Kihagyhatom az önéletrajzomból a diplomámat?
Szeretnék munkát találni, mindegy, hogy mit. Jelentkezek mindennek, amit csak hirdetnek de nem nagyon jeleznek vissza. Arra gondoltam, hogy ha pl. konyhalánynak jelentkeznék kihagynám a diplomámat és csak a középiskoláig írnám be.
Ez nem gond, vagy nem lehet belőle baj?
Én is munkát keresek már 2 hónapja és sok mindent elvállalnék, de nem vagyok hajlandó letagadni a diplomámat. Nem azért tanultam, küzdöttem 5 éven keresztül hogy aztán eltitkoljam. Ez kicsit elvi kérdés is.
Másrészről nem biztos hogy hátrány. Mert lehet hogy csak érettségit kérnek a hirdetésben, de a főnök gondolkozhat úgy hogy egy képzettebb emberrel jobban fog járni, még ha nincs is köze a diplomának a munkához.
Kérdezőnek:
Az önéletrajzod úgy alakítod ahogy akarod, és azt tüntetsz fel benne, amit jónak gondolsz. Ezen keresztül alakítanak ki rólad egy kezdeti képet. A lényeg hogy a megcélozni kívánt munkakörhöz minél közelebb álljon.
Előttem szólónak:
Magam is megjártam már többször a munkakeresés útját, és tapasztalatból mondom, hogy sajnos a munkáltatók többsége nem éppen pozitívumnak veszi azt ha egy szakmunkás, vagy egy középfokú végzettséget igénylő szakmára felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkező pályázik. Az ő szemükben ez az ember ugyanis túlságosan ambiciózus, törekvő, ahogy azt te is írtad - elvei vannak, aki mihelyt kap egy jobb lehetőséget, odébb áll, ez pedig merev ellentétben áll az általuk elképzelt jelölt tulajdonságaival. Be kell vallanunk ez valóban így van. Sajnos ez a tipikus esete annak, mikor azt mondják az emberre hogy túlképzett...
plusz nem is vehet fel diplomást egy konyhalány állásra
ez törvény de gondolom ezt biztosan tudod mivel diplomás vagy.
Köszönöm a válaszaitokat,egyetértek azzal, aki azt írja, hogy ezt nevezik sok helyen túl képzettségnek...
Kedves utolsó!
Nem hiszem, hogy minden diplomát adó képzésnél megtanítják, hogy pl. egy konyhalány (maradjunk a példánál) munkakörbe kit vehetnek fel...szólj, ha tévedek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!