Most komolyan nekem kéne telefonálgatni?
A múlt héten írtam alá a szerződést diákmunkáról, majd megbeszéltük a kapcsolattartóval, hogy e-mailben küldi a beosztásomat. Szombaton írtam neki egy mailt hogy mikor küldi már a beosztást, semmi válasz.
Szombat estére meghalt a telefonom billentyűzete, majd egy rossz mozdulattal leejtettem, ki is kapcsolt.
Vasárnap írtam egy újabb mailt a csajnak, hogy a párom számán tud elérni, és nem működik a telefonom, lenne szíves azért emailben küldeni a beosztásom.
Semmi. Estére sikerült páromnak változtatott pin kóddal bekapcsolnia a telefont (azzal a két billentyűvel ami működik), és persze jött a pittyegés hogy du. 5kor! egyetlen egyszer hívott a csaj.
Azóta sem keresett.
Én nem azért mentem volna dolgozni mert dúsgazdag lennék, itt az egyetlen akiről telefonálni tudnék az anyósom, de ő reggel megy, este jön.
Különben is arról volt szó, hogy emailben tárgyalunk...
Szerintetek írjak neki anyósról smst, vagy hagyjam ezt a munkát ilyen kapcsolattartás mellett? Egyszerűen nem értem hogy dolgozhat így valaki, nem azért kapja a pénzét hogy kapcsolatot tartson?? Meg milyen már hogy nem nézi a maileket mikor elvileg úgy kéne küldeni mindenkinek hogy mikor ér rá, nem csak úgy hasraütünk és egy nappal munkakezdés előtt kitaláljuk gyorsan telefonon...
Szia!
Én azt tanultam meg 16 év munkaviszony alatt, hogy Neked kell menni a munka után. Még akkor is, ha van munkahelyed. Hát még ha nincs. Lehet, hogy a másik fél úgy áll hozzá, hogy keresd Te őt, Neked kell a munka. Szerintem nyugodj meg, és próbáld telefonon megkeresni! Lényegtelen, hogy kinek kellene a másikat keresnie. Magadnak teszel jót, ha utoléred, és jelen helyzetben ez a legfontosabb.
manju
Vannak dolgok, amit el kell viselni. Ő régebb óta van ott, mint Te, valószínű ez a bevált rutin. Ha mégsem, akkor pedig lehet neki meg épp a számítógépe ment tönkre.
Előbb beszélj vele személyesen, érdeklődj mi történt, és mondd el Te is hogy a Te telefonoddal is mi volt. Anélkül vádaskodni nem szép dolog, hogy az ő verzióját nem hallgattad meg. Aztán ha már mindent tudsz a hétvégével kapcsolatban, akkor kérdezd meg, lehetséges-e hogy ne egy nappal megelőzően kapd meg a beosztásod. (lehet ennek is megvan az oka egyébként, de ha nem kérdezed meg, nem tudod, csak képzeled, hogy ő a hibás!)
Egyrészt hétvégén kerested, e-mailt írtál neki, erre mit lehet mondani? Azt, hogy nem vagy elég körültekintő. Miért várod el a másiktól, hogy ott üljön a számítógép előtt, és a te e-mailodat várja? Keresd a mobilján, vedd fel vele a kapcsolatot, beszéld meg vele, hogy mi a helyzet, mikor mehetsz, mikor kapsz beosztást. Elküldesz egy e-mailt, aztán majd jön aztán egy fél nap múlva meg bepörögsz rajta? Ne haragudj, de ez nem így megy. A telefonos kapcsolattartásnak pont az a lényege, hogy azonnal reagálnak, tudsz kérdezni, nem kell órákat, napokat várni. Egy munkahely esetén elég fontos, hogy a kérdéseidre választ kapj. Az pedig nem e-mailben fog történni.
Ha ez a hozzáállás és stílus, amelyet itt mutatsz számomra mint munkaadó számára kiderülne, nem szeretnék veled dolgozni.
A munkaadónak olyan ember kell, aki dolgozik. A munkavállalónak olyan munkaadó, aki pénzt ad a munkájáért. Elhiszed, hogy a munkavállalókból van sokkal több? Akkor mégis kinek az érdeke megfogni a másikat? Na látod... Neked kell pénz. A munkaadónak tök mindegy, hogy neked vagy a gipszjakabnak fizeti ki...
Azért az nem így megy :)
Egyrészt., én már Szerdán elküldtem neki hogy mikor érek rá, az Ő KÉRÉSÉRE az e-mail címére, majd szerződés értelmében péntek délutánra vártam a beosztást, ami nem érkezett meg.
Ezért írtam szombaton, hogy mi a helyzet.
Majd Vasárnap, hogy nem működik a telefonom.
Szerintem ez korrekt hozzáállás, azért van neki saját e-mail címe ami oda is van írva a szerződésre hogy ott is kereshetem, hogy figyelje az üzeneteit.
Másrészt Péntek helyett késő Vasárnap keresne, na ez az, ami szerintem nem "munkaadói" magatartás.
A másik, hogy ha ki van kapcsolva a telefonom, értelemszerűen kereshetne később, ezt sem tette meg (és csak onnan tudom hogy keresett, mert a T-nél ingyen van a hívásértesítő, míg a régi Telenoros telefononmnál nem is tudtam volna hogy keresett).
Van nekem elég problémám, tönkrement a telefonom, a laptopom most készülődik... de van még elég diákmunka, korrekt kapcsolattartókkal, így nem nagyon vagyok erre rászorulva.
Hát, Hál' Istennek eddig 3 helyen voltam diákmelón, és mindegyiknél képesek voltak megbecsülni a munkám, és dicsértek is eleget...
plusz a párom tesztmérnök asszisztens, így nem vagyok rászorulva ilyen ócska munkákra, ócska szövetkezeteknél :)
De azért kösz a választ, szólj hogy hova ne menjek dolgozni! :)
Max hallgatok a páromra, és hagyom hogy eltartson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!