Bölcsész diplomával (ami köztudott, hogy itthon semmit sem ér) és alapszintű, közel középszintű nyelvtudással mennyire érdemes belevágni egy londoni munkakeresésnek?
A kezdőtőkét kéne összeszedni, csak itthon nincs munkám. Ha az meglenne, akkor indulnék, gondolom a szabad bölcsész diplomámat nem fogják elfogadni, így végzettség nélkül mekkora az esélye, hogy találok valami munkát??? Ami könnyű, de sokat fizet!!! 2 évet szándékoznék kint maradni!
25/N
01 15!
Szerinted aki itthon mosogat, az ugyanannyit keres, mint külföldön???
Ha belejön a nyelvbe kint tud előre lépni a ranglétrán, ez azért nem mindegy.
Előre is bocsi, de kissé felhergeltem magam, hogy egy 25 éves ilyen szinten lenne.
Több helyen hibás a kérdés.
1. Amit már más is kérdezett: hogy lehet diplomával alapfokod?
2. Könnyű de sokat fizet melót keresel. --> Ha találtál, szólj mindenképp, mert gondolom más is örülne neki. Én nem is tudom hogy mehet át ez az agyadon! Ennyit a BÖLCSÉSZ SULIRÓL.
Elvégzel egy használhatatlan sulit, feltételezem állami, nappali szakon. Ha nem, akkor BOCSÁNAT!!!! Így nem elég, hogy nem sok esélyed van itthon kamatoztatni a tudásodat, de még el is akarsz húzni. Mondjuk ennyi ésszel lehet, hogy jobb is.
Amiket írtak, au-pair, mosogató, k*va pont megfelel neked.
Nem is értem, hogy az egyik válaszoló hogyan ajánlhatta, a szállodai recepciót. Biztos elfelejtette, hogy oda szinte perfekt nyelvtudás kell.
Én sem a nyelvvizsga papír híve vagyok, de a kérdésből úgy látom, hogy a nyelvtudás is ott van, amekkora a papír.
Én is éveket voltam No-ban. Sokat kerestem, el is tudtam tenni, mert a koszt-kvártély megvolt ingyen, de nem volt könnyű a szezonban való felszolgáló állás! Megdolgoztam a millióimért!
Azért gondoltam, hogy ezt leírom, hátha észbe kap a kérdező. Talán még nem késő.
Az a baj, hogy nincs egyedül és ezekre kellene számítanunk nyugdíjas korunkban...
31/N
Én írtam a recepciós munkát, de olvasd vissza, akkor ha belejön a nyelvbe!
Előtte mehetne konyhára, gyárba dolgozni - rá lenne kényszerülve, hogy használja az angolt, plussz be is iratkozhatna egy nyelvtanfolyamra kint.
Az utolsó válaszolónak, hogy "ezekre kellene számítani nyugdíjaskorunkban" - te is külföldön voltál, oda adóztál, akkor mit jár a szád???
06. 39!
Igen, ezeket is tudná külföldön csinálni, és szerinted ugyanannyit keresne mint itthon????????
Lehet, hogy kimegy és sikerül neki, tanulja a nyelvet, talál jobb állást, de lehet hogy nem. De legalább megpróbálja. Nem le kell hurrogni, hanem tanácsot adni neki.
Hihetetlen ez a sok ostoba, rosszindulatú ember!
Kedves Catalina!
Akkor elmondanám, hogy én csupán egy nyári és egy téli szezont dolgoztam külföldön, ami egy évet sem tesz ki. A közgáz fősulimat utána végeztem el levelezőn, nem állami támogatással, úgy, hogy dolgoztam mellette.
31 évesen legalább 10 év munkaviszony van mögöttem.
A nyugdíj témát egyáltalán nem azért írtam, mert külföldön szeretne dolgozni, hanem erre a szellemi szintre és munkaképességre.
Így, hogy mostanában a nyugdíj volt a fő téma, valahogy írónikus belső kacajjal, ha meglátok egy plázacicát, alkoholistát, kitűzdelt fiatalt, stb. az jut eszembe: hogy tényleg ezek fogják kitermelni a nyugdíjat?
Bocs az off-ért.
Kedves utolsó hozzászóló!
Én meg azon "hergeltem fel magam", amilyen stílusban és amiket írtál: " au-pair, mosogató, k*va pont megfelel neked"
Ha egy teljesen ismeretlen embernek ilyeneket írsz, akkor te vajon milyen szinten lehetsz?
Ha valaki tanácsot kér, akkor meg kell próbálni értelmes tanácsot adni neki. Persze, lehet én vagyok naív, csak annyira utálom az ilyen -ki ha én nem?- típusú embereket, mint te. (persze név nélkül írtál, pedig olyan magas szinten van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!