Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miből adódhat ez a nagy...

Miből adódhat ez a nagy eltérés a bérekben? (MinDDiák és Meló-Diák)

Figyelt kérdés

Az a vicces, hogy hasonló munkakörről van szó.

Hétköznap a reggel 6.00-tól este 22.00-ig terjedő időszakra mindkettő 449 Ft-ot fizet. De ha a hétvégét nézzük, meg az éjszakás műszakot, már kicsit más a helyzet:

A Meló-Diáknak mindegy, milyen nap van, éjszakára 515-öt fizet. Hétvégén 6.00 - 22.00 meg 500-at...

A MinDDiák hétvégére pedig nappal és éjszaka is a hétköznapi pénz dupláját fizeti (898 és 1030 Ft).

Ez mégis hogy jön össze? :-)

2011. aug. 14. 12:36
 1/2 anonim ***** válasza:

"Ez mégis hogy jön össze? :-)"

Ez kérlekszépen úgy jön össze, hogy a melódiák nem tartja be a törvényt. A Minddiák pedig igen.

A fürgediákkal nekem is volt egy boxmeccsem, amikor nem akartak se hétvégét se délkutáni műszakpótlékot fizetni. A végén már ott voltam, hogy én soroltam fel nekik hogy a munka törvénykönyve mely paragrafusai alapján jár nekem a pótlék, és ha úgy gondolják hogy nem tudják értelmezni a szabályt, megyek a munkaügyi felügyelethez, majd ők segítenek nekik értelmezni.

1 óra múlva hívtak, hogy igazam van, fizetnek...

És ami a gusztustalan az az, hogy a artnercégnek vastagon kiszámlázták a pótlékaimat, csak nekem akarták kifelejteni a bérlapról.

Fontos, hogy úgy dongozz, hogy tisztában legyél a rád vonatkozó szabályokkal, és ne félj szólni. Mert amúgy szemrebbenés nélkül hülyére vesznek.

2011. aug. 14. 13:18
 2/2 anonim válasza:
írnál paragrafusokat erről?
2011. aug. 16. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!