Hogyan lehetnék módosabb, gazdagabb ma magyarországon ilyen anyagi adottságokkal? (Lent tovább)
Pedig én csak ilyeneket tudnék írni, legalábbis magyar viszonylatban.
Tanulni kellett volna a gyerek előtt, ha ennél többet akarsz és ne egy tucatszakmád legyen. Akkor több pénzt kapnál, meg tárgyalási pozícióban lehetnél, nem kéne attól félni, hogy kirúgnak, és rögtön találnak a helyedre ezer másikat (emiatt fizetésemelésre sincs esélyed).
Ha most akarsz korrigálni, ahhoz meg pénz, meg időráfordítás kell. Amit a gyerek mellett sokkal nehezebb véghezvinni, mint egy 18 éves gyereknek, akit a szülei tartanak el, és csak a tanulásra kell koncentrálnia.
Ha tudsz sakkozni, tudod mi az, hogy sakk-matt. Van olyan, hogy nincs kiút egy helyzetből.
Illetve egy van, de ahhoz ki kell menni külföldre, ahol ugyanilyen gyakorlatilag semmi képzettséget igénylő szakmával is a sokszorosát keresheted, mint itthon.
Én nem azt mondtam, hogy diplomásnak kell lennie, hanem olyan szakmával rendelkeznie, ami nincs sokaknak.
Pl. CNC forgácsoló is lehetne ilyen (ma még).
A bolti eladó viszont SEMMIKÉPPEN nem ilyen.
Az önkormányzattól meg úgyse kapnak semmi támogatást, ha a férjének a létminimumot meghaladó jövedelme van, ugyanis mivel házasok, egy háztartásnak számítanak...
én CNC esztergályos vagyok,de mivel pályakezdő vagyok,senkinek sem kellek.erről ennyit.
meg amúgy is,ez nagyon nőies szakma.miért nem egyből bányász?
Csak egy példa volt.
Szerintem kiemelkedő pénzt csak diplomásan lehet szerezni, vagy úgy, hogy valaki jól érti a szakmáját, és vállalkozó lesz, aztán keményen dolgozik.
Vagy úgy, hogy kimegy külföldre.
Úgy semmiképpen, hogy itt megkapja a "tuti receptet", amivel egy tucatszakmával hipphopp milliomos lehet.
",EZEKBŐL A KÖRÜLMÉNYEKBŐL mit lehet kihozni."
Azt, hogy ne kerüljetek utcára és ne haljatok éhen.
Kb ennyi a reális jövőkép...
- Nincs szakmád
- Nincs tőkéd
- Nincseken kapcsolataid
- Bónusz rossz pont, hogy terhes vagy, így a gyerek miatt még 3-4 évig semmi esélyed se jó munkára és továbbképzésre
Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!