremteni.

2011. aug. 29. 21:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A kőműves szakma valóban nagyon jól használható.

A Te szakmád kicsit problémásabb, manapság kevés helyen becsülik meg a valóban JÓ eladókat, akik értik a szakmát. Plusz gyerek.

Segítsd a férjed munkáját, feltornázzátok minél nagyobb forgalomra. Reklám, adminisztráció, könyvelővel kapcsolattartás, a férjednek csak mennie kelljen.

Tarts kapcsolatot régi vevőiddel, ha tudsz, nekem egy régi ügyfelem szólt pár napja, hogy egy ismerőse keres vkit, engem ajánlana (pedig nem is keresek munkát :-)), szóval akár így is járhatsz később. Kapcsolatok kellenek!

Találj ki vállalkozást, ha érzel hozzá affinitást, amit gyes végére felépíthetsz.

Ha van valami, amit szeretsz csinálni, hobbi, akármi, azzal is kezdhetsz valamit.

Belekezdhetsz mlm vállalkozásba is, ennek nincs különösebb anyagi kockázata, de az elején sokat kell vele dolgozni, nekem is csak 20 hónapos gyerek mellett sikerült elindulni, addig gyerek nagyinál heti 2 napot.

Ennyi infoval ennyit tudok ötletelni, nem ismerem a képességeidet, kicsit most parkolópályára kerülsz, de ezt ki lehet okosan használni.

Egyébként az a véleményem, hogy nem az ország elhagyása jelent mindenkinek megoldást

2011. aug. 30. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!