Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bölcsész diplomával (ami...

Bölcsész diplomával (ami köztudott, hogy itthon semmit sem ér) és alapszintű, közel középszintű nyelvtudással mennyire érdemes belevágni egy londoni munkakeresésnek?

Figyelt kérdés

A kezdőtőkét kéne összeszedni, csak itthon nincs munkám. Ha az meglenne, akkor indulnék, gondolom a szabad bölcsész diplomámat nem fogják elfogadni, így végzettség nélkül mekkora az esélye, hogy találok valami munkát??? Ami könnyű, de sokat fizet!!! 2 évet szándékoznék kint maradni!

25/N

2011. aug. 27. 23:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
*vagy
2011. aug. 28. 20:47
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

És akkor mi van, ha odaírok egy olyan nevet, mint a tiéd?

Akkor már tudod ki vagyok?

Egyébként ha hiszed, ha nem egyáltalán nem szoktam ilyen stílusban beszélni. De nem magyarázkodom.

Viszont egyrészt, ezeken eleve már felidegesedem, másrész valakinek lehet, hogy hideg zuhanyra van szüksége.

De tudod, mit: igazad van!

Azért mert elegem van a sok büfé-ruhatár szakot végzőkből, akik csak azért elmennek egy sz@r suliba, hogy lebegtethessék a diplomájukat, nyelvet nem beszélnek, aztán minimum nettó 180-200 ezerért akarnak munkát találni, nem kellett volna azonnal így lehurrognom.

Azért van ez a "zsigereimben", mert munkámból, beosztásomból kifolyólag nagyon-nagyon sok ilyennel találkozom és teljesen el vagyok keseredve. (Nem HR-es vagyok.)

De ha szép választ írtam volna, akkor ezt tettem volna:

Valóban az au-pair lenne a legmegfelelőbb a nyelv szempontjából. Igaz angliáról sok rémhírt hallottam ezért okosnak kell lenni. Tényleg nagyon fontos az elegendő kezdő tőke, amiből annyit félre tudsz tenni, hogy bármikor felülhess egy repülőre, hogy visszamenekülhess. Mondjuk az egyik ismerősöm pizzafutárnak ment ki (ő is lány). :) Nem úgy ment, hogy már megvolt az állás, hanem kint találta. Igaz az is, hogy nem Londonban, hanem valahol vidéken.

Továbbá, itthon valóban csak a popót lehet kitörölni a bölcsész diplomával, hacsak nem abban az irányultságban szeretne tovább lépni, azaz prof, kutató, stb. lenni. Azokkal, akik direkt ezért végzik el, semmi bajom, de aki csak azért, mert tetszik, vagy, hogy verje a mellét, hogy ő bölcsész szakra jár, csak szánni tudom, hogy tényleg ennyire hülyének nézi az embereket.

Ha a kérdés írója nem akar prof lenni, és itthon szeretne maradni pár év külföld után, akkor mindenképp javaslok egy normális OKJ-s képzést. Azért nem újabb fősulit, vagy egyetemet, mert a munkáltatók (talán kivéve a multikat) utálják a diploma gyűjtőket, főleg, ha teljesen más irányultságúak, hiszen az azt mutatja, hogy huszonakárhány évesen, még teljesen bizonytalan. Így átfut az agyán, hogy hogyan bízzon rá egy felelősségteljes munkát. Ráadásul félnek attól is, hogy a több-diplomásnak el van szállva az agya a fizetéssel kapcsolatban. Ez általában igaz is. Azt hiszik mekkora agyak, pedig semmit nem tudnak az életről, mert burokban éltek a suli padjában.

És a sokat szajkózott nyel, nyelv, nyelv!! Nem egy, hanem legalább kettő!

Ez gondolom egy jobb válasz. :)

De azért csak lovagolok a kérdező "könnyű, de sokat fizet" mondatán. Remélem ezt azóta nagyon megbánta. :) Ezt kb. egy 13 évestől fogadtam volna el. Ezt igazán Te is beláthatod. Lehet, hogy ez verte ki a biztosítékot nálam és ezért jött ki a p*raszt oldalam.

2011. aug. 29. 07:32
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Ma 7.32-es: nekem kifejezetten tetszett az első reagálásod is. :-) A férjem pont erre panaszkodik, hogy egyszerűen teljesen idióta a fiatalok jó része. Kész p.csa, meleg szoba, sült galamb jöhet, de csinálni is valamit.... A mi gyerekeink még picik, de ha odakerülnek, hogy pályát választanak, nem fogjuk engedni, hogy olyan dolgot tanuljanak, amivel semmit nem lehet kezdeni. Enyhén szólva is túlzás apuci meg állam bácsi pénzén éveket ellébecolni a semmiért. De 25 évesen annyi agya már lehetne, hogy nem tízéves kislány módjára akar semmiért sok pénzt. Ez nálam is kiverte a biztosítékot. Két évig akar könnyű, jól fizető munkát - gondolom, olyat, hogy haza már tőkével jöjjön, na ez az, ami már sírnivaló. :-(
2011. aug. 29. 07:47
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha odaírsz egy nevet, akkor normálisan is meg tudnálak szólítani, de így csak: 07 32!

Igen, ez már sokkal hasznosabb válasz volt és sok mindenben igazad is van.

Én is Bölcsészettudományi Karra jártam, 2 tanári szakom is van, de ma már látjuk itthon mi a helyzet a tanárokkal. Ráadásul megváltoztatták a tanárképzést először meg kell csinálni a BA diplomát, de azzal nem lehet tanítani, és utána meg ott van a MA. Én ezt most fogom kezdeni, de sokat töprengek rajta, jól teszem-e.

Ja, és levelezőn, mert mellette szeretnék dolgozni, de nem találok munkát.

Szóval, én is nagyon ott tartok, hogy majd ki akarok menni, a több pénz és a nyelvtanulás miatt.

Én vidéken lakok és errefelé sajnos nagyon kevés a munkalehetőség.

Pesten nem kapkodnak a vidékiek iránt, mert pl.: amilyen távolságban én lakok 30 ezer a bérlet, nem szívesen fizetik ki.

Én azért jelentkeztem tanárképzésre, mert tényleg lett volna kedvem tanítani, de mostanában egyre gyakrabban gondolok arra, h. külföldön talán jobb lenne.

Tudom, hogy reál beállítottsággal jobban jártam volna, de erről nem tehetek, azokhoz nincs tehetségem.

Elvégeznék OKJ-képzést is, csak ebben a munkanélküliségben van értelme?

2011. aug. 29. 13:12
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

7:32

Nekem is kifejezetten tetszettek a válaszaid. Tök korrekten leírtad az igazságot. Ez persze néhány nyalizónak nem tetszett.

Szerintem itt a többség a Te véleményedet osztja és egyáltalán nem rosszindulatból. Kérdező, kérdezett és gondolom kemény őszinte válaszokat szeretett volna.

A diploma mániások úgy gondolják, hogy diplomás autószerelők javítják majd a diplomások kocsiját,diplomások burkolják a házaikat, diplomások kiszolgálnak a boltban stb. Csak közlöm velük ezekhez nem kell diploma viszont nem tudunk a munkájuk nélkül élni.

Nincs jó szakember már az országban, viszont van egy csomó léhűtő ruhatár szakon végzett "diplomás" akik elszálltak a "diplomájuktól" de semmit nem tesznek le az asztalra.

Sőt mint ez a kis hölgy is azt hiszi külföldön kolbiból lesz a kerítés.

Hát ha bekap egy párat biztosan jó sok pénz kereshet, de remélem nem ez a szándéka, hogy bármi áron, csak gazdag legyen.

A cégembe 8 hónapig kerestünk irodavezetőt, a szülésire ment kolléganő helyére. Mostanra feladtuk és leosztottuk a feladatokat. Nehéz így hiányzik egy Angolul jól beszélő, számítógépet jól használó irodavezető, de vagy Angolul nem tudtak a jelentkezők, vagy képtelenek voltak a számítógépen egy korrekt levelet megírni. És még sorolhatnám. Pedig nem vártunk el diplomát. Csak figyelmes, nyelvet beszélő, PC-t használó embert kerestünk. Ja és a fizetés igények nettó 300.000.- tól indultak lehet, hogy ők is ennek a lánynak az ismerősei?

Talán a fiatalok kicsit elszálltak le kellene már jönni ide a földre. Akinek nem inge….

2011. aug. 29. 22:32
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

22.23, pont így van a férjem is: lasszóval vadászná a megfelelő embereket, átlagon felül meg is fizetné, de persze nem körömlakkozásért fizet, ez evidens. De már feladta, hogy a huszonéves korosztályból keressen, azt mondja, többre megy a 40-es, középfokú végzettségűekkel, mint a diplomás huszonévesekkel. Döbbenet, de ez van.

Nem tudom, a mai fiatalok mit képzelnek - mondom ezt úgy, hogy én is mai fiatal vagyok, 30-as, jelenleg gyeden - de olyan irreális elképzeléseket, amiket a kortársaim nagy része kerget, háááát.....

Külföldön valóban jobbak a fizetések, ugyanazon munkáért többet fizetnek, de arra is gondolni kéne, hogy ez nem mosogató vagy felszolgáló szinten jelent sokkal jobb fizetést. De még ha többet fizetnek ezek is, miből gondolják sokan, hogy arra is elég lesz, hogy Londonban lakást fizessenek???? Amire futná, az egy szakadt albérleti szoba többedmagával. Na ezért kár kimenni. Használható diploma és tisztességes nyelvtudás nélkül kinn se mennek sokra, viszont itthon is találhatnak megfelelő munkát, ez rátermettség kérdése.

2011. aug. 30. 07:04
 27/40 anonim ***** válasza:
48%

07 04!

Te lefogadom, nem éltél Londonban és azért beszélsz marhaságokat erről.

Idézlek: "Külföldön valóban jobbak a fizetések, ugyanazon munkáért többet fizetnek, de arra is gondolni kéne, hogy ez nem mosogató vagy felszolgáló szinten jelent sokkal jobb fizetést."

De képzeld el, hogy ezekben a munkákban főleg a felszolgálóival (+borravaló) SOKKAL többet keresenk kint, mint itthon.

Ha nem így lenne, akkor szerinted miért van kint olyan sok magyar és miért nem itthon mosogatnak? Hát azért, mert kint kényelmesen meg tud belőle élni sőt még félre is tud rakni!

"Itthon is találnak megfelelő munkát" - neked nem tűnt fel, hogy ma Magyarországon munkanélküliség van sajnos???

Hihetetlen hogy egynémely ember ennyire buta és osztja az "észt" - mert ő otthon van gyeden.

Néha olvass már híreket is legalább.

2011. aug. 30. 14:32
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Catalina! Gondoltál már arra, hogy van tudomásom erről-arról, nem csak a vakvilágba "osztom az észt?" Ja és képzeld, azért vagyok itthon gyeden, mert előtte volt munkám, másként ugye nem járna a gyed.

Azt, hogy miért van sok munkanélküli, azt pontosabban tudom, mint te hidd el és híreket is olvasok, talán többet is nálad, plusz eléggé belelátok a munkaerőpiacba. Ez van. És igenis állítom, hogy a mai világban itt Magyarországon a fiatalok közül annak nincs munkája, aki nem akarja, hogy legyen. Az idősebb korosztály más eset, de a fiatalok közül az nem dolgozik, aki léhűtő szakon végzett, vagy pedig büdös neki a munka. Igazán nem a lelkedbe akarok gázolni, de az ilyen külföldön se él meg.

2011. aug. 30. 19:55
 29/40 anonim ***** válasza:

19:55

Mit pazarolod az energiád egy ilyen kis okoskára mint ez a Catalina. Te buta. XDDDD

Maradjon csak ott a nagy külföldön. És ő osztja az észt mikor nem is él itthon. Azt írja okos Kati, hogy kint jól megél. Halálra röhögöm magam a lányomnak élnek ott barátai hatan egy szobában és még sorolhatnám. Vsz azok szar melót találtak vagy szar alakok. És senki nem zeng ódákat mert ott bizony melózni kell amire itthon semennyiért nem hajlandóak.

Képzeld Catalina az összes rokonom Német (nem kivándorolt) volt idő, hogy gondoltam rá ki kellene menni, főleg mert itt senkink nincs.

Ja és ez volt az első indok, hogy a rokonok közelébe éljünk. Érdekes nem az anyagiak voltak az első helyen Nekünk. Talán nem vagyunk úgy elszállva mint egyesek.

De rájöttem és (mivel sokat voltunk vagyunk ott) látom is, itt is ugyanúgy meglehet élni. Te ott mindig is egy bevándorló leszel egy utolsó senki. Én mint Német származású mehetnék és nem megyek. És ezzel a mentalitásoddal, hogy leugatsz egy az igazat jól megíró hozzáértő személyt nem is fogsz sokra jutni. És te írod rá, hogy buta? Te meg egy kis senki sz@r zsák vagy, hogy sértegeted aki téged nem sértegetett.

Ő nem bántott senkit, csak ahogy olvasom van rálátása. És képzeld mint látom a pontozásból 99% vele ért egyet.

Sőt mint cégvezető én is. Mert tudod nekünk, van az állásra jelentkezőkről tapasztalatunk. És az elég lehangoló

2011. aug. 30. 20:53
 30/40 anonim ***** válasza:
0%

20 53!

Nem élek külföldön, én is itthon vagyok és látom, mi a helyzet. Már leírtam (persze, h. átnézd a hozzászólásokat, mielőtt reagálsz az már meghaladja a képességeid), hogy tanár szakon végeztem, de az alap (BA) diplomával nem lehet tanítani, csak a mesterrel (MA) amit szeptembertől kezdek.

Szóval, nem írtam, hogy kint jól megélek, mert nem élek kint. De TUDOM, hogy jobban megélnek kint még mosogatásból, pincérkedésből is, mert olyanok mondták, akik ezt csinálják kint.

70-80 ezer Ft-nak megfelelő fontot félre tudnak rakni havonta! Itthon egy átlagfizetésből nem lehet ennyit félretenni. Nem érted a különbséget???

Ha valaki kint beilleszkedik, dolgozik nem lesz egy utolsó senki, akkor sem ha te annak éreznéd magad. Nem a papírt, ismerősöket nézik, hanem azt, hogy hajlandó vagy-e dolgozni.

Én nem ugattam le senkit, csak nem értem, hogy írhat valaki olyat, hogy minek mennek ki mosogatni, amikor itthon is lehet azt csinálni. Aki ekkora hülyeséget ír, az sötét.

Idézlek: "Te meg egy kis senki sz@r zsák vagy" - szerintem ezt a "stílust" nem kell kommentálni.

Te jó ég, szerinted kit érdekel, hogy ki mennyire pontoz? Ez óvoda vagy mi, és még te vagy cégvezető??? :) :) :)

Ja, és ha a lányod barátai 6-an élnek egy szobában akkor ennek egyenes következménye, hogy minden Angliában élő magyar hasonló körülmények között él?

Te sem álltál sorba kétszer amikor az észt osztogatták, az is biztos.

Legyen kevesebb rosszindulattal teli napod!

2011. aug. 30. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!