Mit tehetm, milywen jogai vannak egy alkalmazottnak a munkáltatójával szemben?
Állami cégnek dolgozom. Munkáltatóm, ki vezeti a céget és felügyel-irányít minket dolgozókat, számomra ismeretlen okból kifolyólag, utasított, hogy végezzek el, egy ő álltala kijelölt tevékenységet, mely "tevékenység" messze nincs benne a munkaköri leírásomban, kötelezetségembe. Mivel számomra a feladat nagyon kellmetlen, személyi jogaimban sért, továbbá komoly problémám is adódhat a dologból, úgy döntöttem nem végzem el azt a munkát. Arra hivatkozva utasítottam vissza, hogy ez nincs benne a munkaköri leírásomban. Válasza az volt, nem számít az csak irányelv. Ekkor kénytelen voltam elmondani neki, hogy valójában a munka elvégzéséből fakadó atrocitások miatt szeretném elkerűlni a dolgot, mikor is közölte ,ez csak egy egyszeri alkalom kibírom, és ha nem végzem el elintézi, hogy munkámat elvesztísem.
Nem áll jogában kirugni engem, de ő indithaja el a folyamatot, vele vagyunk napi kapcsoltban. Olyan befolyása van, hogy sajnos sikerrel járna.
Most akkor ez micsoda ? Mit tehet egy dolgozó, ha zsarolják ? ! Hogyan utasíthat egy vezető, nem kizárt, hogy saját személyes érdekei miatt, egy dolgozót olyan tevékenységre amely a dolgozó számára megalázó és sértő !
Ti mit tennétek ? Felmondani anyagi okok miatt nem tudok !
"ha téged a munka elvégzése során sérülés érhet ... akkor erre hivatkozva jogosan visszautasíthatod a munkát"
EZ így leegyszerűsítve, ebben a formában nem igaz, hiszen szinte nincs olyan munka, ahol nincs balesetveszély. Érdekes lenne, ha pl. egy sofőr megtagadhatná a munkát arra hivatkozva, hogy meleg van, sokan vannak az utakon, nagy a balesetveszély. Ugye ez te se gondolod komolyan!
Nem nevetséges kifogást keresek !
Hidd el, komoly dologról van szó !
A munkám állatlános veszélyeivel tisztában vagyok, azt nem is utasítom vissza !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!