Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bölcsész diplomával (ami...

Bölcsész diplomával (ami köztudott, hogy itthon semmit sem ér) és alapszintű, közel középszintű nyelvtudással mennyire érdemes belevágni egy londoni munkakeresésnek?

Figyelt kérdés

A kezdőtőkét kéne összeszedni, csak itthon nincs munkám. Ha az meglenne, akkor indulnék, gondolom a szabad bölcsész diplomámat nem fogják elfogadni, így végzettség nélkül mekkora az esélye, hogy találok valami munkát??? Ami könnyű, de sokat fizet!!! 2 évet szándékoznék kint maradni!

25/N

2011. aug. 27. 23:21
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Utolsó

Te írsz a rosszindulatról meg az észről. Szánalomra méltó vagy. Te minősítesz ismeretlenül itt embereket és a képességeiket. Az ilyen pedagógusoktól mentse Isten a gyerekeinket. Elképzelésed sincs a cégemről és az ott végzett munkáról és véleményt mondasz rólam, rólunk. Akkor ki is itt a kis rosszindulatú?

Kétszer jöhetnél a világra, hogy azt elérd amit én itt ebben az országban. Nálam a kollégák félre tudnak tenni képzeld többet is mint te írsz.

És mindezt a gyenge képességeimmel teremtettem. (Néhány év múlva megnézheted te mit fogsz elérni még ha ki mész akkor is.)

És még van egy pár ilyen cég itthon csak van néhány elvárásunk amit van aki teljesít, van aki nem. Pl: nyelvtudás nem alapfokon.

Eddig a szellemi szintedet nem firtattam mint te az enyém, de a rosszindulatú, szurkálódó beírásodból már az is ismert számomra.

2011. aug. 30. 22:39
 32/40 anonim ***** válasza:
0%

22. 39!

Nem minősítettem senkit, hanem leírtam a véleményemet. Azt is, hogy miért gondolom azt.

Lehet, hogy a kollégáid félre tudnak tenni többet is, de én azt írtam, hogy az átlagfizetésből nem lehet.

Ezt sem sikerült megértened...

Idézlek: "

Néhány év múlva megnézheted te mit fogsz elérni még ha ki mész akkor is." - ne haragudj, de ez nem rosszindulat?

Miért kell folyamatosan hangoztatnod, hogy cégem van, cégvezető, stb...?

"Kétszer jöhetnél a világra, hogy azt elérd amit én itt ebben az országban" - fantasztikus, tényleg. Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd és ennyire felmagasztald magad?

Amikor így ismeretlenül azt írod valakire, csak azért mert nem egyezik meg a véleménye a tiéddel, hogy sz...zsák, abból kiderül, milyen is vagy igazából.

Látod, a stílus maga az ember. :)

2011. aug. 30. 22:53
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint csatlakozom a 22.39-hez ismét. Catalina, sajnos nem tudsz semmit az életről, a lehetőségekről. Pontosan azért az a véleményed, ami. Tudod van az a mondás, ha nem ismered a lehetőségeidet, egy sincs. Ez nagyon igaz.

Nem tudom, a 22.39-nek milyen cége van, az én férjem nem saját céget vezet, hanem egy nagy cégen belül van vezető beosztásban, de a munkaideje nagyrészét (nem hr-es) az teszi ki, hogy igyekszik megfelelő embereket találni a keze alá. Akik neki dolgoznak, 5-600 ezret keresnek simán, csak hát kevés talpraesett ember van ebben az országban, aki még dolgozni is hajlandó...

Az is érdekes számomra, hogy bár nehéz egy pedagógusnak elhelyezkednie, minden pedagógus ismerősöm dolgozik a szakmájában! Pedig vidéki városban élek. Igaz, ezek az ismerőseim nem feltétlenül a saját szülővárosukban dolgoznak, de aki tanítani akart, az talált magának lehetőséget erre.

A külföldi munkákról annyit, hogy a férjem közel 20 évet élt kinn, 18 évesen vágott neki a világnak, az USA-ban két diplomát szerzett, dolgozott, megteremtett egy egziszteniciát, ha valakitől, hát tőle elsőkézből értesülhettem, mi van kinn. Bizony az elején, amikor hamburgerforgatásból meg cementhordásbó és hasonló munkákból élt, csak többedmagával bérelt lepusztult lakásra futotta. Hatalmas küzdelem, kitartás, akaraterő és egy sorozat jó döntés kellett ahhoz, hogy normális lakása, jó (de nem kényelmes, vagy olyan, ahol keveset kell dolgozni sok pénzért) munkája legyen, végül neki sikerült elég magasra jutnia (nagyon kevésnek sikerül, a vele együtt kiment ismerősei még mindig sokan a házvezetőnői és teherautó-rakodói munkáknál tartanak és örülnek, hogy valahogy megélnek), de amit te nagyon hárítasz, az bizony igaz, jelesül, hogy akármit elérhetsz odakinn, mindig is bevándorló maradsz, soha az életben nem fogadnak be! Csak Magyarország fogad mindenkit tárt karokkal, más nemzetek bizony komoly különbségeket tesznek a saját polgáraik és az idegenek között. De csak menj ki és tapasztald meg magad. Egyébként a férjem ugyan rengeteget elért kinn, de sokszor mondja, kár, hogy nem maradt itthon, mert ennyi melóval itt is fölemelkedett volna simán és nem kellett volna a világ másik felén kínlódnia.

Az általad olyannyira leszólt gyedem nekem is azért olyan jó (maximumot kapok) mert tisztességes munkám volt, tisztességes és használható végzettségem, végigdolgoztam a fősulis éveimet is és amit lehetett, letettem az asztalra. Mindezt nem dicsekvésből írom, mielőtt ez a vád érne, hanem azért, hogy tiszta legyen, nem a levegőbe beszélek.

Nyelvet tanulni pedig bőven lehet itthon is, én pl. úgy csináltam, hogy nyári meló keretében olyan helyen dolgoztam a Balatonnál, ahol hónapokon át gyakorlatilag angolul beszéltem. Az első hetekben kínlódósan, majd egyre jobban, végül amikor visszamentem a suliba ősszel, minden nagyobb nehézség nélkül még a szakmai nyelvvizsgát is megcsináltam.

Aki akar, bármit elérhet ebben az országban is, van ugyanis lehetőség, csak ész és kitartás szükségeltetik. De aki azt várja, hogy majd külföldön minden problémája megoldódik, menjen nyugodtan ki, de csalódni fog. Majd a saját kárán megtanulja.

2011. aug. 31. 07:17
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

(fili)

Köszönöm Utolsó. XDDDD

Jobban megfogalmaztad mint én.

2011. aug. 31. 08:17
 35/40 anonim ***** válasza:
29%

07 17!

Leírtam már, hogy én azért nem tudok még tanítani, mert az új képzési rendszerben a BA diplomával nem lehet tanítani, hiszen a képzés alatt tanítási gyakorlat egyáltalán nem volt. Ehhez kell az MA diploma is, amit szeptembertől kezdek el.

Hogy írhatsz olyat, hogy "kevés ember van aki még dolgozni is hajlandó" ??? Rengetegen dolgoznak minimálbérért vagy nagyon alacsony fizetésért! Nem kell azokat felhozni, akik 500-at kapnak kézhez, mert ez nem az átlagkereset. Bárcsak az lenne!

Vannak kint ismerőseim Angliában, nem akarnak hazajönni mert kint jobban megélnek. Akkor ők hazudnak??? :)

Nem azt mondom, hogy aki külföldre megy, minden problémája kapásból megoldódik, hanem ott több a lehetőség, jobbak a fizetések.

2011. aug. 31. 12:15
 36/40 anonim ***** válasza:
29%

08. 17!

Te meg ugyan milyen cégvezető lehetsz, aki arra képtelen, hogy saját maga értelmesen válaszoljon és egy másik válaszoló "mögé bújik." ? :) :) :)

2011. aug. 31. 12:18
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

(fili)

Ha tudnál olvasni leírtam párszor a véleményem. Nem bújok más véleménye mögé.

Úgy látom problémát jelent neked, hogy én is egyet értek a másikkal és ő is velem! Nagyon fájhat neked, hogy tetszik amit leírt. Biztosan nem hallottál még olyat, hogy valaki megfogalmaz valamit ami a másik ember számára is elfogadható. Szerinted ha cégvezető vki. annak már más ember véleménye nem lehet jó.

Próbálkozol beszólogatni de mint látod itt igen egyedül vagy. Hiába nyomod a degradáló szöveged csak nevetünk rajta.

Ennyire telik neked azt sem tudod kinek irkálod a sértegetéseid de nyomod. Lehet, hogy megkeseredett vagy de nem itt kellene levezetned a dühöd.

2011. aug. 31. 12:36
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom, teljesen elbeszélünk egymás mellett.

Szép napot!

2011. aug. 31. 21:08
 39/40 anonim válasza:

Ha 0 szakmai tudással, kevés munkával szeretnél sok pénzt keresni, javaslom menj el prostinak. De ehhez még külföldre sem kell menned, pesten havi fél millát is megkereshetsz. Bérelsz egy lakást, internetes szexpartnerkereső oldalon feladsz egy hírdetést, és már indulhat is a biznisz.

Ha napi 3 vendéget vállalsz, és havonta 20 napot dolgozol, 600e Ft-ot kereshetsz. Ebből lejön a 100e-es albérlet, marad 500e Ft.

2012. szept. 23. 12:20
 40/40 anonim ***** válasza:
Azokat akik kitalálták a bölcsész szakokat, csak azért hogy pár mutyizó egyetemi tanár jól éljen belőle, a végzettek meg mehetnek munkanélkülinek, azt fel kellene akasztani a p...ba
2015. júl. 20. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!